Як приготувати шарлотку з Дюканов

Шарлотка по Дюканов
Дієта відомого французького дієтолога – це кілька етапів схуднення, на кожному з яких допустимо вживання певних продуктів. Наприклад, улюблена багатьма шарлотка, по Дюканов готується в кількох варіаціях: в духовці / мультиварці, з яблуками / кабачками, все залежить від етапу дієти. На 2 етапі схуднення (званому «Круїз»), з дієтичного рецептом готують шарлотку з кабачками, на 3 етапі ( «Закріплення») її вже можна робити з яблуками.

Шарлотка з кабачком по Дюканов в духовці

Шарлотка з кабачком по Дюканов в духовці - домашній рецепт

Складові

  • Мелені вівсяні пластівці – 2 ст.л. + –
  • Лимонний сік – 1/3 шт. + –
  • Яйця курячі – 2 жовтки, 3 білки + –
  • Кабачок – 200-250 г + –
  • Ванілін – на кінчику ножа + –
  • Сухе молоко (знежирене) – 1 ст.л. + –
  • Розпушувач для тіста – 1 / ч.л. + –
  • Цукрозамінник «Фітпарад» – 18 мірних ложок + –
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л. + –

Приготування кабачкової шарлотки по Дюканов

Ні для кого не секрет, особливо для любителів домашньої шарлотки, що готують її традиційно зі свіжими яблуками. Однак, якщо етап схуднення не дозволяє вам зробити випічку з фруктами, тоді варто приготувати пиріг в духовці з кабачками, попередньо перетворивши їх в «яблука».

Кількість зазначених нижче інгредієнтів розраховане на приготування порції, яку можна з’їсти одній людині протягом доби.

  1. Робимо з кабачків «яблука». Для цього беремо молодий кабачок, нарізаємо його дрібними кубиками. Якщо під рукою молоденького кабачка не буде – використовуйте вікової плід. На смак негативно це не позначиться. Єдине, що потрібно буде зробити, перш, ніж його нарізати – очистити від насіння і жорсткої шкірки.
  2. Нарізані кабачкові кубики посипаємо 8 мірними ложками цукрозамінника.
  3. Далі обробляємо лимон: відрізаємо від среднеразмерного цитрусового ⅓ частина – видавлюємо з нього сік.
  4. Перекладаємо овочеву нарізку з лимонним соком в каструлю, ставимо продукт на слабкий вогонь. Доводимо кабачкову масу до кипіння, після чого тушкуємо її під закритою кришкою протягом 5 хвилин на слабо-помірному вогні. Постійно стежте, щоб кабачки не підгорає.
  5. Після гасіння рідина повинна випаруватися. Наші кабачки після томління на вогні ще будуть злегка вогкуваті, але на смак – це вже буде те, що потрібно: напівкислі – напівсолодкі (схожі на кисло-солодке яблуко).

Як приготувати шарлотку з Дюканов

Етап перетворення кабачків в «яблука» закінчено – приступаємо до наступного кулінарному етапу.

  1. Розбиваємо в миску курячі яйця, відразу ж відокремлюючи жовтки від білків.
  2. У жовтки (їх використовуємо тільки 2) додаємо 10 мірних ложок цукрозамінника.
  3. Протягом 2-3 хв. солодку яєчну масу збиваємо виделкою. Намагайтеся домогтися того, щоб крупинки «Фітпарада» (цукрозамінника) повністю розчинилися в масі.
  4. Далі переходимо до білків. До речі, на даному етапі вже можна розігрівати духовку.
  5. Змішуємо в мисці білки з 3 яєць, приступаємо до збивання їх віночком. Для більш легкого збивання можна додати 2-3 краплі лимонного соку. Збиваємо ретельно. Можна навіть перевернути ємність, в якій збиваєте масу, тільки прослідкуйте, щоб білки з неї не випали.
  6. З’єднуємо збиті яєчні жовтки з білками. Перемішуємо їх, здійснюючи руху знизу вгору.
  7. Мелені пластівці вівсянки, кукурудзяний крохмаль, розпушувач, сухе молоко, а також ванілін змішуємо в окремій мисці. Все грудочки акуратно розбиваємо.
  8. Пересипаємо отриману масу в збиті яєчні білки і жовтки.
  9. Знову все заважаємо, тільки на цей раз зверху вниз.
  10. Додаємо наостанок в «тісто» тушковані кабачкові «яблука», перемішуємо продукти, переливаємо масу в форму для випікання.
  11. Ставимо форму з шарлоткою з кабачків на півгодини в розігріту духовку. Час приготування може бути і іншим, виходите з особливостей і потужності своєї духовий печі.

Через 30 хвилин дерев’яною шпажкою проколюємо поверхню пирога. Якщо шпажка виявиться сухою – улюблена дієтична шарлотка з кабачком в духовці повністю готова.

Якщо хочете приготувати більш ніжний по консистенції пиріг, тоді візьміть більше сухого молока і менше мелених висівок: 1 ст. л. вівсяних висівок і 2 ст. л. сухого молока, до цієї кількості додайте ще 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю.
Можна висівки зовсім прибрати, замінивши їх знежиреним сухим молоком.

Шарлотка з яблуками по Дюканов в мультиварці

Рецепт домашньої шарлотки з яблуками, який ми зараз крок за кроком розглянемо, відмінно підходить для третього етапу дієти Дюка – етапу під назвою «Закріплення».

Коли основна вага скинутий і все, що залишилося – закріпити результат, тоді можна поступово повертати звичні продукти в раціон.

Одними з дозволених на етапі «Закріплення» продуктів вважаються яблука. Щоб шарлотка з Дюканов не зайняла багато часу на приготування – візьмемо в помічники мультиварку.

Складові

  • Знежирений кефір – 50 мл;
  • Яблука (кислий сорт) – 2 шт. середнього розміру;
  • Кукурудзяний крохмаль – 20 г;
  • Ваніль – на кінчику ножа;
  • Цукрозамінник «Фітпарад» – 6 г;
  • Курячі яйця – 2 шт .;
  • Розпушувач – 1 ч. Л.
  • Молоко сухе (знежирене) – 60 г.

Шарлотка з яблуками по Дюканов в мультиварці

Приготування дюкановской шарлотки в мультиварці

  1. Яйця збиваємо в мисці до стану тугий піни. Найкраще консистенція досягається при використанні міксера.
  2. Всі «сухі» продукти змішуємо між собою, додаємо їх в збиту яєчну суміш.
  3. Далі додаємо в отриману масу кефір і цукрозамінник. Ще раз все ретельно збиваємо.
  4. Дно мультіварочной чаші посипаємо кукурудзяним крохмалем (в невеликій кількості), або ж змащуємо його маленьким шматочком вершкового масла, якщо це дозволяє ваш етап дієти.
  5. Свіжі яблука очищаємо від шкірки (якщо яблука молоді та шкірка у них м’яка, тоді шкурку можна не зрізати), вирізаємо з них серцевину, потім ріжемо фрукти часточками, після чого викладаємо на дно мультімашіни.
  6. Заливаємо нарізані яблука «тестом», включаємо мультиварку і випікаємо улюблену шарлотку 30 хвилин при t 180 ° С в режимі «Випічка».

Через півгодини шарлотка повністю готова. Але, знову-таки, в залежності від моделі та потужності вашої мультиварки, час приготування може істотно відрізнятися. Періодично перевіряйте шарлотку на готовність дерев’яною шпажкою.

Готувати шарлотку з яблуками по Дюканов, та й з будь-якої іншої начинкою, найпростіше саме в мультиварці. Вам не доведеться стежити за пирогом щохвилини, до того ж, в мультиварці яблука якісніше пропекутся, а тісто вийде більш вологим.

Навіть якщо ви сидите на дієті, це зовсім не привід відмовлятися від вживання такої смачної випічки, як шарлотка з Дюканов. Склад улюбленого випікається страви ви завжди зможете скоригувати, щоб воно принесло максимум користі і радості, але, при цьому, не откложілось на стегнах у вигляді зайвих кілограмів.

Є дюкановскую шарлотку можуть не тільки худнуть, але і всі члени сім’ї, повірте, це дуже смачно, ситно і корисно.

Смачного!