Випічка з яблуками залишається найбільш популярним в світі десертом, оскільки яблука прекрасно почувають себе в будь-якому тесті! Хіба це не привід приготувати в мікрохвильовці соковиту і тане в роті шарлотку, рецепт якої збагачений новими яскравими смаковими відтінками? Це можуть бути персики, абрикоси, банани, горіхи, сир і навіть какао, здатне наділити ласощі ще і вишуканим шоколадним кольором!
Класичний яблучний пиріг
Складові
- Борошно, вищий сорт – 200 г + –
- Яйця курячі – 5 шт. + –
- Яблука – 400 г + –
- Цукор – 220 г + –
Приготування
Справжня «Шарлотка» це один з видів пирогів з яблуками, який славиться пишнотою готового виробу. Досягається вона за рахунок якісного збивання яєць, тому даному етапу потрібно приділяти належну увагу.
Ще один важливий момент – це використання яблук з кислинкою, тому бажано заздалегідь заготовити для випічки плоди антонівки або Семерінка.
- Під місткою ємності з’єднуємо цукор і яйця. Для того, щоб при їх збиванні досягти максимального результату, потрібно скористатися міксером. П’ятихвилинна робота цього чудо-помічника впорається з поставленим завданням на «відмінно»!
- Далі до отриманої однорідної маси додаємо борошно і ванільний цукор, після чого все акуратно перемішуємо ложкою (від низу до верху).
- Тепер займемося яблуками! Обов’язково видаляємо з яблук сердцевінкі, а очищати плоди від шкірки чи ні – вирішувати Вам, але, в будь-якому випадку, нарізаємо їх тоненькими шматочками.
- На дно форми для запікання викладаємо подрібнені фрукти, заливаємо їх тестом. Відправляємо її в мікрохвильову піч на хвилин 10, якщо потужність приладу складає Потужність 600 Вт. Якщо потужність дорівнює 1000 Вт, то для отримання десерту піде ще менше часу.
- У процесі випікання дверцята не відкривається, а після закінчення зазначеного пір не виймаємо випічку ще десь 5 хвилин.
- Перед подачею шарлотку можна присипати цукровою пудрою, що зробить її ще більш апетитною.
* Рада кухарчуком
Шарлотка в мікрохвильовці, рецепт якої простий і легкий у виконанні, гарна ще й тим, що замість яблук можна використовувати будь-які фрукти або ж ягоди.
Що стосується форми, то вона може бути скляною (термостійкої), силіконової або керамічної. Найзручніша форма – саме кругла. Будь-яку з них бажано змащувати вершковим маслом.
Читайте ще схожі записи:
Готуємо пиріг на сметані з яблуками
Готуємо пиріг в мультиварці з яблуками
Шарлотка з сирним смаком
Складові
- Сир домашній – 200 г + –
- Сметана – 2 ст. л. + –
- Цукор – 250 г + –
- Яблука – 3 шт. + –
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Сода – щіпка + –
- Борошно пшеничне, вищий сорт – 1 стакан + –
- Чорна смородина – 150 г + –
Приготування
Такий кисломолочний продукт як сир не зіпсує ні один десерт, тому надаємо вашій увазі ще один оригінальний варіант пирога.
- Обережно розбиваємо яєчну шкаралупу посередині і відокремлюємо жовтки від білків. Кладемо їх в окремі глибокі ємності.
- За допомогою міксера збиваємо до стану густої щільної піни білки, після чого додаємо до них трохи цукру (близько 2/3 склянки). Знову збиваємо до розчинення цукру. Для відмінного результату краще замінити цукор цукровою пудрою.
- Жовтки з’єднуємо зі сметаною, сиром і цукром, що залишився і перетворюємо все міксером в однорідну масу.
- Тепер все збиті компоненти змішуємо в одному посуді. До суміші додаємо борошно, попередньо з’єднану з содою, і, добре перемішавши ложкою, отримуємо рідке тісто однорідної консистенції.
- У яблук видаляємо серцевини і нарізаємо плоди тоненькими півкільцями. Чорну смородину очищаємо від хвостиків, ретельно промиваємо ягоди під проточною водою.
- На дно підготовленої форми кладемо подрібнені фрукти, заливаємо їх рідким тестом, зверху довільним чином розподіляємо чорну смородину.
- Далі ставимо її в мікрохвильову піч і готуємо не більше 15 хвилин (в залежності від потужності електроприладу).
- Після охолодження пирога насолоджуємося десертом за чаєм або з будь-яким іншим напоєм.
Пиріг з карамеллю
Складові
- Яблука – 3 шт. + –
- Цукор – 150 г + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Борошно – 100 г + –
- Цукор – 3 ст. л. + –
- Масло вершкове – 40 г + –
Приготування
Всього лише трохи цукру і нова родзинка в пирозі готова! Все гранично просто і в той же час надзвичайно смачно!
- В першу чергу займаємося приготуванням карамелі. В обрану форму (керамічну, наприклад) насипаємо по периметру дна цукор, після чого змочують його невеликою кількістю води. Ставимо форму в мікрохвильовку на 4 хвилини.
- Стежимо, щоб продукт не пригоріла, а тільки придбав насичений коричневий відтінок. Після виймаємо форму, розподіляємо по всьому дну тоненькі пластинки вершкового масла і відставляємо в сторону.
- Розбиваючи яйця, білки відправляємо в одну мисочку, жовтки – в іншу. Перші збиваємо з більшою частиною цукру в міцну блискучу піну. З’єднуємо її з збитими з цукровим піском жовтками, тільки робимо це акуратно, працюючи ложкою від низу до верху.
- Далі невеликими порціями кладемо борошно, попередньо просіяне через сито, рівномірно перемішуючи все інгредієнти для отримання однорідного рідкого тесту.
- З фруктів видаляємо насіння, ріжемо четвертинками, а потім шматочками. Викладаємо їх на карамель з вершковим маслом. Далі заливаємо подрібнені яблука приготованим тестом.
- Випікаємо 8 хвилин при максимальній потужності. Після теплової обробки чекаємо ще 5 хвилин (не відкриваючи дверцята!), Після чого виймаємо шарлотку з мікрохвильовки. Посипаємо пиріг цукровою пудрою з ванількой і подаємо до чаю!
Приємного чаювання!
Без сумніву, популярна шарлотка в мікрохвильовці – справжня знахідка для будь-якого кулінара, як початківця, так і досвідченого. У сучасних домашніх кулінарів яблучний пиріг так і залишається фаворитом, як і в усі часи!