Як приготувати шарлотку в мікрохвильовці

Шарлотка в мікрохвильовці
Випічка з яблуками залишається найбільш популярним в світі десертом, оскільки яблука прекрасно почувають себе в будь-якому тесті! Хіба це не привід приготувати в мікрохвильовці соковиту і тане в роті шарлотку, рецепт якої збагачений новими яскравими смаковими відтінками? Це можуть бути персики, абрикоси, банани, горіхи, сир і навіть какао, здатне наділити ласощі ще і вишуканим шоколадним кольором!

Класичний яблучний пиріг

Класичний рецепт шарлотки в мікрохвильовці

Складові

  • Борошно, вищий сорт – 200 г + –
  • Яйця курячі – 5 шт. + –
  • Яблука – 400 г + –
  • Цукор – 220 г + –

Приготування

Справжня «Шарлотка» це один з видів пирогів з яблуками, який славиться пишнотою готового виробу. Досягається вона за рахунок якісного збивання яєць, тому даному етапу потрібно приділяти належну увагу.

Ще один важливий момент – це використання яблук з кислинкою, тому бажано заздалегідь заготовити для випічки плоди антонівки або Семерінка.

  1. Під місткою ємності з’єднуємо цукор і яйця. Для того, щоб при їх збиванні досягти максимального результату, потрібно скористатися міксером. П’ятихвилинна робота цього чудо-помічника впорається з поставленим завданням на «відмінно»!
  2. Далі до отриманої однорідної маси додаємо борошно і ванільний цукор, після чого все акуратно перемішуємо ложкою (від низу до верху).
  3. Тепер займемося яблуками! Обов’язково видаляємо з яблук сердцевінкі, а очищати плоди від шкірки чи ні – вирішувати Вам, але, в будь-якому випадку, нарізаємо їх тоненькими шматочками.
  4. На дно форми для запікання викладаємо подрібнені фрукти, заливаємо їх тестом. Відправляємо її в мікрохвильову піч на хвилин 10, якщо потужність приладу складає Потужність 600 Вт. Якщо потужність дорівнює 1000 Вт, то для отримання десерту піде ще менше часу.
  5. У процесі випікання дверцята не відкривається, а після закінчення зазначеного пір не виймаємо випічку ще десь 5 хвилин.
  6. Перед подачею шарлотку можна присипати цукровою пудрою, що зробить її ще більш апетитною.

* Рада кухарчуком
Шарлотка в мікрохвильовці, рецепт якої простий і легкий у виконанні, гарна ще й тим, що замість яблук можна використовувати будь-які фрукти або ж ягоди.

Що стосується форми, то вона може бути скляною (термостійкої), силіконової або керамічної. Найзручніша форма – саме кругла. Будь-яку з них бажано змащувати вершковим маслом.

Читайте ще схожі записи:


Готуємо пиріг на сметані з яблуками
Готуємо пиріг в мультиварці з яблуками

Шарлотка з сирним смаком

Шарлотка з сиром, приготована в мікрохвильовій печі

Складові

  • Сир домашній – 200 г + –
  • Сметана – 2 ст. л. + –
  • Цукор – 250 г + –
  • Яблука – 3 шт. + –
  • Яйця курячі – 4 шт. + –
  • Сода – щіпка + –
  • Борошно пшеничне, вищий сорт – 1 стакан + –
  • Чорна смородина – 150 г + –

Приготування

Такий кисломолочний продукт як сир не зіпсує ні один десерт, тому надаємо вашій увазі ще один оригінальний варіант пирога.

  1. Обережно розбиваємо яєчну шкаралупу посередині і відокремлюємо жовтки від білків. Кладемо їх в окремі глибокі ємності.
  2. За допомогою міксера збиваємо до стану густої щільної піни білки, після чого додаємо до них трохи цукру (близько 2/3 склянки). Знову збиваємо до розчинення цукру. Для відмінного результату краще замінити цукор цукровою пудрою.
  3. Жовтки з’єднуємо зі сметаною, сиром і цукром, що залишився і перетворюємо все міксером в однорідну масу.
  4. Тепер все збиті компоненти змішуємо в одному посуді. До суміші додаємо борошно, попередньо з’єднану з содою, і, добре перемішавши ложкою, отримуємо рідке тісто однорідної консистенції.
  5. У яблук видаляємо серцевини і нарізаємо плоди тоненькими півкільцями. Чорну смородину очищаємо від хвостиків, ретельно промиваємо ягоди під проточною водою.
  6. На дно підготовленої форми кладемо подрібнені фрукти, заливаємо їх рідким тестом, зверху довільним чином розподіляємо чорну смородину.
  7. Далі ставимо її в мікрохвильову піч і готуємо не більше 15 хвилин (в залежності від потужності електроприладу).
  8. Після охолодження пирога насолоджуємося десертом за чаєм або з будь-яким іншим напоєм.

Пиріг з карамеллю

Яблучний пиріг з карамеллю

Складові

  • Яблука – 3 шт. + –
  • Цукор – 150 г + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Борошно – 100 г + –
  • Цукор – 3 ст. л. + –
  • Масло вершкове – 40 г + –

Приготування

Всього лише трохи цукру і нова родзинка в пирозі готова! Все гранично просто і в той же час надзвичайно смачно!

  1. В першу чергу займаємося приготуванням карамелі. В обрану форму (керамічну, наприклад) насипаємо по периметру дна цукор, після чого змочують його невеликою кількістю води. Ставимо форму в мікрохвильовку на 4 хвилини.
  2. Стежимо, щоб продукт не пригоріла, а тільки придбав насичений коричневий відтінок. Після виймаємо форму, розподіляємо по всьому дну тоненькі пластинки вершкового масла і відставляємо в сторону.
  3. Розбиваючи яйця, білки відправляємо в одну мисочку, жовтки – в іншу. Перші збиваємо з більшою частиною цукру в міцну блискучу піну. З’єднуємо її з збитими з цукровим піском жовтками, тільки робимо це акуратно, працюючи ложкою від низу до верху.
  4. Далі невеликими порціями кладемо борошно, попередньо просіяне через сито, рівномірно перемішуючи все інгредієнти для отримання однорідного рідкого тесту.
  5. З фруктів видаляємо насіння, ріжемо четвертинками, а потім шматочками. Викладаємо їх на карамель з вершковим маслом. Далі заливаємо подрібнені яблука приготованим тестом.
  6. Випікаємо 8 хвилин при максимальній потужності. Після теплової обробки чекаємо ще 5 хвилин (не відкриваючи дверцята!), Після чого виймаємо шарлотку з мікрохвильовки. Посипаємо пиріг цукровою пудрою з ванількой і подаємо до чаю!

Приємного чаювання!

Без сумніву, популярна шарлотка в мікрохвильовці – справжня знахідка для будь-якого кулінара, як початківця, так і досвідченого. У сучасних домашніх кулінарів яблучний пиріг так і залишається фаворитом, як і в усі часи!