Чудовий еліксир, який з приходом весни починає струмувати по белостволим деревам, є відмінною основою коктейлів, лимонадів і квасів. Не тільки безалкогольні напої виходять смачними – самогон на березовому соку, рецепт якого ми Вам відкриємо, теж вдається набагато краще пшеничного аналога. Також величезною перевагою є те, що ми самі контролюємо якість кінцевого продукту і можемо варіювати склад, вводячи різні добавки.
Ви можете, звичайно, запитати, навіщо робити брагу з березового соку, якщо сьогодні у продажу щедро представлена найрізноманітніша алкогольна продукція?
Але чи завжди ви можете бути впевненими в якості придбаного продукту? Практично кожна третя пляшка містить контрафактну продукцію, і від цього не рятує ні ціна за пляшку, ні репутація магазину.
У чому перевага приготування алкоголю на березовому соку?
- Ви можете бути точно впевнені, що всі інгредієнти в складі якісні.
- Можна за допомогою додавання різного роду компонентів варіювати смакові відтінки.
- Напій домашнього приготування виходить набагато корисніше і містить більше вітамінів, а ось організму шкодить набагато менше.
- Всім відомо, що якість готового продукту визначає чистота його основного інгредієнта. Зазвичай це вода, але що може бути чистіше і солодше, ніж березовий сік, який пройшов "прогін" через коріння і стовбур дерева?
Думаємо, що ви вже зрозуміли, що наші "Березкіна слізки" стануть прекрасною основою для самогону на березовому соку, вина та інших алкогольних настоянок.
Самогон "Княжий"
Складові
- Березовий сік – 10 л + –
- Цукор – 3 л + –
- Дріжджі хлібопекарські – 250 г + –
- Кефір – 5 г + –
Приготування
Напій, зроблений відповідно до цього рецептом, відрізняється особливою прозорістю і відсутністю будь-яких опадів.
- Свіжу березовицу проціджуємо через кілька шарів марлі, переливаємо у велику каструлю і ставимо на вогонь.
- У міру підігрівання розчиняємо в ньому цукор. Обов’язково врахуйте, що цього інгредієнта у нас піде багато, тому і каструлю передбачте великого обсягу, щоб наша рідина не "" вийшла з берегів ".
- На наступному ступені приготування браги з березового соку нам буде потрібно скляна пляшка великих розмірів. Але тут необхідно пам’ятати, що при бродінні суміші стане приблизно втричі більше, тому вибирайте ємність "з запасом".
- Переливаємо в обрану бутель або бак сік з цукром і даємо їй охолонути приблизно до тридцяти градусів.
- Дріжджі розминаємо виделкою в дрібну крихту і домішувати до нашого складу.
- Туди ж виливаємо трохи (близько 1 столової ложки) кефіру. Це робиться для того, щоб речовина при шумуваннi не вихлюпнулося через край.
- Якщо горлечко ємності широке, то прикриваємо його декількома шарами чистої бавовняної матерії, якщо ж вузьке, як у бутлі – одягаємо на нього тонку гумову рукавичку.
Це може здатися дивним, але наша рукавичка послужить своєрідним індикатором. При активному бродінні буде виділятися газ, який змусить рукавичку підніматися вгору. Як тільки вона опаде – брага готова, а дріжджі перестали грати. - Поміщає посуд в темне приміщення, температура якого не перевищує тридцяти градусів, приблизно на два тижні. Іноді цей процес може займати трохи менший час – це залежить від якості початкових складових нашого майбутнього самогону на березовому соку.
Це базовий рецепт самогону, який зазвичай використовують любителі цього "натурпродукта". За рекомендаціями людей більш досвідчених і знаючих в цій справі, наш виріб тільки виграє, якщо в нього додати трави типу лимонника, чебрецю, кори дуба, материнки та інші "пахучі" інгредієнти, здатні забити смак самогону.
Вино "Легкість буття"
Складові
- Березовий сік – 2,5 л + –
- Лимон – 1 плід + –
- Вино біле – 1 пляшка + –
- Цукор – 700 г + –
Приготування
А ще з лісового еліксиру, точніше, на його основі, можна зробити дуже смачне домашнє вино з березового соку. Зібрали занадто багато "Березкіна слезок"? Чи не виливайте його і не давайте просто зіпсуватися – приготуйте цей смачний алкогольний напій! Легкий і приємний на смак напій, який має яскраво виражені лимонні нотки, безумовно припаде до душі всім любителям вина! Здивуйте знайомих і друзів словами "А, ось це вино ми зробили самі"! Робиться дуже просто, а за якістю виходить набагато краще багато чого з того, що представлено за вітринами магазинів!
1. Лимони моєму і подрібнюємо разом з шкіркою, витягуємо з отриманої маси насіння, щоб вони не дали гіркоту.
2. Всі інгредієнти нашого майбутнього виноробного шедевра змішуємо і поміщаємо в невеликий бочонок, який залишаємо в темному прохолодному місці на пару місяців.
3. Після закінчення цього часу, вино проціджують, розливають по пляшках, закупорюють пробками і залишаємо ще на три тижні.
Готово! І ось саме тепер Ви маєте реальну можливість переконатися, що очікування себе повністю виправдало!
Вино "Ігри розуму"
Складові
- Березовий сік – 10 л + –
- Цукор – 2 кг + –
- Дріжджі – 25 г + –
- Лимони – 4 плоду + –
- Горілка – 1 л + –
Приготування
Любіть ігристі шампанські вина? Наступний рецепт вам в помощь!
Одним з переваг цього прекрасного ігристого напою безумовно стане той факт, що його можна виготовляти не тільки в сезон, але і цілий рік. Просто замість самостійно зібраного соку в цьому випадку скористаємося магазинним варіантом.
- Сік заливаємо у велику каструлю і поміщаємо на вогонь. У міру нагрівання вводимо в його склад цукор і добре перемішуємо. На поверхні рідини зовсім скоро почне утворюватися піна незрозумілого бруднуватого відтінку, яку потрібно постійно знімати.
- Варимо ми наш склад до тих пір, поки приблизно третину від початкового кількості не випарується.
- Після цього проціджуємо сік через кілька шарів марлі і даємо охолонути до температури, трохи перевищує кімнатну.
- Далі для приготування нашого вина з березового соку нам потрібно зачерпнути невелика кількість соку з ємності і розвести в ньому дріжджі, після чого домішувати їх до решти маси соку.
- Вливаємо в наш склад горілку і перемішуємо.
- Лимони миємо й нарізаємо тонкими кружечками, кісточки дістаємо. Додаємо їх до решти інгредієнтів.
- Отриману суміш ми переливаємо в бочонок трохи більшого обсягу, ніж сумарна маса нашої суміші. Бочонок залишаємо в теплому місці на день, після чого переміщаємо в темне прохолодне місце, де і залишаємо бродити на два місяці.
- Після цього ми витягуємо наш бочонок на світ божий, суміш проціджуємо через складену в декілька шарів марлю і розливаємо по пляшках з товстого скла.
- Закупорюємо пляшки пробками і, для більшої надійності, пригвинчуємо їх товстої дротом.
На завершення залишається тільки додати, що наші рецепти самогону та вина на березовому соку здатні скласти гідну конкуренцію решті алкоголю вашого домашнього бару.
Ну, а ви і ваші гості можете відпочивати, попиваючи смачні напої, не побоюючись напоротися на підробку. Виробник-то точно знає, що все в порядку!