З величезної кількості страв світової кухні ми частіше вибираємо ті, які будуть виграшні в будь-яких ситуаціях. Одним з таких страв є салат з креветками і помідорами чері, багатий вітамінами, мінеральними речовинами і протеїнами, і включає сильний афродизіак. Він буде фантастично красиво виглядати на святковому столі, особливо якщо його правильно піднести і прикрасити. І, звичайно ж, він гідний стати незамінним в повсякденному і дієтичному харчуванні.
Обов’язково варто зауважити, що подібний салатик не тільки простий у приготуванні і красивий на столі, але також має ще одну важливу перевагу. Якщо ми подивимося рейтинг найпопулярніших афродизіаків, то побачимо, що морепродукти займають впевнене 1-е місце. У своєму складі вони містять величезну кількість білка, що дає сили і підвищує життєвий тонус організму. А також в них присутня йод і цинк, який є важливим елементом в синтезі чоловічого гормону – тестостерону.
Досить часто креветки рекомендують вживати в поєднанні з шампанським або іншими ігристими винами, бо тоді вони стають дуже потужним афродизіаком. Але креветки – афродизіак і без вина, тим більше з авокадо і часником, які також підвищують гормональний фон, як і морепродукти. Популярні салатики з цих продуктів ми і розглянемо докладніше.
Салат з морепродуктами і авокадо
Складові
- Креветки – 12-16 шт. середнього розміру + –
- Авокадо – 1 плід + –
- Помідори черрі – 4-6 шт. (Або середній помідор – 1 шт.) + –
- Зерна консервованої кукурудзи – 100 г + –
- Листя салату – 1 пучок + –
Інгредієнти для заправки:
- Петрушка, кріп, кінза – по кілька гілочок + –
- Часник – 1 зубчик + –
- Оливкова олію – 3 ст. л. + –
- Чорний перець – для бажаної гостроти + –
- Сіль – за смаковими уподобаннями + –
Приготування
- Починаємо приготування салату з заправки. Беремо зелень, яка є під рукою, і дрібно її нарізаємо. Видавлюємо через Часничниці часник і ретельно перемішуємо його з зеленню, лимонним соком, чорним перчиком, сіллю і оливковою олією.
- Приступаємо до приготування основи нашого страви. Нарізаємо листя салату. Ріжемо авокадо кубиками, а помідори черрі ділимо на четвертинки. З’єднуємо в мисці листя салату, кукурудзу, авокадо, помідори і креветки.
- Вливаємо в отриманий салат приготовану заправку і ретельно все перемішуємо.
- Викладаємо в порційні тарілки або подаємо в глибокому салатнику.
Дуже красиво блюдо буде виглядати, якщо прикрасити його зверху зеленню, кедровими горішками або тертим сиром.
Креветочний салат "Цезар"
Складові
- Салат – (наприклад, Романо або будь-який інший зелений салат) – 1 пучок + –
- Помідори черрі – 6-8 шт. + –
- Сир пармезан – 2 ст. л. натертий на тертці + –
- Креветки тигрові – 10 -12 шт. + –
- Багет – 1/2 батона + –
- Часник – 1 зубчик + –
- Оливкова олія – для підсмажування багета + –
- Чорний перець – щіпка + –
- Сіль – за смаком + –
Інгредієнти для заправки:
- Яєчний жовток – 1 шт. + –
- Філе анчоусів – 3-5 шт. + –
- Часник – 1 зубчик + –
- Сік лимона – з 1/4 частини + –
- Оливкова олія – 50 мл + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаковими уподобаннями + –
Приготування
- Очищаємо зварені в підсоленій воді креветочки.
- Видавлюємо через Часничниці зубчик часнику і ділимо його на 2 частини. Змішуємо одну половину натертого часнику з ложкою оливкової олії, сіллю і перцем. Додаємо отриману суміш до креветочних м’яса. Перемішуємо і даємо їм трохи замаринувати.
- Нарізаємо багет невеликими кубиками і підсушують його близько 10 хвилин в духовці при температурному режимі приблизно 180 градусів.
- Наливаємо в сковорідку трохи оливкового масла і викладаємо в її другу половинку натертого часнику. Нагріваємо часник на вогні. Додаємо в масло з часником підсушені кубики багета і обсмажуємо їх. Посипаємо сіллю і перцем.
- Готуємо заправку. У невелике блюдце видавлюємо зубчик часнику, там же розминаємо філе анчоусів і перемішуємо до пастоподібного стану. В окремому посуді збиваємо жовток з лимонним соком, приправляємо перцем і сіллю і, продовжуючи збивати, потроху, тоненькою цівкою, вливаємо в суміш оливкову олію, щоб в результаті вийшов соус, схожий на майонез.
- Додаємо в отриману заправку часник з анчоусами і ретельно перемішуємо. Смак соусу повинен придбати кислинку і пікантність.
- Розігріваємо сковороду і швидко обсмажуємо на ній креветки. Робимо це в тому ж маслі, в якому вони і маринувалися.
- Готуємо салат: змішуємо в глибокій посуді салатні листя, черрі і сухарики. Заправляємо блюдо соусом і перекладаємо в порційні тарілки. Зверху викладаємо обсмажені креветки. Салат можна посипати тертим пармезаном.
Негайно подаємо до столу, щоб креветки не встигли охолонути!
Смачного!
креветочний коктейль
Складові
- Креветки – 500 г + –
- Томати черрі – 150 г + –
- Майонез легкий – 150 г + –
- Гострий соус чилі – 2 ст. л. + –
- Пармезан – 50 г + –
- Часник – 1 зубчик + –
- Кріп – 100 г + –
- Лимонний сік – 1 ст. л. + –
Приготування
- У каструлю з водою додаємо сіль, зелень кропу і лимонний сік. Доводимо воду до кипіння і опускаємо в неї креветки. Відварюємо їх не більше 3-х хвилин, викладаємо в окремий посуд і охолоджуємо.
- Готуємо заправку: подрібнюємо часник і змішуємо його з майонезом, соусом чилі і дрібно нарізаною зеленню.
- Перемішуємо креветочки з томатами черрі, розрізаними на 2 або 4 часточки. Для порціонної подачі використовуємо креманки або келихи.
- Для кожної порції викладаємо креветки упереміш з помідорами. Зверху поливаємо заправкою, посипаємо натертим сиром і прикрашаємо часточкою лимона і гілочкою зелені.
На закінчення хочеться відзначити, що сир гармонійно доповнює практично будь-які салатні суміші, надаючи їм додатковий тонкий смаковий акцент.
Дуже рекомендуємо якомога частіше готувати салат з креветками і помідорами чері, притому і варіантів цього салату налічується чимало і містить він харчові афродизіаки.
Будь-які морепродукти також містять такий необхідний організму йод і мінімальна кількість жиру. А додані трави і овочі послужать для нашого організму джерелом незамінних вітамінів і мікроелементів.