Радянську класику (олів’є, вінегрет) витісняють страви з новими екзотичними продуктами, якими рясніють овочеві розкладки в магазинах і на ринках. Одним з таких страв є делікатесний салат з авокадо з помідорами, що заряджає наш організм енергією і постачає його багатьма корисними речовинами.
Ми розглянемо не один, а кілька оригінальних рецептів, гідних порадувати нас і вишуканим смаком, і поживністю і незвичайним зовнішнім виглядом!
Рецепт салату з креветками і авокадо
Складові
- Авокадо – 2 шт. + –
- Помідори черрі – 150 г + –
- Цибулина – 1 шт. + –
- Коктейльні креветки – 1 упаковка + –
- Майонез – 50 г + –
- Соус табаско – за смаком + –
Як приготувати
1. Очищаємо плід і звільняємо його від кісточки.
2. Отриману м’якоть плода нарізаємо дрібними кубиками.
P.S. Молоді господині іноді важко з процедурою відділення кісточки і нарізки авокадо, тому пропонуємо вам відео-посібник, щоб розібратися як це зробити правильно.
Як правильно порізати авокадо (відео)
3. Також дрібно нарізаємо і цибулину.
Порада від кухарчуком
Для того щоб ріпчаста цибуля не віддавав гіркотою, його можна або обдати окропом, або залити на 15 хвилин водою з оцтом в співвідношенні 1: 1.
Також рекомендуємо віддавати перевагу червоному або білому сортам цибулі.
4. Гострим ножем нарізаємо помідори тонкими часточками.
5. Змішуємо перераховані продукти і додаємо до них креветки.
Готуємо салатну заправку
Приготування салатного заправлення супер просте: в готовий майонез додаємо соус табаско і розмішуємо.
У будь-якій страві є нюанси, в цьому рецепті це майонез: найкраще брати домашнього приготування, так ви будете впевнені, що салат принесе тільки користь. Як приготувати домашній соус читайте в нашій статті.
Як приготувати домашній майонез міксером
Заправляємо салатну суміш і насолоджуємося ароматом! Розкладаємо салатну суміш по креманкам і подаємо з Чіабата або тостами.
Читайте ще схожі записи:
Рецепти салату з моцарелою і помідорами
Рецепти пісних страв на новий рік
Салат з авокадо і сьомгою порційний
Готуючи салати з морепродуктами і екзотичними овочами, зупиніть свій вибір на порціонної подачі, яка підкреслить всі достоїнства блюда і зробить салат центром уваги ваших гостей.
Складові
- Авокадо – 2 шт .;
- Помідори – 3 шт .;
- Слабосолона сьомга – 200 г;
- Салат фризі – жменя;
- Оливкова олія – 3 ст. л .;
- Кріп – 1/2 пучка;
- Лимонний сік – 2 ч. Л .;
- Чорний перець – за смаком;
- Сіль за смаком;
- Креветки – для прикраси.
Рецепт приготування простого салату
- Моєму овочі і листя салатів, даємо гарненько просохнути на паперовому рушнику.
- Помідори, сьомгу і авокадо нарізаємо рівними кубиками приблизно однакового розміру, салатні листя рвемо і складаємо все в посуд відповідного розміру.
- Отримане асорті подрібнених продуктів солимо, приправляємо до смаку перцем, скроплюємо лимонним соком і поливаємо оливковою олією.
- Подаємо салат окремими порціями, прикрасивши зеленню кропу і фризі.
- Для особливо святкового варіанту кожну порцію салату прикрашаємо кількома креветками, опустивши їх з краю креманки.
Салат підійде для тих, хто любить живу їжу і зробив сироїдіння сенсом свого життя. Пропонуємо вам почитати про правила складання салатних сумішей тільки з сирих овочів, де присутній і авокадо.
- Салати з додаванням авокадо: добірка сироедческіх рецептів
- Салат з авокадо і огірком
- Салат з буряка для сироїдів
- Як приготувати традиційний грецький салат
Смачного!
Простий салат з авокадо і сиром фета
Пропонуємо вам ще один салат з авокадо, фото якого не залишить нікого байдужим. Як його приготувати правильно? Та все просто – помити приправи і овочі і змішати!
Інгредієнти для самого простого салату
- Авокадо – 1 шт .;
- Помідори черрі – 100 г;
- Сир фета (або моцарела) – 100 г;
- Лук червоний – 1 шт .;
- Руколла – жменя;
- Листя салату – жменя;
- Сік лайма – за смаком;
- Сіль за смаком;
- Чорний перець – за смаком;
- Лимонна цедра – щіпка;
- Оливкова олія – 4 ст. л.
Покрокове приготування
- Очищаємо цибулю і авокадо. Нарізаємо їх разом з сиром акуратними кубиками. Черрі ножем ділимо на 4 частини.
- Листя салату промиваємо і даємо стекти воді, виклавши на паперові рушники.
- Рвемо зелень і змішуємо з іншими подрібненими інгредієнтами в зручній салатниці.
Змішуємо інгредієнти заправки:
- оливкова олія,
- сіль,
- сік лайма,
- перець,
- лимонну цедру.
Поливаємо салатну суміш заправкою. Подаємо з гордістю!
Тімбал з авокадо і тунцем
Тімбал – це подібність тартара – все інгредієнти викладаються шарами.
Складові
- Авокадо -1 шт .;
- Консервований тунець – 1 банку;
- Помідори – 1 шт. великого розміру;
- Руколла – 1 пучок;
- Лимонний сік – 1 ч. Л .;
- Часник – 1 зубчик;
- Оливкова олія – 1 ст. л .;
- Сіль морська – за смаком;
- Цибуля зелена – кілька пір’я.
Як приготувати салат
- Розрізаємо навпіл плід авокадо, видаляємо кісточку.
- Виймаємо ложкою м’якоть, перетворюємо її в пюре (виделкою або блендером).
- Збризгуємо м’якоть авокадо соком лимона, доповнюємо сіллю, оливковою олією, продавлені через прес зубчики часнику.
- Помідор надрезаем ножем хрест-навхрест, опускаємо на хвилину в киплячу воду. Після охолодження видаляємо шкірку, насіння і зайвий сік. Ріжемо овоч кубиками.
як подати
За допомогою кулінарного кільця формуємо блюдо:
- самим нижнім шаром викладаємо пюре з авокадо,
- зверху пласт з помідора,
- покриваємо всі консервованим тунцем.
Прикрашаємо подрібненою зеленою цибулею і руколою. Якщо салат готується на фуршет або великий дитячий або дорослий свято, пропонуємо вам освоїти майстер класи по прикрасі страв – запевняємо буде дуже незвично!
- Незвичайна прикраса: кала з фенхеля
- Майстер клас: квіти з редису
- Вирізаємо квіти з перцю
- Як вирізати лілію з огірка
- Як зробити ланцюг з огірка
Пропонуємо вам ще один варіант цього смачного рецепта тімбала, але вже трохи складніше.
Салат з авокадо і тунцем під мигдальним соусом
Як вам креатив? Буде апетит приємним? То то ж!
Ми впевнені, якого б рецептом салату з авокадо з помідорами ви не віддали перевагу, після його дегустації незвичний для наших широт плід стане частим гостем на вашому столі: і на звичайних трапезах, і в святковому меню.
Приємного вам авокадо!