Як приготувати салат Олів’є зі свининою

Олів'є зі свининою
У Німеччині цей салат називається «Російським», а у нас носить французьке ім’я, але в будь-якому випадку, не втрачає своєї популярності та актуальності в свята. Сьогодні ми розповімо, як зробити олів’є зі свининою, рецепт якого ви знайдете в нашій статті разом з декількома секретами приготування! Всі інгредієнти для цього блюдо легко придбати в найближчому продуктовому магазині, а порізати не складе труднощів навіть початківцям кулінарам.

Так як рецепт відрізняється від всім відомого традиційного олів’є лише наявністю свинини в складі, дізнаємося, яке м’ясо краще всього підійде і як його потрібно приготувати.

Як вибрати і приготувати свинину для салату

Вибирати краще всього пісний шматок вагою 300-500 г. На ньому не повинно бути ні плівок, ні жиру, ні кісток.

Варимо м’ясо в дуже невеликій кількості води, тому що чим концентрованою вийде бульйон, тим більш насиченим буде смак м’яса. Наливаємо фільтровану воду так, щоб м’ясо закрилося буквально на пару пальців.

Як вибрати і приготувати свинину для салату Олів'є

Варити свинину слід не менше 40 хвилин після закипання. Якщо шматок великий, збільшуємо час приготування до 1 години.

За 30 хвилин до закінчення варіння солимо бульйон за смаком і додаємо 2-3 лаврових листочка, 3 горошинки запашного перцю, а хвилин за 5-7 можна покласти кілька гілочок свіжої зелені – так свинина вийде більш ароматною.

М’ясо кладемо на блюдо і залишаємо остигати. Бульйон теж не пропаде! Його можна розбавити окропом і використовувати для першої страви.

Отже, тепер, коли головний інгредієнт готовий, саме час взятися за приготування салату, а наш рецепт з фото в цьому допоможе!

Салат олів’є зі свининою

Салат олів'є зі свининою - класичний рецепт

Складові

  • Свинина відварна – 300 г + –
  • Картопля – 4 шт. + –
  • Морква – 2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Огірки (солоні, мариновані) – 2 шт. + –
  • Яйця – 4 шт. + –
  • Горошок консервований – 1 банка + –
  • Майонез – 3-4 ст.л. + –
  • Сіль – 1/4 ч.л. або за смаком + –
  • Чорний перець мелений – на кінчику ножа або за смаком + –
  • Улюблена зелень для прикраси – за бажанням + –

Приготування олів’є

Картоплю і моркву, не очищаючи варимо до готовності. Готовність овочів перевіряємо зубочисткою або вилкою – якщо протикаються легко, значить можна зливати. Даємо повністю охолонути і чистимо.

Можна використовувати для цього пароварку, а можна робити це в воді.

  1. Яйця також варимо круто.
  2. Лук дрібненько ріжемо і щоб він не гірчить, заливаємо окропом. Даємо постояти 2-3 хвилини і зливаємо через сито. Ми залишаємо його стікати і ріжемо овочі дрібними кубиками.
  3. Яйця подрібнюємо за допомогою вилки або спеціального ножа.
  4. М’ясо ріжемо не крупніше картоплі і моркви, так само, як і мариновані огірки.
  5. Всі з’єднуємо, додаємо цибулю, відкриваємо горошок і викладаємо 5-6 ст.л. в салат. Заправляємо покупним або домашнім майонезом, солимо, перчимо і перемішуємо.

Готовий салат олів’є охолоджуємо протягом півгодини, розкладаємо по порційних тарілках, прикрашаємо листочками петрушки і подаємо. Смачного!

Чим замінити інгредієнти салату

Як бачите, готується олів’є зі свининою дуже просто, головне, запастися часом на варіння м’яса.

  1. Якщо під рукою немає маринованих огірків, візьмемо замість них свіжі або зелене кислувате яблуко.
  2. Але і головний інгредієнт також можна замінити. Наприклад, на свинячу шинку або мову. У першому випадку нам досить купити в магазині готовий продукт і лише порізати її, у другому доведеться повозитися довше, але результат не розчарує!

Інгредієнти для домашнього салату Олів'є зі свининою

Щоб приготувати салат олів’є зі свинячим мовою, дізнаємося, як правильно його відварити.

Як відварити мову
Замочуємо мову в холодній воді не менше, ніж на годину. Потім воду зливаємо, промиваємо його під проточною і вже в чистій ставимо варитися.
Коли вода закипить, солимо її, додаємо ½ ч.л перцю або кілька горошин, опускаємо лавровий лист і всипаємо 1/3 ч.л. мускатного горіха. Також можна покласти не розв’язуючи пучок зелені. Тримаємо мову під кришкою на маленькому вогні близько півтори години.

Відварену мова обполіскувати під холодною водою і знімаємо верхню шкірку. Ми залишаємо остигати.

Як же приготувати олів’є з таким незвичайним інгредієнтом?

Читайте ще схожі записи:


Готуємо олів’є з мови
Як зробити олів’є з курочкою
Хто придумав олів’є

Олів’є зі свинячим мовою

  • Відварюємо 3 картоплини 1 морква до готовності разом з 3-ма яйцями. Все зливаємо, охолоджуємо, чистимо і подрібнюємо овочерізки або дрібно рубаємо ножем.
  • Готовий охолоджений мову також дрібно нарізаємо і відправляємо до овочів. Крім цього нам знадобиться 1-2 підкопченими сосисок або сардельок. З ними закуска вийде набагато духмяний і смачний. Нарізаємо їх.
  • Додаємо 5-6 ст.л. зеленого горошку, 60 г рубленого зеленої цибулі (кілька пір’їнок).
  • Обов’язково присмачуємо салат будь-яким соковитим інгредієнтом – це може бути яблуко, огірок маринований або свіжий.
  • Все заправляємо майонезом, солимо, перчимо і добре перемішуємо.

Як зробити салат Олів'є зі свинячим мовою

Прикрасити такий олів’є можна маленькими кубиками відвареної моркви – це виглядає красиво і незвично.

По любому з цих рецептів салат олів’є зі свининою виходить дуже смачним, оригінальним і ситним! Спробуйте приготувати його точно за описом або додайте свої інгредієнти, наприклад, замінивши курячі яйця на перепелині, а сосиски на креветки і вийде зовсім інша, не менш смачна страва.

Експериментуйте, пробуйте і пригощайте рідних і близьких!