Якщо свята співпали з днями, коли доводиться сидіти на жорсткій дієті або моніторинг вмісту власної тарілки звичайне явище, не біда! Відмовляти собі в звичних з дитинства частування не доведеться, якщо знати, як приготувати олів’є по Дюканов, ідеальну альтернативу традиційному салату. Ми пропонуємо кілька рецептів улюбленої закуски, придатних і для першої фази дієти – атаки, і для подальших її рівнів, вибрати те, що потрібно не складе труднощів!
Отже, якщо готувати і пригощатися салатом передбачається в один з найважливіших моментів дієти, приготуємо олів’є по Дюканов для етапу атака.
Олів’є по Дюканов зі стручкової квасолею
Складові
для салату
- Куряча грудка – 450 г + –
- Морква – 1 шт. + –
- Селера (корінь) – 150 г + –
- Квасоля стручкова – 200 г + –
- Лук (за бажанням) – 1 шт. + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Сіль – 1/4 ч.л. або за смаком + –
для заправки
- Гірчиця – 1 ч.л. + –
- Чорний перець – на кінчику ножа + –
- Чорний перець – + –
- Сіль – 1/5 ч.л. + –
- Йогурт без добавок – 100 мл + –
Покрокове приготування
- Відварюємо курячу грудку в невеликій кількості води. Чим менше буде бульйону, тим більш насиченим за смаком вийде м’ясо. Найкраще варити його прямо на кістки, а потім покришити в салат потрібну кількість.
Тим, хто любить прянощі, рекомендуємо додати під час варіння у воду 3-4 горошини чорного перцю, лавровий лист, кілька гілочок кропу. Готову курку виймаємо і даємо повністю охолонути на тарілці.
- В цей же час ставимо варитися моркву і яйця. Коли вони будуть готові, зливаємо воду, охолоджуємо і чистимо.
Приготування селери для олів’є
Так як у селери свій насичений і не зовсім підходить до олів’є смак, з його приготуванням доведеться повозитися трохи довше, ніж з картоплею для традиційного салату.
Очищаємо весь корінь і дрібно рубаємо, як для стандартного олів’є. Доводимо до кипіння кухлик води і кидаємо селера туди. Відварюємо 4-5 хвилин, потім зливаємо, заливаємо нову воду, знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, солимо і проварюємо ще хвилин 5.
Після цього відкидаємо на друшляк або глибоке сито і охолоджуємо.
Завдяки цим операціям селера втратить свій специфічний присмак і запах. Він стане дуже схожий на звичайну варену картоплю. У салаті розрізнити його практично неможливо.
Як приготувати дюкановское олів’є
- Тепер прийшла черга стручкової квасолі. Варимо її в киплячій підсоленій воді до готовності, також відкидаємо і охолоджуємо.
- Квасоля дрібненько ріжемо на поперечні бруски розміром з горошину – так олів’є буде більше схожий на справжній.
- Нарізаємо всі інгредієнти. Морква на кубики, куряче філе можна порвати руками, а можна порубати ножем. З 3-х яєць залишаємо тільки 1 жовток, 2-ий нам знадобиться для заправки. Білки використовуємо всі.
- Якщо є бажання зробити салат більш гострим, додаємо в нього ріпчасту цибулю. На це кількість інгредієнтів нам знадобиться ½ великої цибулини або ціла маленька. Кришимо її і заливаємо окропом. Даємо постояти в ньому 3-5 хвилин, зливаємо і викладаємо цибулю до решти продуктів.
Заправка для салату
Заправку готуємо наступним чином: розтираємо жовток з йогуртом і гірчицею в однорідну масу (можна використовувати для цього блендер), солимо, перчимо і знову перемішуємо. За смаком можна додати рубану зелень – петрушку або кріп.
Поливаємо салат дієтичним «майонезом», перемішуємо.
Готовий олів’є по Дюканов охолоджуємо не менше півгодини, потім розкладаємо по порційних тарілках. Таке блюдо припаде до смаку не тільки тим, хто сидить на дієті, але і просто любителям смачно і різноманітно поїсти!
Аналогічним чином можна приготувати салат з відвареної яловичиною, а заправляти його будемо білим соусом на основі тофу.
Читайте ще схожі записи:
Класичний олів’є з мовою
Класичний олів’є з яловичиною
Олів’є по Дюканов з яловичиною
- Заздалегідь відварюємо 400 г пісної яловичини без плівок і жиру в невеликій кількості солоної води одним шматком. Досить залити м’ясо на палець і після закипання тримати на маленькому вогні годину-півтора.
Щоб яловичина вийшла більш ароматною, до неї можна додати під час варіння 1 цілу чищену цибулину, лавровий лист, коріандр і перець горошком. Готове м’ясо викладаємо і залишаємо остигати.
- Окремо варимо 1 морква і 3 яйця. Морква і яйця чистимо і дрібно нарізаємо. Так само, як і в попередньому рецепті, зайвий жовток ні до чого, тому більше 2-х в салат класти не варто, а ось білки використовуємо повністю.
- За бажанням можна додати в цей салат корінь селери, зварений в декількох водах, а можна обійтися без нього, залишивши лише 200 г стручкової квасолі. Варимо її в підсоленому окропі 5-7 хвилин, зливаємо воду і даємо охолонути.
- Остигнула квасоля і яловичину ріжемо кубиками. Крім цього додаємо в салат 1-2 маринованих або солоних огірка – це зробить блюдо соковитіше. Дуже добре до цього рецепту підходить зелена цибуля.
- Моєму 4-5 пір’їнок і шаткуємо – для цього можна використовувати ножиці.
Майонез для олів’є по Дюканов
Щоб приготувати спеціальний майонез, скористаємося блендером.
- З’єднуємо в чаші 150 – 200 г тофу, 15 мл оцту 6%, 20 мл оливкової олії і 1 ч л гірчиці.
- Все солимо і збиваємо до крему.
Крім того, що тофу дієтичний продукт, він ще й дуже корисний, тому салат за цим рецептом стане паличкою-виручалочкою для всіх, що стежать за своїм здоров’ям.
Прибираємо салат в холодильник і через 20-30 хвилин подаємо.
Смачного!
Салат олів’є з Дюканов виходить смачним і оригінальним блюдом. Свіжі овочі в ньому можна замінювати, додаючи до основного складу огірки або ½ зеленого яблука. М’ясо також варіюється, тому закуска щоразу може змінювати свій смак.
Доповнюємо салат спеціями за власним вибором – чорним або запашним перцем, мускатним горіхом, сушеним кропом або базиліком. Все це зробить блюдо ще смачніше!