Паризька кухня вважається в світі найкращою і цей факт вже сприймається як бренд, який використовується для характеристики багатьох страв. Так вийшло і в нашому випадку, адже салат «Французька коханка» рецепт має самий пересічний, але смак частування вельми оригінальний і на фото він виглядає дуже апетитно.
Важко сказати, звідки саме і коли прийшов до нас варіант такої закуски, але вже зараз наші домашні кулінари створили кілька аналогів цієї страви.
У спробі створити істинно спокусливе частування до пари грайливого назви, господині стали використовувати різні хитрощі для прикраси, як самого салату, так і його смаку. Те гранатовими зернами присплять щедро, то запашним ананасом або апельсином вшанують.
Також і подрібнені горіхи в суміші з ароматним димним чорносливом можуть з’явитися в якості декору. Але при всьому цьому основа страви різниться лише деякими нюансами: пропорціями інгредієнтів і методами їх обробки.
У класичному вигляді «Французька коханка» укладається шарами з майонезній просоченням.
- Заявлена в рецепті курка зазвичай використовується у відвареному вигляді, але для більшої смакоти деякі вважають за краще віддати перевагу копченим або гриль стегенця.
- Сиру моркву не гребують замінити корейської.
- І замість замаринованого лука ні-ні використовують свіжий.
Ми ж вирішили залишити все, як є, і привести тут саме традиційний покроковий рецепт цієї цікавої закуски з інтригуючою назвою.
Салат «Французька коханка»
Складові
- Куряче філе – 0,35 кг + –
- Цибуля ріпчаста червоний – 1 головка + –
- Морквина – 1 велика + –
- Твердий сир (можна напівм’який) – 70 г + –
- Цукор-пісок – 1/2 ч.л. + –
- Оцет яблучний – 2 ст.л. + –
- Сіль – 2 щіпки або за смаком + –
- Майонез салатний – 200 г + –
- Безкостний чорнослив – 1 стакан + –
- Ядра волоських горіхів – 1 стакан + –
- Солодкий апельсин – 2 шт. + –
Як приготувати салат «Французька коханка»
- Куряче філе заливаємо водою і ставимо варити на півгодини до готовності. У процесі варіння бульйон потрібно підсолити і при бажанні намастити улюбленими спеціями, щоб курятина вийшла ароматної і пікантною.
- Відварену курку (або копчену) охолоджуємо і подрібнюємо тонкою соломкою. Або розбираємо по волокнам вручну.
- Ріпчасту рук чистимо від лушпиння і шаткуємо півкільцями, після чого його слід ошпарити, а потім замаринувати. Для маринаду змішуємо оцет, воду, цукор і в отриманій суміші замочуємо кільця цибулі.
- Чорнослив споліскуємо від білястих плям і замочуємо в окропі на 10 хвилин, після чого студія і нарізаємо кубиками.
- З сирої морквини зрізаємо тонко шкірку і потім стругали її на тертці великої стружкою.
- Сир подрібнюємо так само, як і морквину.
- Цитруси очищаємо від шкірки, видаляємо з м’якоті кісточки і ріжемо невеликими кубиками. Для оригінальності можна взяти 1 жовтий і 1 червоний апельсин.
- Ядра горішків дрібно рубаємо ножем або в блендері дробимо несильно.
- Тепер починаємо укладати пошарово «Французьку коханку» в глибокий прозорий салатник:
- Першим шаром укладаємо куряче філе і робимо на ньому майонезну сіточку.
- За курочку розподіляємо ароматний маринована цибуля.
- Далі кладемо рівномірно чорнослив і знову майонез.
- Четвертим шаром розсипаємо терту моркву, трохи присаливаем її і покриваємо майонезной сіткою.
- Слідом сипем сир і знову наносимо сітку з білого соусу.
- Тепер залишилося посипати салат густо горіхами і апельсинами.
Готову «Любовницу» прибираємо на годину в холод на просочення і через 60 хвилин можна їсти даний делікатес. Смак незрівнянний! Обов’язково приготуйте цей салат в домашніх умовах.
Також є ще один популярний варіант «Французької коханки» – вегетаріанський, де замість курочки в салат кладуть варений буряк з часником і горішками. Але в такому разі сиру моркву краще замінити на відварну, щоб салат був виконаний в одному ключі. В іншому буряковий салат «Французька коханка» має ідентичний оригінального рецепт, так що ви зможете без проблем зробити його своїми руками.