Як приготувати пісні млинці

Низькокалорійні млинці
Коли перед нами стоїть завдання не порушити дієту, але, в той же час, нагодувати гостей смачними ласощами або порадіти самим, допоможе креативний підхід! Сьогодні ми дізнаємося, як приготувати низькокалорійні млинці так, щоб за смаком і консистенцією вони не відрізнялися від звичайних, але були нижче за енергетичною цінністю. Пропонуємо вам кілька перевірених рецептів простотою в приготуванні випічки, давно здобула популярність у багатьох господинь завдяки своєму нескладному складу.

Як зробити млинці низькокалорійними

Для початку згадаємо, що саме робить млинці по-справжньому важкої і калорійною їжею: масло, дріжджі, жирні молочні продукти в складі, цукор.

З урахуванням вершкового масла, яким ми будемо їх змащувати, калорійність дріжджових млинців дуже велика – більше 250 ккал на 100 г.

Здається, що це зовсім небагато, але ми рідко обмежуємося сотнею грамів, тим більше що харчову цінність в даному випадку складуть не корисні білки і рослинні жири без термообробки, а швидкі вуглеводи у вигляді білої муки і цукру, і жирні молочні продукти.

Додамо до такого достатку різноманітні топпинги, наприклад, згущене молоко, варення, сметану або шоколадну пасту і отримаємо не просто не дієтичне, але дуже важке для організму блюдо.

Тому всім, хто піклується про фігуру і здоров’я, ми рекомендуємо скористатися трохи іншими рецептами приготування усіма улюбленої випічки, від якої смакові якості не постраждають, а ось користі помітно додасться!

Нам досить прибрати зовсім або хоча б зменшити кількість таких інгредієнтів, щоб зробити млинці низькокалорійними: дріжджі, пшеничне борошно, цукор, масло.

Крім того добре замінити яйця яєчними білками, так як в жовтку багато жиру і сам по собі він досить калорійний.

І, звичайно, заздалегідь подбаємо про приготуванні випічки на антипригарной сковороді – це дозволить зовсім не додавати масло при смаженні.

Дізнаємося, як приготувати дієтичні млинці «вагою» в 80-90 ккал без втрати апетитною соковитості і м’якості!

Низькокалорійні млинці на мінеральній воді

Низькокалорійні млинці на мінеральній воді - домашній рецепт

Складові

  • Мінеральна вода – 200 мл + –
  • Борошно пшеничне – 200 г + –
  • Білки курячих яєць – 2 шт. + –
  • Мед або інший цукрозамінник – за смаком + –
  • Сіль – щіпка + –
  • Рослинна олія в тісто – 1 ст.л. + –

Як спекти низькокалорійні млинці

Щоб прибравши зі складу молоко, ми не втратили в легкості і так улюбленої багатьма пористості, замінюємо його нема на просту воду, а на несолону мінералку. Бульбашки вуглекислого газу зроблять тісто більш ніжним.

  1. У мінералку додаємо всі рідкі інгредієнти: білки, рослинна олія і розтоплений мед або сироп на безкалорійні цукрозамінники.
  2. Все збиваємо, а потім потихеньку вводимо борошно. Можливо, її знадобиться навіть менше, ніж зазначено в рецепті.
  3. На добре розігріту сковороду наливаємо невелику порцію тіста, розподіляємо по всій поверхні і смажимо, поки край не почне вільно відходити.
  4. Потім перевертаємо на інший бік і зарум’янюється за хвилинку-півтори.

Готові млинці складаємо стопкою – це дозволить їм зберегти м’якість навіть без масляного змащення. Подаємо з дієтичним джемом або робимо їх з начинкою з знежиреного сиру з зеленню і сіллю.

Дієтичні млинчики на вівсяної борошні

Також для приготування низькокалорійних млинців ми можемо поекспериментувати з кількістю пшеничного борошна.

Не дивлячись на те, що калорійність вівсяного борошна не нижче, ніж у пшеничного, будь-яка випічка з неї виходить набагато більш корисною завдяки вмісту в ній великої кількості клітковини і білка.

Дієтичні млинці на вівсяної борошні можна готувати як з використанням води, так і на знежиреному молоці або кефірі.

Як приготувати пісні млинці

  • З’єднуємо 150 мл знежиреного кефіру з 150 мл води, додаємо 2 курячих білка, дрібку солі і цукрозамінник за смаком.
  • Також вливаємо в тісто 1 ст.л. рослинного масла, все збиваємо і починаємо підсипати вівсяну муку.

Зробити її можна із звичайних пластівців, перемолу їх в кавомолці, головне, не брати вівсянку швидкого приготування.

Коли тісто буде готове, смажимо млинці на антипригарной сковороді з обох сторін, як зазвичай. Складаємо в стопку і подаємо прямо з печі!

Пісні млинці на лляній борошні

Якщо ж тісто хочеться зробити зовсім пісним, прибравши навіть білки, звернемося до наступного рецептом.

Він чудовий також тим, що випічка з нього може вживатися навіть у строгий пост.

На свій розсуд ми можемо використовувати лляну борошно або насіння льону, але в останньому випадку його потрібно буде подрібнити в кавомолці до порошкоподібного стану.

Пісні млинці на лляній борошні - покроковий рецепт

  • На 250 – 300 мл рідини нам знадобиться 1 ст.л. борошна з гіркою. Насипаємо її в сотейник, заливаємо 3 ст. л. кип’яченої води і перемішуємо, щоб не залишилося грудочок.
  • Потім трохи прогріваємо, безперервно помішуючи і, як тільки маса почне закипати, знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути.
  • У знежирений кефір або молоко (250 мл) додаємо 50 мл води, сіль за смаком і цукрозамінник.
  • Потім викладаємо замість 2-х білків масу з льняної муки, всипаємо 150 г пшеничного або вівсяної муки і все гарненько збиваємо.
  • Як тільки маса стане гладкою, додаємо ще 100 г борошна.
  • За бажанням наливаємо в тісто 1 ст.л. рослинного масла, але можна обійтися і без цього.

Готує низькокалорійні млинці, як зазвичай.

Як бачите, в приготуванні дієтичних млинців немає нічого складного! Низькокалорійними вони виходять завдяки грамотному використанню різних інгредієнтів, які вигідно відрізняються звичні всім нам продукти. Спробуйте зробити таку незвичайну випічку і побачите, як порадує результат вас і ваших близьких!