Прийнято вважати, що готуються всім відомі тестові вироби виключно з м’ясом, однак цей стереотип давно зруйнували ті, хто робить «пиріжки» оригінально. Якщо ви не знаєте, як приготувати їх незвично, тоді ось вам простий рецепт такого блюда – пельмені в духовці з сиром і майонезом, наскільки це смачно – знають ті, хто вже випробував на практиці нескладну кулінарну технологію.
Варіантів, як запекти тісто з сирною начинкою існує чимало, ми розглянемо лише найпопулярніші рецепти, відтворити які під силу кожному кулінарові.
Пельмені з сиром і майонезом: рецепт в духовці
Складові
- Пельмені з м’ясною начинкою (свинина + яловичина) – 500 г + –
- Твердий сир – 100-150 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. великого розміру + –
- Сіль – за смаком + –
- Рослинна олія – для запікання + –
- Майонез – 400-450 г (можна навпіл зі сметаною + –
- Чорний перець мелений – за смаком + –
Як приготувати пельмені під сиром
Якщо ви хочете відкрити для себе нові смакові горизонти – для цього не обов’язково готувати вишукані делікатеси. Досить трохи видозмінити всім відоме старе блюдо, щоб отримати з нього абсолютно новий високоякісний продукт. Про те, як запекти пельмені з майонезом і сиром в духовці – покроково розписано в рецепті нижче.
- Очищаємо цибулю від лушпиння, промиваємо його під проточною водою.
- Ріжемо цибулину дрібними кубиками (можна тонкими півкільцями).
- Пересипаємо нарізку в тарілку, на час залишаємо її в стороні.
- На великій тертці натираємо твердий сир, пересипаємо отриману масу в окрему миску.
- Наливаємо в сковорідку масло, ставимо ємність розігріватися на середньому вогні.
- Коли масло розжариться – висипаємо в сковороду нарізану цибулю і починаємо його обсмажувати, поки він не придбає ніжно-золотистий відтінок. Періодично в процесі обсмажування цибулю необхідно заважати дерев’яною лопаткою.
- В окремій мисці змішуємо майонез зі спеціями (сіль + мелений чорний перець), ретельно заважаємо все столовою ложкою до отримання однорідної маси. На цьому етапі майонез, крім спецій, можна змішати ще й зі сметаною, така заправка для пельменів вийде ще більш ніжною і ароматною.
- Обсмажену цибулю поливаємо отриманим майонезним соусом, перемішуємо продукти, даємо заправці гарненько прогрітися.
- Заморожені пельмені перекладаємо на деко або пересипаємо їх в форму для запікання.
- Змішуємо між собою майонезну заправку з обсмаженою цибулею, а потім отриманим продуктом заправляємо «пиріжки» з м’ясом. Дуже важливо, щоб заправка рівномірно покривала пельмені.
- Зверху посипаємо блюдо тертим сиром, після чого поміщаємо форму в розігріту до 200 ° С духовку. Ставте форму тільки в гарячу піч і бажано на середній рівень. Внизу пельмені недостатньо запекутся, вгорі – сильно засмажити.
- Печемо пельмені під сиром з майонезній заправкою близько 30-40 хвилин, поки не з’явиться приємний золотистий колір.
- Після приготування пельмені дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і ще в теплому вигляді подаємо до столу.
Як доповнення до запеченим пельменів підійдуть різні овочеві гарніри, соління, свіжі або консервовані салати і т. Д. Втім, чимось доповнювати улюблена домашня страва зовсім не обов’язково, адже саме по собі воно і так досить ситне.
Пельмені в духовці зі сметаною і сиром
Тим, хто не любить магазинний майонез, можна запропонувати приготувати пельмені без нього. Замість шкідливого продукту для приготування заправки спробуйте використовувати смачну домашню сметану. Вона додасть страві особливий смак і аромат, доповнити який завжди можна запашними спеціями і свіжою зеленню. Незважаючи на те, що улюблені ласощі вийде досить калорійним, все ж, іноді, побалувати себе просто необхідно.
Складові
- Сметана (15%) – 400 г;
- Пельмені (заморожені) – 500 г;
- Зелень – за смаком;
- Ріпчасту цибулю – 2 шт .;
- Вершкове масло – 50 г (для обсмажування цибулі);
- Спеції – за смаком;
- Твердий сир – 100 г;
- Соняшникова олія – ½ ст. л.
Приготування пельменів з сиром в духовці
- Розтоплюємо в сковороді вершкове масло.
- Тонко нарізаємо півкільцями цибулю, обсмажуємо його на середньому вогні в топленому маслі.
- Змішуємо обсмажування зі сметаною, додаємо в суміш подрібнену зелень, сіль, спеції.
- Форму для запікання змащуємо олією, потім викладаємо на дно одним суцільним шаром заморожені пельмені, заливаємо їх рівномірно пряним сметанним соусом.
- Натираємо сир на дрібній тертці, посипаємо тертою масою пельмені під сметанним соусом.
- Розігріваємо духовку до 200 ° С, поміщаємо в неї форму з пельменями і випікаємо їх до готовності (30-35 хвилин до зарум’янювання).
Секрети смачних домашніх пельменів
- Подавати готові пельмені, при бажанні, можна з будь-яким смачним соусом домашнього приготування. Ідеально поєднується з пікантним смаком запечених пельмешек грибний соус, соус зі сметани і кетчупу, а також сметана, розбавлена чорним перцем і 1 ч. Л. соєвого соусу.
- Якщо ліпити пельмені ви будете безпосередньо в день їх приготування, тоді не забудьте перед запіканням їх трохи заморозити.
- Замість сиру твердих сортів використовувати можна м’якші сирні види. Наприклад, дуже смачними виходять пельмені з адигейським і плавленим сиром. Рецепт приготування пельменів з такою сирною заправкою ідентичний двом вищеописаним технологіям. Відрізнятися буде лише смак заправки, в яку ці сири додаються.
- Готувати пельмені в духовці можна не тільки з сиром. Якщо ви використовуєте для заправки сметанно-майонезний соус, тоді сир в блюдо можна не класти. Замість нього використовуйте шинку. Пельмені з шинкою і сметаною – не менше смачні, ніж з сиром. Запечені в духовці – вони вийдуть ароматні і дуже апетитні.
Якщо ви ніколи не готували пельмені в духовці з сиром і майонезом, тоді обов’язково внесіть в своє меню різноманітність. Хто знає, може саме така подача «старого» страви виявиться вам і вашим близьким найбільше до душі. Не бійтеся експериментувати – і тоді результат вас однозначно порадує.
Смачного!