Як приготувати пельмені з сиром в духовці

pelmeni-v-duxovke-s-syrom-i-majonezom-1
Прийнято вважати, що готуються всім відомі тестові вироби виключно з м’ясом, однак цей стереотип давно зруйнували ті, хто робить «пиріжки» оригінально. Якщо ви не знаєте, як приготувати їх незвично, тоді ось вам простий рецепт такого блюда – пельмені в духовці з сиром і майонезом, наскільки це смачно – знають ті, хто вже випробував на практиці нескладну кулінарну технологію.

Варіантів, як запекти тісто з сирною начинкою існує чимало, ми розглянемо лише найпопулярніші рецепти, відтворити які під силу кожному кулінарові.

Пельмені з сиром і майонезом: рецепт в духовці

Пельмені в духовці з сиром і майонезом - покроковий рецепт

Складові

  • Пельмені з м’ясною начинкою (свинина + яловичина) – 500 г + –
  • Твердий сир – 100-150 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. великого розміру + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​для запікання + –
  • Майонез – 400-450 г (можна навпіл зі сметаною + –
  • Чорний перець мелений – за смаком + –

Як приготувати пельмені під сиром

Якщо ви хочете відкрити для себе нові смакові горизонти – для цього не обов’язково готувати вишукані делікатеси. Досить трохи видозмінити всім відоме старе блюдо, щоб отримати з нього абсолютно новий високоякісний продукт. Про те, як запекти пельмені з майонезом і сиром в духовці – покроково розписано в рецепті нижче.

  1. Очищаємо цибулю від лушпиння, промиваємо його під проточною водою.
  2. Ріжемо цибулину дрібними кубиками (можна тонкими півкільцями).
  3. Пересипаємо нарізку в тарілку, на час залишаємо її в стороні.
  4. На великій тертці натираємо твердий сир, пересипаємо отриману масу в окрему миску.
  5. Наливаємо в сковорідку масло, ставимо ємність розігріватися на середньому вогні.
  6. Коли масло розжариться – висипаємо в сковороду нарізану цибулю і починаємо його обсмажувати, поки він не придбає ніжно-золотистий відтінок. Періодично в процесі обсмажування цибулю необхідно заважати дерев’яною лопаткою.
  7. В окремій мисці змішуємо майонез зі спеціями (сіль + мелений чорний перець), ретельно заважаємо все столовою ложкою до отримання однорідної маси. На цьому етапі майонез, крім спецій, можна змішати ще й зі сметаною, така заправка для пельменів вийде ще більш ніжною і ароматною.
  8. Обсмажену цибулю поливаємо отриманим майонезним соусом, перемішуємо продукти, даємо заправці гарненько прогрітися.
  9. Заморожені пельмені перекладаємо на деко або пересипаємо їх в форму для запікання.
  10. Змішуємо між собою майонезну заправку з обсмаженою цибулею, а потім отриманим продуктом заправляємо «пиріжки» з м’ясом. Дуже важливо, щоб заправка рівномірно покривала пельмені.
  11. Зверху посипаємо блюдо тертим сиром, після чого поміщаємо форму в розігріту до 200 ° С духовку. Ставте форму тільки в гарячу піч і бажано на середній рівень. Внизу пельмені недостатньо запекутся, вгорі – сильно засмажити.
  12. Печемо пельмені під сиром з майонезній заправкою близько 30-40 хвилин, поки не з’явиться приємний золотистий колір.
  13. Після приготування пельмені дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і ще в теплому вигляді подаємо до столу.

Як доповнення до запеченим пельменів підійдуть різні овочеві гарніри, соління, свіжі або консервовані салати і т. Д. Втім, чимось доповнювати улюблена домашня страва зовсім не обов’язково, адже саме по собі воно і так досить ситне.

Пельмені в духовці зі сметаною і сиром

Тим, хто не любить магазинний майонез, можна запропонувати приготувати пельмені без нього. Замість шкідливого продукту для приготування заправки спробуйте використовувати смачну домашню сметану. Вона додасть страві особливий смак і аромат, доповнити який завжди можна запашними спеціями і свіжою зеленню. Незважаючи на те, що улюблені ласощі вийде досить калорійним, все ж, іноді, побалувати себе просто необхідно.

Складові

  • Сметана (15%) – 400 г;
  • Пельмені (заморожені) – 500 г;
  • Зелень – за смаком;
  • Ріпчасту цибулю – 2 шт .;
  • Вершкове масло – 50 г (для обсмажування цибулі);
  • Спеції – за смаком;
  • Твердий сир – 100 г;
  • Соняшникова олія – ​​½ ст. л.

Як приготувати пельмені з сиром в духовці

Приготування пельменів з сиром в духовці

  1. Розтоплюємо в сковороді вершкове масло.
  2. Тонко нарізаємо півкільцями цибулю, обсмажуємо його на середньому вогні в топленому маслі.
  3. Змішуємо обсмажування зі сметаною, додаємо в суміш подрібнену зелень, сіль, спеції.
  4. Форму для запікання змащуємо олією, потім викладаємо на дно одним суцільним шаром заморожені пельмені, заливаємо їх рівномірно пряним сметанним соусом.
  5. Натираємо сир на дрібній тертці, посипаємо тертою масою пельмені під сметанним соусом.
  6. Розігріваємо духовку до 200 ° С, поміщаємо в неї форму з пельменями і випікаємо їх до готовності (30-35 хвилин до зарум’янювання).

Секрети смачних домашніх пельменів

  1. Подавати готові пельмені, при бажанні, можна з будь-яким смачним соусом домашнього приготування. Ідеально поєднується з пікантним смаком запечених пельмешек грибний соус, соус зі сметани і кетчупу, а також сметана, розбавлена ​​чорним перцем і 1 ч. Л. соєвого соусу.
  2. Якщо ліпити пельмені ви будете безпосередньо в день їх приготування, тоді не забудьте перед запіканням їх трохи заморозити.
  3. Замість сиру твердих сортів використовувати можна м’якші сирні види. Наприклад, дуже смачними виходять пельмені з адигейським і плавленим сиром. Рецепт приготування пельменів з такою сирною заправкою ідентичний двом вищеописаним технологіям. Відрізнятися буде лише смак заправки, в яку ці сири додаються.
  4. Готувати пельмені в духовці можна не тільки з сиром. Якщо ви використовуєте для заправки сметанно-майонезний соус, тоді сир в блюдо можна не класти. Замість нього використовуйте шинку. Пельмені з шинкою і сметаною – не менше смачні, ніж з сиром. Запечені в духовці – вони вийдуть ароматні і дуже апетитні.

Якщо ви ніколи не готували пельмені в духовці з сиром і майонезом, тоді обов’язково внесіть в своє меню різноманітність. Хто знає, може саме така подача «старого» страви виявиться вам і вашим близьким найбільше до душі. Не бійтеся експериментувати – і тоді результат вас однозначно порадує.

Смачного!