Як приготувати пельмені по-японськи будинку

Японські пельмені Гедза
Які асоціації викликає у нас Японія? Саке, сакура, чай, гейші, бойові мистецтва, робототехніка і численні довгожителі, які легко переступають 80-ти річний рубіж. Давайте закріпимо в цьому ряду і ще одну родзинку – апетитні японські пельмені Гедза, рецепт яких ми опишемо в нашій статті. Різноманітні начинки, естетичний зовнішній вигляд, секрети швидкої ліплення і приготування – все це чекає вас в сьогоднішньому оповіданні.

Яки Гедза – під такою назвою ми найчастіше зустрінемо дане блюдо в будь-якій кулінарній книзі з країни сонця, що сходить. Читаючи інструкцію, відразу ж звертає на себе увагу один з найпопулярніших способів приготування – обсмажування в кунжутному маслі. Саме цей варіант японських пельменів дуже гарний зовні і незвичайний на смак.

Але чи можна приготувати вдома таку ж ароматну і рум’яну краса? Безумовно, так! Достатньо всього лише розібратися в декількох тонкощах і дотримуватися точність при підборі інгредієнтів.

П’ять особливих інгредієнтів для пельменів по-японськи

  1. Кунжутне масло, в тому числі для обсмажування.
  2. Тертий корінь імбиру.
  3. Устричний соус.
  4. Саке.
  5. Пагони часнику.

Звичайно, ви можете замінити названі продукти на щось близьке. Однак для класичного страви варто хоча б зрідка дотримуватися оголошеного переліку.

Адже в цьому особлива принадність творчих експериментів з екзотичною кухнею – домогтися максимальної відповідності смаку, не будучи аборигеном.

З таким підходом можна влаштовувати тематичні трапези для всієї родини під далекосхідну музику, переодягаючись в кімоно і сервіруючи низькі столики прямо на підлозі. Такі перевтілення дуже подобаються дітям і прекрасно вписуються в атмосферу романтичного вечора для люблячої пари.

Як приготувати пельмені по-японськи будинку

Де ж роздобути особливі компоненти рецепта?

  • Устричний соус, корінь імбиру і кунжутне масло можна купити у великому супермаркеті.
  • Пагони часнику виростити так само просто, як і зелена цибуля – зі звичайної цибулини. Закріпимо часникову голівку в невеликому стаканчику з водою і залишимо на підвіконні проростати соковитою зеленню «з верхівки».

Японські пельмені Гедза: традиційний рецепт

Японські пельмені Гедза - традиційний рецепт

Складові

  • Борошно пшеничне – 180 г + –
  • Вода питна гаряча – 50 мл + –
  • Сіль – щіпка або за смаком + –

Для начинки

  • Фарш зі свинини – 120 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 50 г + –
  • Часник – 2 зубки + –
  • Цукор-пісок білий – 1 ч.л. + –
  • Пекінська капуста – 120 г + –
  • Часникові пагони – 50 г + –
  • Соєвий соус – 1/2 ст.л. + –
  • Кукурудзяний крохмаль – 1/2 ст.л. + –
  • Саке – 1 ст.л. + –
  • Кунжутне масло – 1/2 ст.л. + –
  • Імбир кореньтертий – 1/2 ч.л. + –
  • Устричний соус – 1/2 ст.л. + –

на соус

  • Яблучний оцет – 1 ч.л.
  • Соєвий соус – 2 ст.л.
  • Кунжутне масло – ½ ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.

для обсмажування

  • Кунжутну олію

Як готувати пельмені Гедза

готуємо тісто

  • Спочатку 1-2 рази просіваємо борошно, це додасть їй потрібну легкість.
  • Додаємо в борошно сіль і підливати гарячу воду – тонкою цівкою.
  • Добре вимішуємо тісто – еластичне на дотик.
  • Обмотуємо харчовою плівкою і залишаємо на півгодини.

змішуємо начинку

  • Дрібно рубаємо часник і його пагони.
  • Дуже дрібно ріжемо листя пекінської капусти.
  • Трьом імбир на дрібній тертці.
  • З’єднуємо соєвий і устричний соуси, саке і кунжутне масло.
  • В отриману суспензію вводимо залишилися сипучі компоненти – кукурудзяний крохмаль, сіль, перець, цукровий пісок, подрібнені часник, капусту і корінь імбиру.
  • Отриману суміш об’єднуємо з фаршем і акуратно вимішуємо, щоб добре розподілити спеції і овочі всередині м’ясної маси.
  • Відправляємо начинку на півгодини в холодильник.

Як зробити пельмені по-японськи

Готуємо соус для пельменів по-японськи

  • Активно змішуємо виделкою або вінчиком кунжутне масло, цукор, оцет і соєвий соус.
  • Пробуємо. Якщо смак відчувається як дуже сильний, потроху розбавляємо водою.
  • При тязі до експериментів в соус можна додати дрібно рубані пагони часнику, перець чилі, паприку.

Ліплення японських пельменів

  • З тіста розкочуємо ковбаску – з діаметром близько 2 см.
  • Розрізаємо валик на однакові шматочки – так, щоб з них сформувати кружечки приблизно 8 см в діаметрі.
  • Кружечки розгортаємо качалкою – плацдарм для начинки готовий.
  • Розкладаємо начинку на заготовки і ліпимо пельмені.
  • Ліплення японських пельменів схожа на звичні для нас вареники. Защипи можна робити точно такі ж, створюючи дугового шов по довжині вироби зверху.

обсмажуємо пельмені

  • Глибока сковорода і добре розігріте кунжутне масло – ось і все, що вам знадобиться для завершення праць на нашу рецептом.
  • Пельмені Гедза укладаємо вгору защипом і прожарюємо в маслі – до яскравої золотистої скоринки на помірному вогні.
  • Прикрутивши вогонь, додаємо воду до середини висоти пельменів і даємо їм нудитися під кришкою ще 15 хвилин.
  • Подаємо страву на великих тарілках в супроводі високих чашок з соусом. Японські пельмені їдять, вмочуючи в соус.

Японські пельмені Гедза - домашній рецепт

Крім описаної класики – з відгомонами смажених вареників з м’ясною начинкою – в Японії популярні і інші способи приготування пельменів Гедза:

  • Повністю варені;
  • Смажені у фритюрі без додавання води;
  • Японські пельмені приготовані на пару;
  • Зібрані на шампур в вигляді шашлику.

Ми описали для вас найпоширеніший спосіб термічної обробки і начинки.
Однак згадаємо, з чим ще асоціюється Японія? З багатим рибним раціоном харчування, де морепродукти займають значну частину щоденного меню.

Японські пельмені Гедза з креветками

Тому наостанок ми вирішили познайомити вас з ще одним шиком – японські пельмені з креветками. Приготувати їх дуже просто, дотримуючись інструкції вище.

Досить використовувати замість свинячого фаршу варені очищені креветки, дрібно порубані ножем або злегка подрібнені в блендері. Така креветочная начинка найбільш пікантна в пельменях, обсмажених у фритюрі.

Ось і все на сьогодні. Тепер ви маєте в своєму розпорядженні всією необхідною інформацією. Один ідеальний рецепт японських пельменів Гедза, варіантів для творчості з плитою, паром і відкритим вогнем і дві кращі начинки – по фундаментальним канонам екзотичної кухні.

Сподіваємося, ваші клопоти над смачною трапезою за мотивами країни висхідного сонця будуть вдалими, а вечір в результаті них – неспішним і затишним!