Щоб результат кулінарних шедеврів не тільки радував око, а й пестив смакові рецептори, потрібно навчитися поєднувати і дозувати продукти. Наприклад, чому б в знаменитому і улюбленому салаті олів’є не замінить м’ясну частину корисної м’якоттю авокадо і не відтінити його особливий смак ніжної сьомгою? В результаті отримаємо неймовірно смачний і поживний салат, який не зашкодить фігурі, особливо якщо заправити його відмінним домашнім майонезом.
Звичайно, приготоване на основі перерахованих продуктів блюдо мало нагадує салат з відтінком ностальгії. Однак найпопулярніший з радянських часів салатик точно так же не схожий на оригінальне частування, яке готували з м’яса рябчиків, раків, телячої мови та інших делікатесів.
Багатьом з них – не місце в вегетаріанської кухні, шанувальники якої не переносять нічого м’ясного. Їм, а також всім тим, хто не боїться експериментувати, пропонуємо кілька полегшених варіантів улюбленого салату.
Як приготувати ніжний олів’є з м’якоттю авокадо
Складові
- Зрілі плоди авокадо – 2 шт. + –
- Зелений горошок (консерви) – 1 баночка + –
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Картопля – 2 шт. + –
- Морква – 2 шт. + –
- Огірки мариновані – 1 шт. + –
- Огірочки квашені невеликі – 2 шт. + –
- Цибуля зелена – 1 невеликий пучок + –
- Майонез нежирний – 200 г + –
- Сіль – 2 щіпки або за смаком + –
Покрокове приготування будинку олів’є з авокадо
Вже якщо чим і можна замінити м’ясну частину в стравах салатного типу найбільш безболісно, так це авокадо, яку ще називають алігаторовій грушею. Вітамін Е, якого в екзотичних плодах дуже багато, подарує організму заряд молодості, а це саме по собі дорогого коштує.
- Необхідно зварити коренеплоди. Для цього моєму їх, складаємо в глибоку ємність. Води потрібно стільки, щоб вона повністю покрила її овочі.
- Те ж саме – і яйця. Їх можна готувати з морквою і картоплею, але найкраще – в окремій посудині. Вони повинні бути зварені «круто», тобто до повного застигання жовтка.
- Поки зварені інгредієнти остигають, цибулю потрібно помити, а потім порубати. Огірочки обох видів подрібнюємо у вигляді кубиків.
- Знявши з картоплі і моркви шкірку і звільнивши яйця від шкаралупи, теж ріжемо їх кубиками.
- Далі – черга алігаторовій груші. Перед нарізуванням її потрібно помити. Усередині плоду захована досить велика і тверда кісточка, тому розрізати м’якоть потрібно навколо неї.
- Зробивши надріз і зафіксувавши в долоні одну з половинок, іншою рукою потрібно провернути другу частину плода. В результаті кісточка повинна залишитися в одній з половинок.
- Тепер гострим ножем потрібно дістати її і нарізати м’якоть кубиками, не знімаючи шкірки. Для цього робимо спочатку поздовжні, а потім поперечні надрізи. Утворені кубики дістаємо за допомогою ложки. Точно так само чинимо і з другим плодом.
- Змішавши всі інгредієнти, заправляємо їх майонезом і, в разі потреби, присаливаем.
Подавати ніжне і смачне блюдо можна, уклавши його красиво за допомогою звичайної пластикової пляшки. Для цього у ємності слід вирізати середню частину у вигляді циліндрика і помістити на порційну тарілку. Заповнивши доверху салатом рукотворну форму, її потрібно акуратно зняти. Салатний «пенечек» прикрашаємо горошинками і зеленню.
Читайте ще схожі записи:
Калорійність салату олів’є
Як створювався олів’є
Олів’є з креветками і авокадо – оригінальний рецепт
Багате білком креветочні м’ясо відмінно поєднується з ніжною і соковитою м’якоттю авокадо. Салат на основі цих продуктів – гастрономічний подарунок для поціновувачів смачної і корисної їжі.
Складові
- Креветки середні (сирі) – 400 г;
- Морквина – 2 шт .;
- Алігаторова груша – 2 шт .;
- Лук-ріпка (велика) – 1 шт .;
- Лук (зелень) – 1-2 стебла;
- Свіжі огірочки (невеликі) – 4 шт .;
- Яйця курки – 4 шт .;
- Горошок зелений (консерви) – 1 банка;
- Лимон середній – 1 шт .;
- Сіль – 1/3 ч.л .;
- Цукор – 1/3 ч.л .;
- Оцет – 1-2 ст.л .;
- Майонез – 200 г;
Як приготувати вдома олів’є з креветками авокадо
- Креветок кидаємо в окріп і варимо хвилин 7-8, потім зливаємо воду, охолоджуємо і чистимо. Останній штрих – сбризгіванія свіжим соком лимона. Маринуються вони в холодильнику десь чверть години.
- Варені і почищені яйця і моркву дрібніше у вигляді кубиків.
- Авокадо ріжемо так само, як і в першому рецепті, тільки кубики повинні бути невеликими. А ось огірки сильно дрібнити не треба.
- Щоб позбавити цибулю-ріпку від зайвої гостроти, замарінуем його.
Щоб отримати «правильний» маринад для цибулі, потрібно з’єднати воду і оцет в пропорції 1: 3, додати цукор, перемішати. Подрібнену цибулю потрібно повністю залити маринадом і залишити так на 20 хвилин. Потім його потрібно буде відцідити, обсушити і додати в салатну миску.
- Дрібніше помиту лушпиння зелень і з’єднуємо з іншими продуктами, туди ж кладемо горошок, креветки.
- Залишиться тільки змастити все майонезом і підсолити.
Подавати приготований в домашніх умовах дуже смачний салат з креветками і авокадо можна в загальній салатниці або порційних тарілках, не забувши прикрасити зеленню.
Оригінальний рецепт олів’є з авокадо і сьомгою
Поєднання живильної м’якоті екзотичного фрукта і багатою Омега 3 сьомгою – одне з найбільш вдалих. Не гріх порадувати себе і своїх домашніх неймовірно смачним і корисним салатом.
Складові
- Малосольна сьомга (філе) – 200 г;
- Авокадо – 2 шт .;
- Горошок зелений (морожений) – 1 ст .;
- Морквина – 1 коренеплід;
- Яйця курки – 2 шт .;
- Мариновані огірочки – 2 шт .;
- Свіжі зеленці – 2 шт .;
- Майонез – 150 г;
- Перець чорний – за смаком.
Як зробити своїми руками оригінальний салат з сьомгою та авокадо
- Горошок, діставши з рефрижератора, заливаємо холодною водою, щоб розморозити.
- Тим часом морквину і яйця варимо, охолоджуємо, дрібніше.
- Так само, тобто кубиками, ріжемо огірочки обох видів, рибу, авокадо.
- З’єднуємо всі інгредієнти, кладемо майонез, заважаємо і відправляємо в холодильник настоятися.
Перчимо перед тим, як подавати на стіл. Прикрасити розкладене порційно частування можна червоною ікрою або гілочками зелені.
Фантазувати на тему улюбленого салату можна нескінченно, отримуючи все нові і нові смакові поєднання. Але ніжний салат олів’є з авокадо в будь-якому випадку отримає приз гастрономічних симпатій. Його вишуканий смак – вершина кулінарного мистецтва, підкорити яку зовсім нескладно.