Як приготувати млинці з сьомгою будинку

Млинці з сьомгою
Шлях до серця чоловіка пролягає, як відомо, через шлунково-кишковий тракт, але як же він тернистий, коли вашим обранцем став гурман. Але чи варто впадати у відчай, адже наші жінки і в вогонь, і на коня, і взагалі нічого не бояться, саме такими нашими відчайдушними дружинами були придумані млинці з сьомгою. Ну, да, щоб чоловічок і нагодувати різними речами і підкорити смачними ласощами, де ж йому таку кудєсніцу-то ще знайти.

Про давньослов’янське походження млинців вже жодна казка складена, і жодна пісня заспівана. Але мало хто знає, що рулети з млинців з сьомгою – це ніякий інший, а найсучасніший рецепт, така собі пародія японських ролів, які, між іншим, з’явилися лише в 1973 році.

Так, так, і не варто так дивуватися, і не варто сперечатися, що і раніше коржі з червоною ікоркою на масницю наяривал простий люд. Все так, та не так. Нинішні рецепти цієї страви, хоч як крути, засновані саме на японських Вкусняшки, що, до слова сказати, лише додає їм нікого шарму, оригінальності і неперевершеною смакоту. Крім того, саме цей фактор дозволяє експериментувати з начинкою, як того душа забажає.

Рулетики з млинців з сьомгою і плавленим сиром

Рулетики з млинців з сьомгою і плавленим сиром - домашній рецепт

Складові

млинці:

  • Борошно пшеничне – 1 склянка + –
  • Яйця курячі – 2 штуки + –
  • Рослинна олія – ​​3 ст. л. + –
  • Молоко – 400 мл + –
  • Сіль – 1/4 ч. Л. + –
  • Цукор-пісок – 1/2 ст. л. + –

начинка:

  • Сьомга слабосолона – 200 г + –
  • Сир плавлений покупної – 200 г + –

Приготування

Цей рецепт по праву можна вважати еталонним, стандартним, що не позбавляє його пікантності. Такі млинці стануть чудовою закускою на святковому вечері. Їсть вони легко, пильну увагу їдців їм забезпечено.

  1. Для млинцевого тесту нам буде потрібно глибока миска. Найкращий спосіб приготувати основу для млинців, це скористатися міксером. Цей агрегат не залишить грудочок жодного шансу, і наші вироби вийдуть тонкими, рівними і повітряними.
  2. Яйця вбиваємо в миску, додаємо цукор і збиваємо до піни, потім поступово, не вимикаючи міксер, вливаємо молоко, всипаємо сіль, борошно і соняшникову олію.
  3. Сковорідку ставимо на вогонь і заливаємо в неї трохи олії, коли вона нагріється, вливаємо в неї тісто 2/3 ополоника і розливаємо по всій площі дна. Обсмажуємо з обох сторін.
  4. Тепер приступимо до начинки. Сьомгу нарізаємо дрібними кубиками. Весь млинець змащуємо сиром, викладаємо на нього зверху сьомгу і загортаємо в рулет.

Кожен рулетик потрібно розрізати на 3 порції. Прикрасити блюдо з начиненими млинцями можна трояндочкою з помідора і гілочкою кропу.

Гречано-пшеничні млинці з сьомгою і соусом. святковий рецепт

Якщо у вас слабкі нерви, то вам краще не братися за приготування цих млинчиків, оскільки вони дуже важко печуться. Але тим, кого не лякає така перспектива, рекомендуємо зробити цю неймовірно смачну і ніжну закуску, яка без сумніву стане головним блюдом на столі.

млинці

  • Борошно гречане – 100 г;
  • Пшенична млинцева борошно – 3 ст.л .;
  • Цукровий пісок – ½ ч.л .;
  • Сіль – ¼ ч.л .;
  • Дріжджі сухі – ½ ч.л .;
  • Молоко – 250 мл;
  • Яйця курячі – 2 шт .;
  • Вода – ½ ст .;

соус

  • Майонез- 1,5 ст.л .;
  • Сметана 1,5 ст.л. або кефір – 3 ст.л .;
  • Зелень кропу – 1/2 пучка;
  • Баночний хрін – 1/2 ст.л .;

начинка

  • Сьомга малосольна – 350 г;

Як приготувати млинці з сьомгою будинку

Приготування

  1. Насамперед нам потрібно приготувати тісто на млинці. Для цього сіємо все борошно, до неї додаємо яйця, сіль і цукор. Дріжджі слід розвести в злегка підігрітому молоці, почекати хвилини 3-4 і влити в тісто. Всі складові елементи ретельно змішати і розбавляючи теплою водою, домогтися необхідної консистенції. Після цього залишаємо нашу суміш постояти хвилин 30.
  2. Поки основа для випічки відстоюється, щоб не втрачати час, починаємо готувати соус. Сметану і майонез змішуємо, додаємо до них хрін і дрібно нарізану кріп і якщо необхідно подсаливаем за смаком. Любителям часнику можна додати і його пазу зубків, пропущені через прес.
  3. Сьомгу нарізаємо невеликий соломкою.
  4. Ось час смаження підійшло, розігріваємо сковорідку, змащену маслом, і наливаємо порцію тесту на неї. Доцільніше смажити маленькі млинчики, оскільки вони вкрай важко перевертаються, ламаються і розсипаються. Якщо все одно не вдається обсмажити з обох сторін, то зробіть вогонь на мінімум і смажте коржі з одного боку.
  5. І ось все гречані коржики Насмажити, і ми можемо приступати до їх начинці. Кожен млинець змащуємо соусом і викладаємо на нього сьомгу, згортаємо в рулет.

Прикрасити рулетики можна зеленню і скибочками лимона.

Рулети з млинців з сьомгою і огірком

Цей варіант нагадує якраз таки роли з огірком, однак, замість водоростей норі у нас млинці. Ммм, неперевершене ласощі, пальчики оближеш.

Складові

  • Борошно пшеничне – 175 г;
  • Сухі дріжджі – 1,5 ч.л .;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Вершковий сир – 150 г;
  • Молоко – 375 мл;
  • Яйце куряче – 1 шт .;
  • Цукор – 2 ч.л .;
  • Сіль – ¼ ч.л .;
  • Сьомга слабосолона – 200 г;
  • Огірки – 1 шт .;
  • Кріп – 2-3 гілочки;

Як зробити рулети з млинців з сьомгою і огірком

Приготування

  1. До теплого молока домішувати дріжджі і цукор. Потім чекаємо, поки опара підніметься.
  2. У глибоку миску сіємо борошно, вливаємо молоко з дріжджами і розмішуємо, додавши сіль.
  3. Тесту необхідно дати настоятися в теплі години 2, воно повинно гарненько пузиритися і як би зійти.
  4. Жовток яйця нам необхідно змішати з розм’якшити маслом і через пару годин цю масу змішуємо з тестом, і знову залишаємо його на півгодини.
  5. За цей час білки збиваємо, і після півгодини також втручаємося в тісто. Консистенція повинна бути рідкою, якщо воно не розтікається по сковороді, то додайте води.
  6. На гарненько прогрітій сковороді, змащеній маслом, випікаємо млинці.
  7. Поки готові коржі холонуть, ми беремося за начинку. Сьомгу ріжемо тонкими, але великими скибочками, огірок моєму, чистимо від шкірки і нарізаємо соломкою.
  8. Млинець змащуємо вершковим сиром, викладаємо на нього пару скибочок риби, поверх якої укладається огірок і нарізана зелень.
  9. Коржик звертаємо в рулет і ріжемо порційними ролами.

Красиво розклавши рулети на тарілці, посипте їх кунжутом. Оскільки млинці наші були солодкими, до роллам можна запропонувати соєвий соус.

Взявши, здавалося б, зовсім простий продукт, і трохи вдосконаливши його, можна дивуватися, як він перетворюється в оригінальне і абсолютно нове блюдо. Живий приклад того млинці з сьомгою, адже додаючи до них який-небудь соус або, наприклад авокадо, ананас або помідор, на виході отримуємо дивно смачну закуску. Натріть зверху на готові рулетики з рисом і рибою сир і відправте в духовку хвилин на 10, ось вам і ще один авторський рецепт.