Грибна пора – благодатний час для спокійних прогулянок по лісі в пошуках цінних дарів природи і привід вдатися кулінарним фантазіям. Тоненькі млинці зі злегка підсмаженими свіжими печерицями та розплавленим сиром, приготовані за улюбленим рецептом, – вельми апетитний варіант для вечері. Він не тільки безпечний на відміну від поїдання «диких» маслюків та рижиків, але ще і універсальний, адже ці гриби поєднуються з безліччю інших продуктів.
Ми пропонуємо добірку кращих рецептів тонких млинців з печерицями – до святкового столу і на кожен день. Частування, приготоване за допомогою одного з них, неодмінно вийде смачним і корисним, якщо використовувати свіжі грибки. Мляві і підсохлі екземпляри краще залишати в магазині, навіть якщо їх продають за шалену знижку.
Сир беремо будь-який з твердих сортів.
Тонкі млинці готуємо по улюбленої рецептурі – хоч на мінералці, хоч на сироватці, хоч на молоці.
Млинці з печерицями та сиром – кращий рецепт
Співвідношення простоти приготування цього частування і його неперевершеного смаку автоматично переводять цей рецепт в розряд улюблених. Пропонуємо базовий варіант для млинців – на молоці.
Складові
(Для млинців)
- Молоко коров’яче свіже – 0,5 л;
- Яйце курки – 2 шт .;
- Борошно (в / с) – 1,5 ст .;
- Цукор – 1 ст.л .;
- Сіль – ¼ ч.л .;
- Масло з насіння соняшнику – 2-3 ст.л.
(для начинки)
- Печериці (свіжі) – 300 г;
- Лук-ріпка (великий) – 1 шт .;
- Сир – 200 г;
- Масло (рослинна) – 2 ст.л .;
- Чорний перець порошковий – щіпка;
- Сіль за смаком.
Покрокове приготування домашніх млинців з грибами і сиром
- Розбиваємо шкаралупу і виливаємо яйця в миску з високими бортами, солимо їх, додаємо цукор і вспенивающем міксером (можна – віночком).
- Поступово підсипає борошно, добре заважаємо до однорідності.
- Досить густу масу розбавимо підігрітим молоком і знову збовтайте.
- Тесту потрібно постояти, щоб «розпуститися», тобто досягти максимально однорідної консистенції.
Поки млинниця розжарюється, ми додамо в тісто масло – 2 ст.л. Ще одну використовуємо для змащення дна млинниці під перші кілька млинців. Далі можна буде обходитися без жирового мастила.
Наступний відповідальний етап, від якого залежить смак страви, – приготування начинки.
- Знімемо з цибулини лушпиння і посікти її якомога дрібніше. Цибулеві кубики потрібно притомленим на розігрітій олії.
- Коли вони стануть прозорими, зсипали в сковороду чищення і різані кубиками або пластинками печериці, солимо, перчимо.
- Час смаження – близько 15 хвилин. Готовий наповнювач для млинців знімаємо з вогню, охолоджуємо і з’єднуємо з перетвореним в крихту сиром.
Потім залишиться тільки заповнити начинкою для млинців коржі і згорнути їх конвертом, в вигляді трикутника або трубочками. Щоб повною мірою насолодитися ситним блюдом, його перед подачею потрібно неодмінно розігрівати, і найкраще це робити на сковороді – тільки так можна отримати дивно смачну хрустку скоринку.
Ситні домашні млинці з печерицями
Складові
- Шинка зі свинячого м’яса – 200 г + –
- Печериці в маринаді – 1 баночка + –
- Твердий сир – 200 г + –
Приготування
М’ясний інгредієнт зробить і без того смачний наповнювач ще більш ситним і ароматним. Таким частуванням можна і дорогих гостей почастувати.
Млинцева основа – базова. Поговоримо, як готувати багату начинку.
Як зробити смачні млинці з маринованими печерицями
- Готуємо тісто і смажимо млинцеві коржі.
- М’ясо ріжемо тонкими смужками, з грибів зливаємо маринад, сир дрібніше за допомогою терки з великими отворами.
- На середину готової борошна коржі кладемо: спочатку – шинку, потім – рубані грибки, а зверху – сир.
Кожен млинець складаємо у вигляді конверта і, відправивши на розпечену сковороду, підсмажуємо до хрусткості.
Млинці з печерицями, сиром і зеленню
Влітку, коли багато свіжої вітамінної зелені, гріх не приготувати з неї млинцеві коржі. Пікантності наповнювача додасть грибна нотка, приправлена ніжним смаком плавленого сиру. Саме з такою начинкою відмінно поєднуються легкі млинці на яєчно-майонезній основі, рецептом яких ми вже ділилися раніше.
Складові
- Гриби печериці – 500 г;
- Молодий зелений лук – 5 шт .;
- Сир плавлений з зеленню – 1 брикет;
- Масло олив – 2 ст.л .;
- Перець чорний в порошку – 1/3 ч.л .;
- Сіль за смаком.
Як правильно приготувати млинці з грибами, зеленню і сиром
- Чищені і помиті грибочки ріжемо тонкими пластинами, цибулю миємо й дрібніше. Спочатку прожарюємо в маслі його, а через 3-5 хвилин, а коли стемніє, додаємо шампіньйони.
- Смажити все потрібно, не накриваючи, до тих пір, поки не піде зайва волога, приправити сіллю і перчиком.
- Потім потрібно влити в начинку 100 мл води і дати масі уваритися.
- Тільки після цього кладемо в неї протертий сир.
- Наповнювати начинкою млинці потрібно тільки тоді, коли злегка охолоне.
Піднята в цьому пості «смачна» тема практично невичерпна, адже тонкі коржі з начинкою – найулюбленіша страва багатьох з нас. Домашні найніжніші млинці з смаженими печерицями та сиром – справжня класика кулінарного жанру. Їх можна пекти на молоці, мінералці, з пшеничного, житнього борошном і навіть на каші, а в якості основного інгредієнта використовувати інші гриби з магазину або лісу. У будь-якому випадку вийде так ароматно і ситно, що зупинитися буде дуже важко …