Щоб улюблене частування не набило оскому і не приїлося, потрібно запастися кількома різними варіантами його приготування і чергувати їх. Наприклад, оригінальні лимонні млинці з солодкими в’яленими фініками, припорошені цукровою пудрою, привнесуть пікантну нотку різноманітності в сімейний раціон. До цього варіанту традиційної випічки ніщо не зможе залишитися байдужим, адже вона виходить дивно ароматної і майже неможливо апетитною.
Настільки оригінальне частування можна приготувати і для романтичного сніданку, і для дитячої вечірки. Перекус з лимонною ноткою на роботі подарує тропічний сплеск емоцій і стане приводом хоч ненадовго відкласти подалі папки з паперами і заварити ароматного чаю …
Незважаючи на екзотичну назву, готуються лимонні млинці на основі базового рецепта так само просто, як і самі звичайні коржі – навіть простіше.
Ароматні лимонні млинці з фініками
Складові
- Лимон з товстою шкіркою – 2 шт. + –
- Борошно пшеничне – 8 ст.л. + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Вода – 1 склянка + –
- Масло вершкове – 4 ст.л. + –
- Цукрова пудра – 4 ст.л. + –
- Сіль – 1/4 ч.л. + –
- Сироп – 3 ст.л. + –
- Фініки (сухофрукт) – 400 г + –
- Невеликий шматочок свіжого сала – + –
Як покроково готувати вдома лимонні млинці
Нам знадобиться базовий набір продуктів, які зазвичай кладуться в млинцеве тісто. Смакової сюрприз піднесе лимон, вірніше – його ароматна свіжа цедра. Через брак цього представника цитрусового сімейства можна використовувати апельсин. Сироп малини можна замінити будь-яким ягідним, що є в наявності.
- Зробимо з фініків приголомшливо смачну і поживну начинку. Для цього в’ялені плоди потрібно помити, прибрати кісточки і подрібнити солодку вітамінну м’якоть. Потім влити в неї сироп з улюблених варених ягід.
- Тепер займеться самими коржами. Спочатку потрібно розбити яйця. Додаємо в них сіль, підсолоджувати, присмачуємо маслом, розтопивши його перед цим, і починаємо вспінювати.
- Лимони потрібно гарненько помити і залишити злегка обсохнути. Далі беремо багаті вітаміном С фрукти і за допомогою терки знімаємо з них шкірку (цедру), дрібно натираючи. «Екзекуцію» лимонів завершуємо вичавкою з них концентрованого соку.
- Потім поступово ллємо в яйця ж 3 ст.л. лимонного фрешу і додаємо 2 ст.л. ароматної цедри. Іншу частину тертої шкірки усипаємо в фінікову начинку.
- Тепер потрібно всипати в яєчно-лимонну бовтанку борошна і гарненько вимішати, щоб запобігти глевкість.
- Чи залишиться розбавити вийшла густу кашку водою (теплою!). В результаті отримуємо негусто однорідне тісто, з якого і будемо пекти ароматні «сонечка».
- Нанизуємо на вилку сала і мажемо їм добре нагріте дно чавунної сковороди або посудини з антипригару.
- А тепер зачерпує ополоником тестову масу, ллємо в сковороду і розподіляємо по дну спритним круговим рухом руки.
- Запікаємо млинець тільки з однієї (!) Сторони до рум’яності і повного висихання рідини з непрожареної боку, знімаємо.
- Начинку вигладиваем на припечена сторону, складаємо конвертиком і підрум’янюємо. Для цього краще скористатися іншою сковородою, не забуваючи її змащувати.
Кожен рум’яний «конвертик» з фініками всередині посипаємо пудрою. Ароматне частування – в студію!
Домашні млинці з лимоном під солодку начинку
Пропонуємо ще один простий варіант ласощі – на молоці. Щоб не довелося під кожен коржик протирати сковороду шматком свинячого жиру, досить присмачити тісто декількома ложками соняшникової олії або олив.
Складові
- Плід лимона стиглого – 1 шт .;
- Яйце куряче (маленьке) – 2 шт .;
- Молоко корови – 600 мл;
- Борошно в / с – 200 г;
- Цукор – 3 ст.л .;
- Масло (рафінована) – 3 ст.л .;
- Сіль – щіпка.
Домашня випічка улюблених лимонних млинців
- Збивши яйця в пінку з сіллю і цукром, кладемо цедру, ллємо лимонний фреш і половину порції заготовленого молока, заважаємо.
- Далі всипаємо борошно. Щоб уникнути грудкуваті, додавати її треба потроху.
- У нас ще залишилося молоко – виливаємо його в самому кінці, присмачуємо маслом і заважаємо.
Перед смаженням тісто потрібно настояти хоча б з чверть години. Перед перші коржі сковороднем дно бажано змастити шматочком непросоленного сала, а далі можна обійтися і без цього – жиру в тесті буде досить для того, щоб наші коржі не прилипали до дна.
Наповнювати тонкі лимонні млинці годиться тільки солодкими начинками – фруктами, сирною масою. Гарні вони і зі свіжою сметаною, а з вершками – взагалі смакота!
Млинці з лимонною кислотою: простий рецепт
Кислота лимона «тримає в облозі» соду, тому млинці виходять дірчастими і пишними. Такі вироби можна наповнити улюбленою солоною начинкою або присмачити їх солодким сиропом.
Складові
- Молоко – 1 л;
- Яйце курки побільше – 2 шт .;
- Борошно з пшениці – близько 4 ст .;
- Цукор – 3-4 ст.л .;
- Содовий розпушувач – 1 ч.л .;
- Кислота-лимонка – 1 ч.л .;
- Масло олив – 5 ст.л .;
- Сіль – щіпка.
Як спекти смачні домашні млинці з лимонною кислотою
- Півлітра молока потрібно змішати з яйцями і сипучими продуктами, відставивши тільки борошно. Збивши гарненько масу, загустіть її за допомогою борошна.
- У нас ще є половина молока. Його доводимо до температури виру, відразу ж знімаємо і ллємо тонким струменем в тестову масу, завдяки чому вона завариться, тобто трохи загусне. Залишиться тільки всипати «лимонку» і долити масло.
- Перешкодивши гарненько все інгредієнти в глибокій ємності, відразу ж приступаємо до таїнства випікання Блинцов, змастивши пару раз сковороднем дно, щоб перші коржі НЕ прихопити.
Млинці на лимонній кислоті – ідеальна основа для коханої начинки.
Одвічна млинцева тема, яку ми продовжуємо розкривати крок за кроком, нас інтригує все більше. Найнесподіваніші рецепти, включаючи лимонні млинці з фініками по-домашньому, спонукають до сміливих експериментів з популярною стравою. Сьогоднішня добірка – абсолютно нове, оригінальне прочитання кулінарної класики, і може бути – найвдаліший …