Сніданок, з якого починається трудовий або навчальний день, повинен бути не тільки смачним, але і самим поживним з усіх прийомів їжі. Вдалий вибір – млинці у вигляді оладок з печінки яловичої, улюблений рецепт яких дістався в спадок від бабусі, або ж тонкі молочні млинці з яловичиною. Продукти, які використовуються для приготування цих страв, багаті білком і кальцієм, а також в міру калорійні, що необхідно для гарного старту.
М’ясо корів дуже багато мінералами і чистими білками, в чому і полягає його головна цінність. Печінка «рогатих годувальниць» – справжня скарбниця вітамінів та інших корисних речей. А головне – це продукти дуже смачні і дають необмежений простір для кулінарних шедеврів і сміливих експериментів. З м’яса і печінки корів можна готувати безліч найпростіших і корисних страв категорії «на кожен день». Сьогоднішній пост ми присвятимо декільком найулюбленішим.
Млинці з яловичої печінки: улюблений рецепт
Для печінкових оладок зійде і морожений продукт, тільки неодмінно свіжий. Брати його краще в перевіреному місці, щоб не напоротися на печінку другої свіжості, як осетрина в «Майстрі і Маргариті» М. Булгакова.
Борошно зійде та, яка є в наявності. Соду можна і не класти, але з нею печінкові оладки вийдуть ще більш ніжними.
Складові
- Печінка яловича сира – 0,5 кг;
- Яйце курки (середнє) – 2 шт .;
- Борошно – 2 ст.л .;
- Манка сира – 2 ст.л .;
- Цибулина велика – 1 шт .;
- Содовий розпушувач – 0,5 ч.л .;
- Перець чорний порошковий – 0,5 ч.л .;
- Масло соняшнику – близько 50 мл.
Як приготувати смачно млинці з яловичої печінки
- Кращий, обраний на ринку або в магазині, субпродукт заливаємо трохи підсолодженою і підсоленою водою і витримуємо близько півгодини. За цей час піде гіркоту, і печінку очиститься від крові.
- Виймаємо її, гарненько промиваємо і знімаємо пліву.
- Розділивши її на невеликі шматочки, за допомогою м’ясорубки, комбайна або чопера перетворюємо печінку в однорідну кашоподібну масу. Разом з нею бажано перемолоти і соковиті шматочки почищеним і розрізаної цибулини.
- У рідкий печінковий фарш додаємо сирі яйця (жовтки відокремлювати не потрібно), борошно, содовий розпушувач, манну крупу, заважаємо до однорідності.
- Потрібно дати масі постояти, щоб крупинки манки змогли набрякнути. Потім залишиться тільки посолити і додати їй гостроти за допомогою перцю.
- Сковороду для смаження краще брати з товстим денцем – воно добре нагрівається і довше зберігає тепло. Розігрів її, ллємо олію і через пару секунд за допомогою ложки розкладаємо сирі печінкові коржі.
Печуться оладки до зарум’янювання з обох сторін – буквально 1-2 хвилини. Навіть якщо серединка рожева, все одно знімаємо – вони дійдуть в процесі охолодження. Особливо смачний гарнір до цієї сільської їжі – пюре з бульб картоплі або вінегрет. Їх можна і на хліб класти – вийде такий собі ситний бутерброд до чаю.
Млинці з яловичої печінкою: базовий рецепт
Складові
- Молоко – 0,5 л + –
- Борошно пшеничне в / с – 1,5 склянки + –
- Яйце – 1 шт. + –
- Сіль – 0,5 ч.л. + –
- Цукровий пісок – 1 ч.л. + –
- Рослинна олія – 4 ст.л. + –
- Печінка яловича – 0,5 кг + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Чорний перець мелений – щіпка + –
Випікання домашніх млинчиків з яловичої печінкою
Печінка може бути не тільки «сольний» стравою, а й стати начинкою для блинков. Перед тим як загорнути в тонкий шар печеного тіста, її потрібно зварити і перетворити в фарш з допомогою мясорубкі.Сначала займемося млинцями: з’єднаємо борошно, половину солі, цукор, а окремо збовтаємо яйця і молоко.
Поєднавши всі разом, заважаємо до однорідності так, щоб розділити всі борошняні грудочки. Поки млинцева маса протягом півгодини буде доходити до кондиції, приділимо час начинці.
- Точно також, як і в першому випадку, миємо-чистимо шматок печінки. Далі його потрібно розділити на 5-6 рівних частин, залити водою і отруїти на вогонь. Закипіла – зменшуємо вогонь до мінімальної позначки і варимо її близько 20 хвилин до м’якості. За 5-10 хвилин до кінця варіння в бульйон потрібно присолити, додати лист лаврушки, пару горошків перцю.
- Коли субпродукт буде готовий (він стає м’яким), виймаємо його з бульйону і дрібніше на м’ясорубці.
- На сковороді млоїмо до прозорості чищення і добре подрібнені цибулини, додаємо в печінку разом з маслом (2 ст.л.).
У «відпочиле» млинцеве тісто ллємо масло, що залишилося. На розігрітій млинниці (якщо її немає – сковороді) печемо блинки, змастивши дно тільки під першим. Готові коржі наповнюємо печінковим фаршем і звертаємо конвертами.
Домашні млинці з вареної печінкою яловичої гарні зі сметаною або майонезним соусом. Перед подачею конвертики зі смачною і ситної начинкою непогано б підрум’янити на сковороді. Вийде дуже ситно і смачно!
Дуже смачні млинці з яловичиною
Не всі люди з задоволенням їдять страви з печінкового субпродукту. Щоб їм догодити, можна наповнити млинцеві коржі НЕ печінкової, а м’ясною начинкою.
Складові
- Філе яловичини – 0,5 кг;
- Цибулина – 1 велика;
- Сіль – 0,5 ч.л .;
- Масло олив або соняшнику – 3-4 ст.л .;
- Чорний перець (мелений) – за смаком.
Як зробити улюблені млинчики з яловичиною
М’ясо цього сорту містить часто занадто кровянистое. Щоб вирішити проблему, його потрібно занурити у воду і залишити так десь на годину. За цей час спечемо блинки по запропонованим базовому або іншому улюбленим рецептом.
Помивши філе, поділяємо його на 4-5 шматків, занурюємо в воду і відправляємо на вогонь варитися до м’якості. Перший бульйон бажано вилити, як тільки закипить. М’ясо повертаємо в каструлю, заповнюємо водою і варимо на вогні середньої інтенсивності.
Готове філе перемелює на м’ясорубці і з’єднуємо з подрібненим і пасеровані в маслі цибулею. Залишиться тільки присолити начинку, присмачити її перцем і наповнити нею млинці.
Серед тижня, коли справ сила-силенна і колись довго возитися на кухні, меню краще складати з простих скоростиглих страв. Домашні тонкі млинці з печінки яловичої, рецепт яких був запропонований, – одне з таких. А на вихідних можна розщедритися і на щось більш вишукане, наприклад, на коржі з м’ясним або улюбленим солодким наповнювачем.