Як приготувати млинці з яловичої печінки

Млинці з яловичої печінки
Сніданок, з якого починається трудовий або навчальний день, повинен бути не тільки смачним, але і самим поживним з усіх прийомів їжі. Вдалий вибір – млинці у вигляді оладок з печінки яловичої, улюблений рецепт яких дістався в спадок від бабусі, або ж тонкі молочні млинці з яловичиною. Продукти, які використовуються для приготування цих страв, багаті білком і кальцієм, а також в міру калорійні, що необхідно для гарного старту.

М’ясо корів дуже багато мінералами і чистими білками, в чому і полягає його головна цінність. Печінка «рогатих годувальниць» – справжня скарбниця вітамінів та інших корисних речей. А головне – це продукти дуже смачні і дають необмежений простір для кулінарних шедеврів і сміливих експериментів. З м’яса і печінки корів можна готувати безліч найпростіших і корисних страв категорії «на кожен день». Сьогоднішній пост ми присвятимо декільком найулюбленішим.

Млинці з яловичої печінки: улюблений рецепт

Для печінкових оладок зійде і морожений продукт, тільки неодмінно свіжий. Брати його краще в перевіреному місці, щоб не напоротися на печінку другої свіжості, як осетрина в «Майстрі і Маргариті» М. Булгакова.

Борошно зійде та, яка є в наявності. Соду можна і не класти, але з нею печінкові оладки вийдуть ще більш ніжними.

Складові

  • Печінка яловича сира – 0,5 кг;
  • Яйце курки (середнє) – 2 шт .;
  • Борошно – 2 ст.л .;
  • Манка сира – 2 ст.л .;
  • Цибулина велика – 1 шт .;
  • Содовий розпушувач – 0,5 ч.л .;
  • Перець чорний порошковий – 0,5 ч.л .;
  • Масло соняшнику – близько 50 мл.

Млинці з яловичої печінки - улюблений рецепт

Як приготувати смачно млинці з яловичої печінки

  1. Кращий, обраний на ринку або в магазині, субпродукт заливаємо трохи підсолодженою і підсоленою водою і витримуємо близько півгодини. За цей час піде гіркоту, і печінку очиститься від крові.
  2. Виймаємо її, гарненько промиваємо і знімаємо пліву.
  3. Розділивши її на невеликі шматочки, за допомогою м’ясорубки, комбайна або чопера перетворюємо печінку в однорідну кашоподібну масу. Разом з нею бажано перемолоти і соковиті шматочки почищеним і розрізаної цибулини.
  4. У рідкий печінковий фарш додаємо сирі яйця (жовтки відокремлювати не потрібно), борошно, содовий розпушувач, манну крупу, заважаємо до однорідності.
  5. Потрібно дати масі постояти, щоб крупинки манки змогли набрякнути. Потім залишиться тільки посолити і додати їй гостроти за допомогою перцю.
  6. Сковороду для смаження краще брати з товстим денцем – воно добре нагрівається і довше зберігає тепло. Розігрів її, ллємо олію і через пару секунд за допомогою ложки розкладаємо сирі печінкові коржі.

Печуться оладки до зарум’янювання з обох сторін – буквально 1-2 хвилини. Навіть якщо серединка рожева, все одно знімаємо – вони дійдуть в процесі охолодження. Особливо смачний гарнір до цієї сільської їжі – пюре з бульб картоплі або вінегрет. Їх можна і на хліб класти – вийде такий собі ситний бутерброд до чаю.

Млинці з яловичої печінкою: базовий рецепт

Як приготувати смачно млинці з яловичої печінки

Складові

  • Молоко – 0,5 л + –
  • Борошно пшеничне в / с – 1,5 склянки + –
  • Яйце – 1 шт. + –
  • Сіль – 0,5 ч.л. + –
  • Цукровий пісок – 1 ч.л. + –
  • Рослинна олія – ​​4 ст.л. + –
  • Печінка яловича – 0,5 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Чорний перець мелений – щіпка + –

Випікання домашніх млинчиків з яловичої печінкою

Печінка може бути не тільки «сольний» стравою, а й стати начинкою для блинков. Перед тим як загорнути в тонкий шар печеного тіста, її потрібно зварити і перетворити в фарш з допомогою мясорубкі.Сначала займемося млинцями: з’єднаємо борошно, половину солі, цукор, а окремо збовтаємо яйця і молоко.

Поєднавши всі разом, заважаємо до однорідності так, щоб розділити всі борошняні грудочки. Поки млинцева маса протягом півгодини буде доходити до кондиції, приділимо час начинці.

  • Точно також, як і в першому випадку, миємо-чистимо шматок печінки. Далі його потрібно розділити на 5-6 рівних частин, залити водою і отруїти на вогонь. Закипіла – зменшуємо вогонь до мінімальної позначки і варимо її близько 20 хвилин до м’якості. За 5-10 хвилин до кінця варіння в бульйон потрібно присолити, додати лист лаврушки, пару горошків перцю.
  • Коли субпродукт буде готовий (він стає м’яким), виймаємо його з бульйону і дрібніше на м’ясорубці.
  • На сковороді млоїмо до прозорості чищення і добре подрібнені цибулини, додаємо в печінку разом з маслом (2 ст.л.).

У «відпочиле» млинцеве тісто ллємо масло, що залишилося. На розігрітій млинниці (якщо її немає – сковороді) печемо блинки, змастивши дно тільки під першим. Готові коржі наповнюємо печінковим фаршем і звертаємо конвертами.

Домашні млинці з вареної печінкою яловичої гарні зі сметаною або майонезним соусом. Перед подачею конвертики зі смачною і ситної начинкою непогано б підрум’янити на сковороді. Вийде дуже ситно і смачно!

Дуже смачні млинці з яловичиною

Не всі люди з задоволенням їдять страви з печінкового субпродукту. Щоб їм догодити, можна наповнити млинцеві коржі НЕ печінкової, а м’ясною начинкою.

Складові

  • Філе яловичини – 0,5 кг;
  • Цибулина – 1 велика;
  • Сіль – 0,5 ч.л .;
  • Масло олив або соняшнику – 3-4 ст.л .;
  • Чорний перець (мелений) – за смаком.

Дуже смачні млинці з яловичиною - домашній рецепт

Як зробити улюблені млинчики з яловичиною

М’ясо цього сорту містить часто занадто кровянистое. Щоб вирішити проблему, його потрібно занурити у воду і залишити так десь на годину. За цей час спечемо блинки по запропонованим базовому або іншому улюбленим рецептом.

Помивши філе, поділяємо його на 4-5 шматків, занурюємо в воду і відправляємо на вогонь варитися до м’якості. Перший бульйон бажано вилити, як тільки закипить. М’ясо повертаємо в каструлю, заповнюємо водою і варимо на вогні середньої інтенсивності.

Готове філе перемелює на м’ясорубці і з’єднуємо з подрібненим і пасеровані в маслі цибулею. Залишиться тільки присолити начинку, присмачити її перцем і наповнити нею млинці.

Серед тижня, коли справ сила-силенна і колись довго возитися на кухні, меню краще складати з простих скоростиглих страв. Домашні тонкі млинці з печінки яловичої, рецепт яких був запропонований, – одне з таких. А на вихідних можна розщедритися і на щось більш вишукане, наприклад, на коржі з м’ясним або улюбленим солодким наповнювачем.