Вибір дієти у нас, зазвичай, будується за принципом «їж і худни», і тому система білкового харчування лідирує серед інших програм схуднення. Величезна кількість смачних страв, різноманітні адаптації класичних страв, навіть на дієті Дюка навіть млинці для атаки мають свій допустимий рецепт.
Борошно ми замінимо висівками, а яйцям і молоку тут завжди горить зелене світло. Трохи хитрості, кулінарної кмітливості і, вуаля, готовий шикарний десерт.
Дюка-дієта: етап «Атака»
Всі ми звикли до різноманітної їжі, і особливо до випічки і солодощів. Однак з одним молоком і висівками підкорити кулінарний Олімп досить проблематично, адже Дюка-дієта наказує відмовитися на певний період від складних і простих вуглеводів і ввести в раціон на постійній основі клітковину в чистому вигляді – висівки вівсяні.
І тут худнуть ентузіасти здогадалися включити в рецепти випечних страв такі дива, як клейковину, сухе знежирене молоко і ізолят протеїну, які роблять випічку по Дюканов в домашніх умовах не тільки можливою і різноманітною, але і дуже смачною, і що найголовніше – дозволеної, згідно правилами дієти!
Так, так, всі ці компоненти НЕ Є допами і їх можна використовувати з перших днів дієти. І тепер ні атака, але сам Дюка не зможуть нам заборонити поїсти млинці, приготовані за нашими рецептами.
Я пропоную вам рецепти (і навіть кілька рецептів) млинців по Дюканов на атаці, один з яких буде з фото процесу приготування.
Пригощайтеся!
допустимі норми
- Ізолят протеїну – не більше 60 г в день.
- Клейковина – 1 ст.л. в день.
- СОМ (сухе знежирене молоко) – 2 ст.л. в день.
Млинці з клейковиною по Дюканов
Атака на дюкановской системі харчування вважається найскладнішим етапом, адже саме в ці перші кілька днів наш організм відчуває стрес від нового углевододефіцітного раціону, і в якості протесту вимагає звичайної їжі.
Даний адаптований під умови атаки рецепт млинців дозволить нам подолати цей складний період без проблем:
Складові
- Яйця курячі – 3 шт .;
- Висівки мелені вівсяні – 1,5 ст.л .;
- Клейковина – 2 ст.л .;
- Ізолят протеїну – 2 ст.л .;
- Розпушувач – ½ ч.л .;
- Стевія або інший підсолоджувач – 1-2 ч.л .;
- Сіль – 1 щіпка;
- Молоко знежирене – 200-300 мл;
Як приготувати млинці на атаці Дюка
- У чашу блендера завантажуємо яйця, вівсяні перемелені в кавомолці висівки, клейковину, ізолят, розпушувач, молоко і сіль з подсластителем за смаком.
- Збиваємо масу до однорідного змішування всіх компонентів, і можна смажити млинці.
Дієтичні млинчики з цього дуже швидкому і простому рецептом, без сумніву, сподобаються всім домочадцям.
Заварні млинці по Дюканов для «Атаки»
Даний рецепт млинців повністю відповідає всім вимогам дієти Дюка, і дозволить повноцінно відсвяткувати Масляну навіть тим, хто знаходиться ще на першій стадії цього раціону – на атаці.
Це найкращий варіант дюкановскіх млинчиків, які тільки можна спекти. Дуже смачні, зовсім як класичні коржики.
Складові
- Висівки вівсяні – 1,5 ст.л .;
- Ізолят протеїну соєвий – 1 ст.л .;
- Яйця курячі – 3 шт .;
- Кефір 0% – ½ склянки;
- Підсолоджувач 0 ккал – 1 ч.л. або 2 таблетки;
- Окріп вода – 50 мл;
- Сода – ¼ ч.л .;
- Сіль – щіпка;
Готуємо млинці (Дюка атака)
- Висівки засипаємо в поглиблену ємність, заливаємо кефіром і залишаємо набухати на 1 годину в теплі.
- Через 60 хвилин збиваємо з цукровим замінником і сіллю яйця, після чого додаємо до них висівки з кефіром, ізолят і все перемішуємо до однорідної консистенції.
- В окріп додаємо соду, перемішуємо і виливаємо шиплячу рідина в тісто при безперервному помішуванні.
- Тепер млинцеву масу нам необхідно залишити на півгодини для настоювання.
- Через відведений час в розігріту і промаслений сковороду заливаємо тісто і на малому вогні випікаємо всі млинці.
Коржики виходять дуже тоненькими і неймовірно смачними. Варто розуміти, що млинці по Дюканов мають досить тендітну структуру, і тому, до їх випікання потрібно пристосуватися і тоді піде млинцева епопея як по маслу.
Млинці Дюка рецепт атака
Масляна Харчування по Дюканов 1 порція 24 години
ХадіджаСтатьі автора
Складові
- Вівсяні висівки – 1 ст.л. + –
- Нежирний кефір – 50 мл + –
- Яйце куряче свіже – 1 шт. + –
- Кориця в порошку – 1 щіпка + –
- Цукровий замінник – ½ ч.л. + –
- Сода – на кінчику ножа + –
- Масло оливи – для смаження + –
- Сіль – щіпка + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
У поглиблену мисочку вбиваємо яйце, додаємо висівки, корицю, сіль і підсолоджувач, після чого все збиваємо вінчиком до однорідної консистенції.
Потім до отриманої суміші додаємо кефір, соду і знову все добре перемішуємо.
Смажити млинці потрібно в змащеній маслом добре розігрітій чавунній або керамічної сковорідці. З тефлоновим посудом такий номер не пройде, тому що млинці будуть прилипати.
З цієї кількості тесту виходить 4 маленьких Блінков, яких вистачить для сніданку під чашечку кави зі знежиреним молоком.
В млинці можна загорнути начинку:
А любителям солоденького можна використовувати безвуглеводних сиропи і конфітюри, знежирені йогурти або згущене молоко Дюка (рецепт адаптований для етапу «атака»), вмочуючи в них ці смачні млинці.