Домашня випічка завжди вражає своїм дивовижним смаком, але, часом, вирішальне значення для господинь має не смак, а простота приготування страви. Коли швидко треба зробити смачний, але простий десерт, в самий раз припадуть бананові млинці, вони легко готуються і ефектно виглядають на столі.
Варіантів готування улюбленого десерту – безліч, ми ж вам пропонуємо тільки доступні рецепти, які не потребують особливих зусиль і дорогих продуктів.
Млинці з бананової начинкою і банановим соусом
Вишукані млинці з начинкою з бананів, политі банановим соусом з вершками, – відмінна закуска, зробити яку може кожен з вас. Млинці виходять досить ситними, м’якими і неймовірно смачними.
На нашу рецептом ми приготуємо домашні млинці на молоці, але можна зробити випічку і на кефірі (на ваш розсуд). Якщо ви хочете отримати зовсім низькокалорійні млинці, тоді приготуйте їх, зовсім не використовуючи молочну основу і яйця, а зробіть блюдо виключно на бананах і борошні.
Складові
- Молоко – 300 мл;
- Банани – 2 шт. великого розміру;
- Яйце – 4 шт .;
- Сіль – 1 щіпка;
- Борошно – 175 г;
- Цукор – 2 ст. л .;
- Рослинна олія – 1-2 ст. л.
Продукти для соусу
- Жирні вершки – 200 мл;
- Банан – 1 шт. середнього розміру;
- Цукор – 1 ст. л.
Приготування домашніх бананових млинців
- У блендері змішуємо яйця, борошно (заздалегідь просіяне), молоко, цукор. Інгредієнти ретельно збиваємо.
- Очищає банани від шкірки, нарізаємо їх довільними шматочками, але бажано невеликої величини. Перекладаємо бананову нарізку в тісто.
- Продукти знову збиваємо блендером.
- Отримане тісто на млинці з бананової начинкою переливаємо в миску, на 1 годину залишаємо його в теплому місці.
- Розігріваємо сковороду на рослинному маслі, потроху вливаємо на розпечене дно відстояне тісто. Щоб тестова маса рівномірно розподілилася по дну сковороди – здійснюємо з нею швидкі кругові рухи, поки тісто не встигло застигнути.
Знизу випікаємо млинці по 1,5-2 хвилини, потім перевертаємо їх на іншу сторону і випікаємо ще 40 секунд. За таким принципом печемо всі млинці.
Як зробити соус для бананових млинців
Приготувати ніжний солодкий соус для млинців на молоці можна за кілька хвилин.
- Для цього банан очищаємо, дрібно нарізаємо.
- Змішуємо вершки з цукром, збиваємо їх блендером.
- З’єднуємо з нарізаним дрібно бананом.
Все добре перемішуємо – соус готовий, подаємо його до столу разом зі свіжоспеченого гарячими млинцями.
Ще швидше, ніж звичайні млинці з бананом на молоці, готуються млинці без яєць. Всього 30 хвилин часу – і порція апетитних повітряних балонів готова до вживання.
Щоб якось прикрасити звичний смак улюбленого десерту – додамо до складу інгредієнтів мелену корицю. Вона ненав’язливо підкреслить всі достоїнства домашнього частування і додасть йому особливого шарму.
Бананові млинці без яєць: рецепт з корицею
Складові
- Молоко – 1 стакан + –
- Молоко – + –
- Борошно пшеничне – 3/4 склянки + –
- Банан великий – 1 шт. + –
- Кориця (мелена) – 1/3 ч.л. + –
- Кокосове масло (при бажанні можна замінити рослинним або вершковим) – для тесту 4-5 ст.л. + –
Як зробити бананові млинці
- Молоко і банан змішуємо в блендері до однорідної маси.
- Додаємо в неї борошно (просіяне) і корицю, знову все збиваємо в блендері. Можна змішати міксером чи виделкою в окремій ємності, потім з’єднати з основною масою. Робіть, як вам зручно, на смак це не відіб’ється.
- Розтоплюємо кокосове масло (головне – його запобігти перегріванню), переливаємо в тісто.
- Сковороду раскаліваем, викладаємо в неї по 1 ст. л. тесту, випікаємо млинці на помірному вогні.
Все – млинці з смаженими бананами готові. Подаємо їх з кленовим або фруктовим сиропом до столу. Якщо ви любите випічку послаже, тоді в тісто, перед випіканням, можна додати трохи цукру.
Якщо буде можливість – замініть звичайне молоко мигдальним, смак від цього не зміниться, але рецепт стане ближче до оригіналу. При мигдальному молоці цукор в тісто не додається.
Млинці з бананами і яблучно-вишневою начинкою
Рецепт приготування вдома смачних млинців з бананів передбачає не тільки наявність одного банана, а й будь-який інший начинки.
Банан ідеально поєднується з багатьма фруктами, але відмінний смак він дає в поєднанні з яблуками і вишнею. Випічка виходить ситної, містить менше калорій, ніж зазвичай, а все тому, що готувати бананові млинці ми будемо на воді без яєць.
Інгредієнти для тіста
- Вода – 430 мл;
- Борошно – 300 г;
- Банан -1 шт .;
- Рослинна олія – 110 г;
- Сметана – 100 г;
- Сіль – ½ ч. Л .;
- Цукор – 100 г;
- Сода – ½ ч. Л.
Продукти для начинки
- Вишня – 150 г;
- Яблуко – 150 г;
- Цукор – 30 г.
Як приготувати млинці з бананом
- Збиваємо цукор зі сметаною (використовуємо продукт з невисоким відсотком жирності). Якщо буде бажання, в тісто можна додати трохи сиру.
- У збиту суміш виливаємо воду, висипаємо сіль, продукти перемішуємо.
- Додаємо в тісто борошно, збиваємо масу до однорідності.
- Вливаємо в тісто рослинне масло, соду гасимо оцтом (можна лимонним соком або лимонною кислотою) і додаємо в тісто на млинці.
- Банани чистимо, що не крупно нарізаємо, розминаємо виделкою в кашку.
- Перекладаємо пюре в тестову масу, все перемішуємо.
Смажимо млинці на розпеченій сковороді, випікаючи їх по 2 хвилини з кожного боку на невеликому вогні.
Готуємо начинку для млинців
- Нарізаємо дрібно яблука (якщо шкірка молоденька – яблука можна не очищати), змішуємо їх з цукром і вишнями (попередньо ягоди моєму, очищаємо від кісточок).
- Кладемо ½ ст. л. солодкої начинки на поверхню рівного млинця, акуратно згортаємо млинець в трубочку.
- Десерт поміщаємо в духовку на 10-15 хвилин, і запікаємо його при t 180-190 ° С.
Все – смачні літні млинці готові до вживання. Начинка з бананів для млинців вдало доповнена стиглими вишнями і яблуками, так що ніякі сиропи, джеми і варення вам для посилення смаку не знадобляться.
На зразок звичайних бананових млинців готуються тайські млинці роти з бананом. Зовні вони виглядають так само, як вищеописані млинці з загорнутої начинкою, – дуже схожі на їстівні конвертики. Тільки ось технологія приготування екзотичного блюда трохи відрізняється від класичної.
Бананові млинці мають просту, але різноманітну рецептуру приготування. Саме завдяки цьому таке ласе блюдо можна готувати часто, до того ж, солодку випічку дуже люблять діти. Всі вищеописані рецепти гарні і для дітей. Балуйте себе і свою сім’ю домашніми смакотою – і нехай ваше життя завжди буде солодкою, як млинці з бананів.
Смачного!