Як приготувати маннік із згущеним молоком

Маннік зі згущеним молоком
Сьогодні ми розповімо про те, як приготувати простий і смачний десерт на швидку руку, щоб пригостити гостей або порадувати близьких. Маннік зі згущеним молоком по праву займає почесне місце серед улюблених рецептів багатьох господинь, адже для нього не потрібно запасатися екзотичними інгредієнтами. Всі продукти для солодкого пирога найчастіше вже є у нас вдома або продаються на полицях найближчого супермаркету.

Так як рецептів приготування манника зі згущеним молоком досить багато, розглянемо декілька найпопулярніших і перевірених, а покрокові фото не дадуть заплутатися.

Маннік з начинкою із згущеного молока

Як приготувати маннік із згущеним молоком

Складові

  • Манна крупа – 1 сттакана + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Цукор – 1 стакан + –
  • Масло вершкове – 1 ст.л. + –
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л. + –
  • Борошно пшеничне – 1 склянка + –
  • Сіль – щіпка + –
  • Згущене молоко – 1/2 банки + –
  • Кефір – 1 стакан + –
  • Розпушувач – 1 ст.л. + –
  • Ванілін (за бажанням) – на кінчику ножа + –

Приготування манника зі згущеним молоком

  1.  Збиваємо до білого міксером яйця з цукром.
  2. Додаємо кефір, манку і борошно. Все перемішуємо до однорідності.
  3. Всипаємо розпушувач і ванілін, присаливаем.
  4. Збиваємо повторно і залишаємо на 15-20 хвилин під кришкою. Це потрібно, щоб крупа трохи набухла.
  5. Змащуємо глибоке деко невеликого розміру маслом вершковим або рослинним, наливаємо половину тіста, а потім – найцікавіше! – ллємо згущене молоко, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні.
  6. Поверх викладаємо тісто і ставимо пиріг випікатися при 180 ° С до зарум’янювання.

Обов’язково перевіряємо готовність зубочисткою – якщо, проткнувши корж, вона залишається сухою, значить все в порядку, можна виймати. Якщо ж верх вже готовий, а всередині маннік ще сирий, прикриваємо його фольгою, щоб він не горів.

Готовому даємо трохи охолонути і подаємо з чаєм або какао. Смачного!

Як приготувати маннік в мультиварці

Також маннік зі згущеним молоком за цим рецептом добре випікати в мультиварці.

  • Для цього змащуємо чашу маслом і також наливаємо в неї спочатку половину тіста, потім згущене молоко, і знову покриваємо манної сумішшю.
  • Готуємо на режимі «Мультіповар» на 120 ° С протягом 40 хвилин.
  • Коли спрацює таймер, оглядає кришку, даємо подихати хвилин 10, а потім викладаємо на блюдо.

Маннік з начинкою із згущеного молока - домашній рецепт

Подаємо трохи охололи, прикрасивши свіжими ягодами і цукровою пудрою.

Якщо не хочеться бачити в складі борошно і є бажання замінити її більш корисним інгредієнтом, підійде наш наступний рецепт.

Сирний маннік із згущеним молоком: рецепт з родзинками

Складові

  • Манна крупа – 2 склянки
  • Сир – 200 г (1 пачка)
  • Яйце – 3 шт.
  • Кефір – 250 мл
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Згущене молоко – 1 банка
  • Розпушувач – 1 ст.л. з гіркою
  • Ізюм (за бажанням) – 100 г

Сирний маннік зі згущеним молоком - рецепт з родзинками

Приготування манника в домашніх умовах

  1. Якщо ми будемо додавати родзинки, замочуємо його заздалегідь, щоб він встиг добре набрякнути. Ми залишаємо його хвилин на 30-40 в гарячій воді. З плином часу зливаємо і даємо просохнути на рушник.
  2. У цьому рецепті для тесту відокремлюємо білки від жовтків, щоб воно вийшло більш повітряним. Збиваємо жовтки з цукром, кефіром, згущеним молоком і сиром.
  3. Потім порціями вводимо манку, доводимо тісто до гладкості і відставляємо в сторону.
  4. Білки з дрібкою солі збиваємо в міцну піну, на це піде від 2-х до 5 хвилин, в залежності від міксера і тут же викладаємо її в тісто ложкою або дерев’яною лопаткою. Акуратно втручаємося її, додаємо ізюм і викладаємо готове тісто в змащену форму.

Випікаємо маннік з сиром та родзинками при 180 ° С не менше 40 хвилин.

Готовий трохи охолоджуємо і подаємо з ягодами і збитими вершками. Смачного!

Маннік на вареної згущеному молоці: рецепт з маргарином

Десерт за цим рецептом виходить з дивовижним присмаком крем-брюле або вершкової іриски, завдяки головному інгредієнта.

Маннік на вареної згущеному молоці - рецепт з маргарином

  • Яйця збиваємо з 5 ст.л. цукру до білого кольору.
  • Додаємо 1,5 склянки кефіру і стільки ж манної крупи.
  • Все перемішуємо, викладаємо рубаний або тертий на тертці маргарин – 100 г, додаємо ванілін, ½ ч.л. гашеного соди і все перемішуємо.
  • Коли тісто стане однорідним, підкладаємо до нього 3 ст.л. вареного згущеного молока і енергійно збиваємо.
  • Виливаємо тісто в форму для випікання, змастивши її рясно вершковим маслом і, за бажанням, присипавши панірувальними сухарями – це додасть десерту більш естетичний вигляд.

Випікаємо не менше 40 хвилин при 180 ° С на середньому рівні, щоб маннік з вареним згущеним молоком не підгорів. Подаємо гарячим або даємо трохи охолонути. У холодних ласощів смак крем-брюле буде відчуватися краще.

Торт з манника зі згущеним молоком

Ну, а справжнім ласунам або тим, хто збирається зробити цей пиріг святковим десертом, обов’язково стати в нагоді наш рецепт манного торта.

Як зробити домашній торт на манки

  1. З’єднуємо 1 яйце з ½ склянки цукру, ½ склянки ряжанки (кислого молока або кефіру) і збиваємо, поки цукор повністю не розчиниться.
  2. Потім всипаємо по ½ ст. борошна і манки, додаємо на кінчику ножа ванілін і ½ ч.л. гашеного соди.
  3. Доводимо міксером тісто до гладкості, а потім вливаємо 100 г розтопленого вершкового маргарину для випічки або масла – це додасть велику ніжність. Ми залишаємо мінімум на півгодини, щоб манка збільшилася в обсязі, і в тесті не відчувалося крупинок.
  4. Готове тісто виливаємо в форму невеликого діаметру і ставимо випікатися при 180 ° С на 40 хвилин.

Так як ми робимо саме торт, а не пиріг, вирішальне значення має висота коржа – якщо він вийде занадто плоским, розрізати його уздовж не вийде. Тому вибираємо форму або деко невеликій площі, щоб тісто не розтеклося.

Ставимо маннік випікатися на середній рівень, інакше верх підгорить до того, як середина пропечеться – корж виходить досить товстим.

Торт з манника зі згущеним молоком

формування торта

  • Готовий охолоджуємо і розрізаємо вздовж на дві частини.
  • Прошаровуються білої або вареним згущеним молоком, посипаємо горіхами, найкраще підійдуть волоські або мигдаль і прикриваємо зверху коржем.
  • Зверху маннік також можна змастити згущеним молоком і посипати горіховою крихтою, а можна подати, прикрасивши свіжими ягодами або шоколадною стружкою, як на фото.

В ідеалі потрібно дати торту з манника зі згущеним молоком настоятися хоча б 2-3 години, а потім охолодити протягом півгодини. Але можна подавати відразу, менш смачним десерт не стане!

Тепер ви знаєте, як приготувати за кількома рецептами чудовий маннік зі згущеним молоком, щоб він напевно вийшов смачним і ароматним. Пробуйте спекти з нього торт або подати у вигляді кексу з родзинками, а в коментарях діліться фото своїх кулінарних шедеврів.

Щасливої ​​вам готування, друзі!