Ніжна індичатина ідеально підходить для приготування смачної страви, коли ви приготуєте його перший раз, то зрозумієте – за що це частування так люблять у всьому світі. Чи не станемо ходити коло та навколо, а скажімо прямо – говорити ми будемо про відомого блюді, назва якого таке ж смачне, як і сама закуска – м’ясо по-французьки з індички.
Нескладне приготування додає їй переваг, адже всього за 1 годину ви зумієте зробити апетитне частування, якому не буде рівних за будь-яким столом.
Якщо ви шукайте цікаву страву для святкового столу або просто смачну закуску для вечері, то рецепт м’яса по-французьки з індички – відмінний варіант. Замість індички можна використовувати також свинину чи яловичину, але в нашому випадку це буде ніжна м’яка індичка, яка після запікання під шаром овочів і сиру стане особливо красивою і рум’яної.
Філе індички по-французьки: рецепт з сиром
Складові
- Індичка (філе) – 2 шт .;
- Помідори – 2 шт .;
- Яйце – 1 шт .;
- Сир твердих сортів – 300 г;
- Ріпчасту цибулю – 2 шт .;
- Сіль за смаком;
- Рослинна олія – 1 ст.л .;
- Чорний мелений перець – за смаком;
- Майонез або сметана – за смаком.
Як приготувати м’ясо по-французьки в духовці з індички
- Ріжемо філе невеликими шматочками, злегка відбиваємо їх молоточком (це зробить м’ясо ніжніше), складаємо в миску.
- Додаємо до Індичою нарізці суміш з збитого яйця, перцю і солі.
- Дрібно нарізаємо помідори і очищений лук.
- Сир тремо на середній або крупній тертці.
- Деко змащуємо рослинним маслом, викладаємо в нього шар індичого м’яса.
- Зверху індичку посипаємо нарізаною цибулею і помідорами.
- Робимо на томатах майонезну сітку, після чого посипаємо її тертим сиром.
- Запікаємо страву в розігрітій до 180 ° C духовці 30-40 хвилин.
- Ділимо готову масу на порції і в гарячому вигляді подаємо до столу.
Для приготування м’яса не обов’язково використовувати тільки деко. Є спеціальні форми для м’яса по-французьки, в яких порційно (індивідуально) можна запікати індичку. Якщо вам потрібно подати блюдо кожному гостю окремо, то такий варіант буде максимально зручний.
Картопля по-французьки з індичкою
Складові
- Філе індички – 500 г + –
- Зелену цибулю (пір’я) – 2-3 шт. + –
- Вершки рідкі 10-15% – ½ склянки + –
- Твердий сир (краще всього підходить «Сулугуні» – 200 г + –
- Часник – 1 зубок + –
- Картопля – 8-10 шт. + –
- Чорний мелений перець – за смаком + –
- Масло вершкове – 30 г + –
- Сіль – за смаком + –
- Спеції (розмарин, чебрець і т.п.) – за смаком + –
Як запекти індичку по-французьки з картоплею
Ще один вдалий спосіб приготувати м’ясо по-французьки – запекти блюдо з індички з картоплею. Така закуска виходить дуже ніжною, ситної і ароматною. Нею можна нагодувати не те що голодних домочадців, а й всю роту солдатів.
Відбиваємо і маринуємо індичку в спеціях
- Перед нарізкою індичку традиційно відбиваємо, потім ріжемо її на невеликі шматочки.
Бажано перед відбиттям помістити м’ясо в пакет, щоб бризки не розлітаються по всій кухні.
- Подрібнену індичку солимо, перчимо, посипаємо улюбленими запашними спеціями і подрібненим часником.
- Вручну все ретельно перемішуємо, на 5-10 хвилин залишаємо м’ясо просочуватися спеціями.
Готуємо форму для запікання
- Поки м’ясо просочується ароматами, форму для запікання натираємо часточкою часнику і тільки потім змащуємо вершковим маслом. Така дія допоможе істотно поліпшити смак страви.
Викладаємо нарізані інгредієнти шарами
- У змащену форму першим шаром викладаємо м’ясо, зверху посипаємо його подрібненим зеленою цибулею.
- Далі готуємо до приготування картопля: чистимо коренеплід, моєму його, ріжемо тонкими кружальцями. Після – картопляну нарізку солимо, перчимо, заправляємо ароматними спеціями і викладаємо у форму, поверх індички, товстим рівним шаром.
- Наступний шар – вершки. Їх ми для початку злегка подсаливаем (кладемо буквально 1 щіпку), розбавляємо прянощами, розмішуємо ложкою і переливаємо в форму для запікання. Вершки зроблять французьке блюдо по-справжньому апетитним, надавши йому приємний вершковий присмак.
- Останній шар вишуканого французького блюда – сир. Його ми трьом на тертці і посипаємо їм шар картоплі.
- Прикрашаємо м’ясо по-французьки з філе індички гілочкою чебрецю або розмарину, потім поміщаємо форму на 40-45 хвилин в розігріту до 200 ° C духовку.
На цьому нескладне приготування закінчено. Нічого зайвого до страви подавати не потрібно. Будь гарнір буде псувати витончений французький смак і аромат улюбленої закуски. Єдине, чим можна доповнити м’ясо по-французьки з індички – це свіжими овочами.
Як зробити м’ясо по-французьки смачніше: секрети приготування
Яке м’ясо краще використовувати
Важливо використовувати для приготування повністю розморожені м’ясо. Причому, не має значення, яке це м’ясо: індичка, свинина, телятина, яловичина, баранина або курка.
Як правильно нарізати індичку
Різати індичку потрібно поперек волокон невеликими шматочками (кожен, розміром не більше 1,5 см), проте сильно дрібнити не потрібно, інакше – воно вийде сухим.
Як зробити індичку по-французьки більш соковитою
Зробити м’ясо більш соковитим допоможе попередня його обсмажування на сковороді. Перш, ніж запекти м’ясо по-французьки в духовці, обсмажте продукт на сковороді до зарум’янювання, а потім перекладіть у форму для запікання і помістіть в духову шафу.
Як замаринувати цибулю для індички
Лук для м’яса по-французьки не обов’язково використовувати тільки свіжий. Нерідко, господині додають в закуску маринована цибуля.
Щоб замаринувати цибулю – потрібно нарізати його кільцями, потім скласти нарізку в каструлю, залити холодною кип’яченою водою, заправити винним (або яблучним) оцтом, посипати цукром і сіллю. В отриманому маринаді залишаємо цибулю на 30 хвилин, після чого трохи віджимаємо його і викладаємо на шар м’яса.
Послідовність викладання шарів страви
Відмінний смак страви – результат правильного приготування, а точніше – правильної послідовності викладання шарів.
Якщо ми говоримо про звичайну, класичною технологією, то шари повинні викладатися в такому порядку:
- Шматочки м’яса (причому викладати їх потрібно на близькій відстані один від одного);
- Нашатковану цибулю;
- Нарізану картоплю, який обов’язково потрібно посолити, поперчити, посипати прянощами;
- Майонез, вершки або сметана;
- Тертий сир.
Як бачите, всі секрети і рецепти м’яса по-французьки з індички досить прості і легко втілюються в життя руками навіть недосвідченої господині. Приготована в домашніх умовах, французька закуска стане справжньою окрасою будь-якого столу і коронною стравою у вашій родині.
Будьте готові, що після святкового застілля запрошені гості попросять у вас рецепт для себе. Адже відмовитися від повторної дегустації кулінарного шедевра з індички просто неможливо.
Смачного!