Здоба, запечена в духовій шафі, хоч і досить смачна, але у нас не завжди є час і бажання возитися з нею.
Куди простіше приготувати подібна страва на сковороді, наприклад, це можуть бути пиріжки з листкового тіста з полуницею. Звичайно, подібне страва трохи шкідливіше, ніж запечений аналог, але зрідка такими конвертиками все ж можна порадувати себе і близьких.
Класичний рецепт пиріжків з листкового тіста з полуницею
У цьому рецепті ми самостійно готувати тісто, звичайно, ви можете піти і купити заморожене, це дуже спростить завдання. Однак якщо ви відчуваєте впевненість в собі, то рекомендуємо спробувати свої сили і піти по складному шляху.
Складові
- Борошно пшеничне – 8 склянок;
- Вода очищена – 2 склянки;
- Полуниця свіжа або заморожена – 0,8 кг;
- Масло вершкове – 0,8 кг;
- Сіль – пара пучок;
- Крохмаль – 3 ч.л .;
- Пудра цукрова – 2 ст.л .;
- Цукор-пісок білий – 1 стакан;
- Рослинна олія – для смаження.
Як зробити листкові пиріжки з полуницею на сковороді
- Тісто потрібно підготувати напередодні, оскільки воно ще буде настоюватися добу в холодильнику. Для цього просіваємо борошно, змішуємо її з сіллю.
- Масло має бути м’яким, для того, щоб домогтися такої консистенції, потрібно потримати його при кімнатній температурі кілька хвилин.
- З’єднуємо борошняну суміш і вершкове масло. За допомогою рук добре їх змішуємо один з одним, повинна вийти неоднорідна розсипчаста маса.
- Вливаємо нашу воду, зауважте, вона обов’язково повинна бути холодною. І вимішуємо тісто.
- Одержаний грудку вкутуємо харчовою плівкою, або кладемо в целофановий пакет і прибираємо в холодильник на 24 години. За цей час нам потрібно буде кожні 4 години діставати його і розминати.
- На наступний день займаємося безпосередньо приготуванням пиріжків. Якщо використовуєте заморожену ягоду, то поставте її розморожувати, а після злийте сік. Свіжу ж потрібно підготувати – видалити плодоніжки, добре промити під проточною водою, відкинути на друшляк і дрібно нарізати.
- У миску викладаємо нарізані ягідки, сюди ж всипаємо цукор і крохмаль. Все перемішуємо, щоб полуниця покрилася цієї свого роду паніруванням.
- Тісто розділяємо на невеликі шматочки і розгортаємо їх.
- У центр кожного кладемо начинку, після чого формуємо трикутники. Краї защипуємо особливо ретельно, оскільки соку з ягід виділиться багато
- Смажимо наші пиріжки на середньому вогні. Первинна сторона – під кришкою, зворотна – без. Про готовність можна судити по рум’яної скоринки.
- Посипаємо готові куточки цукровою пудрою і подаємо до столу.
Пиріжки з листкового тіста з бананами і полуничною начинкою
Складові
- Листкове дріжджове тісто – 1 кг + –
- Полуниця – 300 г + –
- Банани – 3 шт + –
- Борошно пшеничне – для розморожування і розкочування тіста + –
- Рослинна олія – для сковороди + –
Як посмажити пиріжки з листкового тіста з полуницею
- Виймаємо заморожене листкове тісто з упаковки і викладаємо його на стіл, присипаний борошном. Ми залишаємо розморожувати згідно з інструкцією.
- Готуємо наші фрукти і ягоди. Банани очищаємо від шкірки і нарізаємо кругляшками. Полуницю очищаємо від плодоніжок, ретельно миємо й відкидаємо на друшляк. Коли вода стече – дрібно рубаємо і відправляємо в миску до нарізаним бананів. Перемішуємо.
- Поділяємо наше тісто на однакові квадрати, із зазначеної кількості продукту вийде 32 таких квадратика. Трохи розгортаємо кожен з них в одному напрямку, щоб вони придбали прямокутну форму.
- У нижню частину кожного прямокутника кладемо трохи начинки. Потім починаємо закручувати тісто, щоб у нас вийшов рол. Коли трубочка сформована, загортаємо її краю. За формою це чимось нагадує цукерку, де тісто виконує роль фантика.
- Кладемо наші пиріжки на стільницю, попередньо насипавши на неї борошна, щоб тісто не прилипало, а потім накриваємо їх чистою тканиною. Ми залишаємо на годинку – за цей час тісто на швах зліплений докупи і це захистить пиріжки від протікання.
- Наливаємо на розпечену сковорідку рослинне масло, зверніть увагу, що чим більше, тим краще. В ідеалі масло повинно покривати пиріжок повністю, або накривати його до половини.
- Робимо несильний вогонь на конфорці і підрум’янюємо наші пиріжки з кожного боку до готовності. А якщо масла багато, то готуємо до появи золотистої скоринки.
- Виймаємо пиріжки і викладаємо їх на паперовий рушник або серветки, щоб вони ввібрали надлишки жиру.
Будьте уважні при смаженні, такі пиріжки готуються дуже швидко, тому необхідно уважно стежити, щоб вони не згоріли.
Смажені пиріжки з полуницею і шоколадом
Шоколад і полуниця – це класичне поєднання, яке використовується в безлічі десертів. Це ласощі теж не стало винятком.
Складові
- Листкове дріжджове тісто – 1 кг;
- Шоколад – 32 шматочка;
- Полуниця – 0,5 кг;
- Рослинна олія – для смаження;
- Борошно пшеничне – для розкочування і розморожування тесту.
Як приготувати смажені пиріжки з листкового тіста
- Тісто залишаємо розморожувати згідно з інструкцією на упаковці.
- Полуницю готуємо – видаляємо зелені частини, моєму, підсушують, а потім нарізаємо на тоненькі пластинки.
- Плитки шоколаду поділяємо на окремі часточки.
- Посипаємо борошном робочу поверхню, поділяємо тісто на 16 квадратів, кожен з яких трохи розгортаємо в одному напрямку.
- В один з кутів квадрата викладаємо нашу полуничку, поверх неї кладемо два шматочки шоколаду.
- Накриваємо протилежним кутом, який попередньо змащуємо невеликою кількістю води і защипуємо. Зручно для цього використовувати вилку.
- Куточки-пиріжки накриваємо тканиною і прибираємо настоюватися на півгодини.
- Розігріваємо олію в сковороді на середньому вогні. Обсмажуємо по два пиріжка за раз з кожного боку, поки тісто не підрум’яниться.
- Готові куточки кладемо на паперові рушники, а потім подаємо до столу.
Такі шоколадні пиріжки з листкового тіста з полуницею можна посипати цукровою пудрою, особливо якщо ягідки попалися з деякою кислинкою, або ж прикрасити збитими вершками. Ягідний сік і рідкий шоколад всередині пиріжка змішуються і утворюють неймовірне смакове поєднання.