Напевно ви неодноразово чули, що курячу грудку складно приготувати, щоб вона не була сухою. Я теж колись дотримувалася цієї думки, поки не зрозуміла, що просто не вмію з нею поводитися.
Тепер філе – один з моїх улюблених продуктів, тому що готувати його просто, а виходить приголомшливо смачно. Так як же приготувати курячу грудку смачно і швидко?
Отже,
Рецепт соковитою курячої грудки
Складові:
- 500 г куряче філе
- 1 яйце
- панірування
- приправа до смаку
маринад
- 2 ст.л. майонез
- 2 ст.л. соєвий соус
- 1 зубчик часнику (за бажанням), у мене часник в майонезі
або
- 1 ст.л. рослинна олія
- 1 ст.л. лимонний сік або оцет
- 1/2 ч.л. гірчиця
- 1 зубчик часнику (за бажанням)
- сіль перець
Як підготувати курячу грудку
- Якщо ви купило грудку з кістками, то її потрібно акуратно зрізати. Я зазвичай купую вже відокремлене від кісток куряче філе.
- Добре його вимийте і висушіть.
- Наріжте поперек на шматочки в півтора см завтовшки і складіть в миску.
Для маринаду просто змішайте всі продукти.
Залийте грудку маринадом і ретельно перемішайте.
Залиште хвилин на 15-20 на столі. Якщо залишаєте на термін більше 2-х годин, краще приберіть в холодильник.
Коли готові смажити м’ясо, стільком людям яйце, додавши до нього трохи солі і перцю.
Розхитані яйце також вилийте в м’ясо і перемішайте.
Як смажити грудку на сковороді
- Розігрійте сковороду з рослинним маслом (або іншим жиром, якщо препочитают).
- Покладіть відразу кілька шматочків курки в паніровці, обваляйте і викладіть на сковороду.
Чи не кладіть м’ясо впритул один до одного!
- Тримайте середній нагрів і не закривайте кришку.
- Смажте з одного боку до рум’яної скоринки, переверніть і обсмажте також з другої сторони.
- Готові шматочки зніміть.
- Приберіть залишилися на сковороді сухарі і посмажте другу партію.
Ось і вся премудрість. Незважаючи на елементарність рецепта, курка виходить такою смачною, що її важко не з’їсти в процесі приготування.
Відео – Як приготувати смачне куряче філе
Смачного!