Як приготувати кабачкову закуску на стіл

Закуска з кабачків на святковий стіл
Всі ми любимо свята, але не стільки через подарунків і веселощів, скільки через банкету з цілим асортиментом смачних страв.

Найбільш популярними на фуршеті залишаються не гарячі страви, і навіть не десерти, а мініатюрні перекушування – такі, як закуски з кабачків на святковий стіл. У кулінарних архівах є багато оригінальних рецептів приготування таких закусочних страв, і як готувати найкращі і найсмачніші з них – ми сьогодні розповімо.

Свята бувають різні, але серед безлічі пам’ятних дат найпопулярнішим приводом для зібрання родичів і близьких друзів залишається банкет на день народження або ювілей. Саме до цієї дати ми заздалегідь підшукуємо найцікавіші рецепти страв і, звичайно ж, закусок.

Закусочний торт з кабачків

Закусочний торт з кабачків - домашній рецепт

Складові

  • Кабачки молоді – 2 шт. + –
  • Борошно «екстра» – 20 г + –
  • Яйця курячі добірні – 2 шт. + –
  • Плавлені сирки в фользі – 2 брикету + –
  • Майонез салатний – 1 упаковка вагою 200 г + –
  • Помідори свіжі – 3 шт. + –
  • Часник – 1/2 головки + –
  • Кропова свіжа зелень – 1 пучок (50 г) + –
  • Сіль «екстра» – за смаком + –
  • Чорний мелений перець – 1 ч.л. + –
  • Рослинна олія (рафінована дезодорована) – 60 мл + –

Як зробити оригінальний закусочний торт з кабачків

Які ж іменини без торта ?! Пропонуємо вам прикрасити святковий стіл цим шикарним салатним тортом з кабачків. Гості, та й сам винуватець торжества, безумовно будуть захоплені таким частуванням.

  1. Перше, що потрібно для торта – це коржі. Ними-то ми і займемося на першому етапі. Для приготування «тесту» необхідно очищені кабачки натерти на крупній тертці і до отриманої маси додати яйця, сіль, борошно і половину чайної ложки перцю.
  2. Все перемішуємо і з отриманого «тесту» випікаємо на добре прогрітій сковорідці кабачкові млинці. Смажити їх слід на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. З заявленої кількості інгредієнтів має вийти порядком 5 коржів.
  3. Готові млинці залишаємо остигати, а, тим часом, подготовліваем начинку для прошарку торта. Часник трьом на маленькому тертці до стану пюре, після чого змішуємо його з майонезом і дрібно рубаною зеленню.
  4. Томати миємо й нарізаємо тонкими кружальцями. Сирки слід перед використанням потримати хвилин 30 в морозилці, щоб вони краще натиралися на тертці. Однак терти ми їх будемо безпосередньо над кожним млинцем, щоб крихти НЕ злиплися.
  5. Отже, приступаємо до складання тортика. Блін укладаємо на блюдо, промазуємо майонезним соусом, кладемо поверх томатні гуртки і трьом зверху половину одного сирка.

Як приготувати кабачкову закуску на стіл

6. Потім кладемо наступний млинець і повторюємо всю процедуру заново. Таким чином збираємо весь торт. Верхній млинець і боковинки торта змащуємо залишилися майонезним соусом.

Прикрасити такий закусочний пиріг ви можете на свій розсуд. Наприклад, можна зробити троянди з помідора і відрізати їх в центр торта, забезпечивши парочкою петрушечная листочків, або просто посипати дрібно рубаною зеленню.

Читайте ще схожі записи:


Як зробити канапе на новорічний стіл
Рецепт бутербродів на новий рік
Закуски на новорічний стіл

Гостра закуска зі свіжих кабачків

Для тих, хто «дружить» з гострими закусками, даний покроковий рецепт стане відмінним придбанням. Готувати салатик випливає з сирих кабачків, тому радимо вибрати для готування пару-трійку молодих ніжних плодів.

Складові

  • Молоді кабачки – 3 шт. (450 г);
  • Зелень кропова – 50 г;
  • Часник – 25 г;
  • Оливкова олія – ​​1,5 стопки;
  • Винний оцет (світлий) – 30-40 мл;
  • Мед рідкий – 30 г;
  • Перець дрібного помелу – ½-1 ч.л .;
  • Червоний (пекучий) мелений перець – ½-1 ч.л .;
  • Сіль дрібна – за смаком.

Гостра закуска зі свіжих кабачків

Як приготувати гостру закуску з кабачка

  1. У молодих кабачків шкірка ніжна, а насіння і зовсім немає, тому відразу після миття приступаємо до нарізки овочів. Шаткуємо кабачки уздовж тонкими стрічками. Для такої процедури найзручніше використовувати ніж для чищення картоплі або тертку-шатківницю з плоскою насадкою.
  2. Підсолюємо кабачкові пластинки і залишаємо на півгодини.
  3. Укропчик рубаємо ножем, як можна дрібніше.
  4. З часнику будемо робити заправку, тому ароматні часточки слід пропустити через прес або натерти на тертці, а потім з дрібкою солі пробити товкачем до стану однорідної кашки.
  5. Часникову масу змішуємо з оцтом, маслом, перцем чорним, червоним і медом. Все ретельно змішуємо.
  6. Через 30 хвилин, перекладаємо кабачки в порожню об’ємну миску, а відокремився сік виливаємо. Самі кабачки засипаємо зеленню і заливаємо часниковою заправкою. Перемішуємо салат, щоб все кабачкові стрічки були покриті маринадом, і ставимо салат в холодильник на пару годин для просочення.

Холодна закуска з кабачків

Що робить привітна господиня, коли приходять неждані гості? Звичайно ж, згадує всі відомі рецепти на швидку руку, або з зимових запасів намагається швидко зробити смачну закуску, наприклад, з кабачків. Ось вже дійсно швидка сервіровка.

І що особливо радує, так це те, що такий салат зручно подавати не тільки в домашніх умовах, його також можна взяти в баночках з собою на пікнік або на дачу.

  • Для приготування такого салату нам буде потрібно взяти 1,5 кг кабачків, 2 великі морквини, пару ріпчасті цибулини, 1,5 ст.л. кам’яної кухонної солі, ½ ст. цукрового піску, 1 ст. (Неповний) соняшникової олії і 80-90 мл столового 9% оцту.
  • Чистимо кабачки від шкірки і насіння, також зчищають шкірку з морквини і лушпиння з цибулі. Кабачок і моркву тремо (у вигляді локшини) на тертці з насадкою для корейських салатів, а цибулька шаткуємо через плоску насадку тонкими кружальцями.
  • Всі овочі змішуємо в об’ємній мисці і переходимо до приготування маринаду.
  • Розсіл готується дуже просто: змішуємо в загальній чаші оцет з цукром і сіллю, все перемішуємо до розчинення крупинок, а потім вливаємо олію і отриманим розчином заливаємо овочі.
  • Перемішуємо салат із заправкою і розкладаємо по банках. Після цього стерилізуємо наповнену тару 15 хвилин і закочує кришками. Зберігати таку закуску можна всю зиму в погребі.

Закуска з кабачків на святковий стіл - кращий рецепт

Однак навіть відразу після приготування такий салат можна подати до столу. В цьому випадку, звичайно ж, нічого стерилізувати не потрібно. До того ж, якщо ви вирішили відразу пригостити гостей салатом, то можете додати в нього свіжу зелень.

Закуска з кабачка в духовці

Сирні рибні та курячі палички – це класичний приклад закуски для великої компанії друзів. А кабачкові палички, запечені з сиром в духовці – це не тільки дуже корисне, але і неймовірно смачне, до того ж, досить оригінальне і просте в приготуванні блюдо.

Складові

  • Цукіні – 5 шт .;
  • Сир пармезан тертий – 2-3 ст .;
  • Масло топлене – 50 г;
  • Сіль пряна – за смаком.

Як зробити закуску з кабачка в духовці

Як зробити закуску з кабачків з сиром

  1. Цукіні нарізаємо великими брусочками, довжиною 7 см і товщиною 1,5-2 см.
  2. У киплячу підсолену воду занурюємо, нарізані паличками, кабачки і варимо їх не більше 4-х хвилин, після чого шумівкою перекидаємо в крижану воду, щоб загальмувати процес варіння.
  3. Виймаємо кабачки з води на друшляк і чекаємо, поки вони підсохнуть.
  4. В цей час трьом сир і розтоплюємо на малому вогні скибочку масла.
  5. Кожен брусочок цукіні обмакиваем в топленому маслі, потім обвалюють у тертому сирі і викладаємо на, застелене папером для випічки, деко.
  6. При 220 ° С випікати кабачкові палички слід 15 хвилин, поки овоч не стане золотистим, а сир не розтане.

Закуска зі смажених кабачків

Закуска з баклажанів «Тещин язик» стала вже традиційним частуванням на будь-якому святковому столі. Сьогодні ми вирішили познайомити вас з ще одним схожим варіантом недорогий закуски у вигляді рулету з кабачка з сирною начинкою.

Складові

  • Кабачки молоді – 2 шт .;
  • Плавлений сирок «Янтар» – 2 брикету;
  • Часникові часточки – 2 шт .;
  • Майонез «Провансаль» – 40 г;
  • Кріп свіжий – 50 г;
  • Сіль дрібна – ½ ч.л .;
  • Олія соняшникова неароматно – 40 мл.

Як приготувати рулет з смажених кабачків

  1. Кабачки миємо й шаткуємо тонкими пластинами уздовж всього плоду.
  2. Готові кабачкові стрічки подсаливаем і на добре прогрітій сковорідці обсмажуємо з двох сторін до м’якості і рум’яності, а потім перекладаємо на паперову серветку.
  3. Поки кабачки позбавляються від надлишків жиру, ми зробимо начинку. Сир тремо на тертці, з’єднуємо з тертим часником і майонезом, і ретельно перемішуємо.
  4. Кріп кришимо, але подрібнювати слід виключно м’які гілочки, палички же відразу зрізаємо і викидаємо.
  5. На кожну скибочку кабачка кладемо 1 ч.л. з гіркою начинки і звертаємо в рулет. Бока рулету присипаємо кропом.
  6. Готові рулетики розкладаємо на блюді. Вони добре тримають форму, і їх навіть не потрібно фіксувати зубочистками або шпажками.

Як приготувати рулет з смажених кабачків

Варіанти начинки для таких рулетів можуть бути найрізноманітніші. Ви навіть можете зробити ціле блюдо оригінальних закусок у вигляді рулетів.

Начинка «Тещин язик»

  • Сметану (3 ст.л.) змішуємо з дрібкою солі і парою зубків подрібненого часнику.
  • Помідор ріжемо невеликими брусочками.
  • На кабачок намазуємо сметанний соус, кладемо скраю скибочку помідора і звертаємо овоч в рулет.

яєчна начинка

  • Зварені круто 3 яйця трьом на дрібній тертці і змішуємо з дрібно рубаною зеленню петрушки або кропу (2 ст.л. з гіркою), пресованим часником (1-2 часточки), щіпкою солі і майонезом (1-2 ст.л.).
  • Отриману масу викладаємо скраю кабачкової стрічки, також кладемо по четвертинці помідора «чері» і звертаємо все в рулет.

горіхова начинка

  • Ядра волоських горіхів (½ ст.) Перемелює в блендері разом зі свіжим кропом (50 г) і парою часточок часнику.
  • Кабачкові пластинки промазуємо майонезом, присипаємо горіхово-укропной сумішшю і звертаємо в рулет.

Також можна разом з горіхами посипати закуску з кабачків і тертим сиром, так смак рулетів буде ще більш багатим і цікавим.

Вибирайте рецепт на свій розсуд – і насолоджуйтеся результатом приготування!