Всі ми любимо свята, але не стільки через подарунків і веселощів, скільки через банкету з цілим асортиментом смачних страв.
Найбільш популярними на фуршеті залишаються не гарячі страви, і навіть не десерти, а мініатюрні перекушування – такі, як закуски з кабачків на святковий стіл. У кулінарних архівах є багато оригінальних рецептів приготування таких закусочних страв, і як готувати найкращі і найсмачніші з них – ми сьогодні розповімо.
Свята бувають різні, але серед безлічі пам’ятних дат найпопулярнішим приводом для зібрання родичів і близьких друзів залишається банкет на день народження або ювілей. Саме до цієї дати ми заздалегідь підшукуємо найцікавіші рецепти страв і, звичайно ж, закусок.
Закусочний торт з кабачків
Складові
- Кабачки молоді – 2 шт. + –
- Борошно «екстра» – 20 г + –
- Яйця курячі добірні – 2 шт. + –
- Плавлені сирки в фользі – 2 брикету + –
- Майонез салатний – 1 упаковка вагою 200 г + –
- Помідори свіжі – 3 шт. + –
- Часник – 1/2 головки + –
- Кропова свіжа зелень – 1 пучок (50 г) + –
- Сіль «екстра» – за смаком + –
- Чорний мелений перець – 1 ч.л. + –
- Рослинна олія (рафінована дезодорована) – 60 мл + –
Як зробити оригінальний закусочний торт з кабачків
Які ж іменини без торта ?! Пропонуємо вам прикрасити святковий стіл цим шикарним салатним тортом з кабачків. Гості, та й сам винуватець торжества, безумовно будуть захоплені таким частуванням.
- Перше, що потрібно для торта – це коржі. Ними-то ми і займемося на першому етапі. Для приготування «тесту» необхідно очищені кабачки натерти на крупній тертці і до отриманої маси додати яйця, сіль, борошно і половину чайної ложки перцю.
- Все перемішуємо і з отриманого «тесту» випікаємо на добре прогрітій сковорідці кабачкові млинці. Смажити їх слід на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. З заявленої кількості інгредієнтів має вийти порядком 5 коржів.
- Готові млинці залишаємо остигати, а, тим часом, подготовліваем начинку для прошарку торта. Часник трьом на маленькому тертці до стану пюре, після чого змішуємо його з майонезом і дрібно рубаною зеленню.
- Томати миємо й нарізаємо тонкими кружальцями. Сирки слід перед використанням потримати хвилин 30 в морозилці, щоб вони краще натиралися на тертці. Однак терти ми їх будемо безпосередньо над кожним млинцем, щоб крихти НЕ злиплися.
- Отже, приступаємо до складання тортика. Блін укладаємо на блюдо, промазуємо майонезним соусом, кладемо поверх томатні гуртки і трьом зверху половину одного сирка.
6. Потім кладемо наступний млинець і повторюємо всю процедуру заново. Таким чином збираємо весь торт. Верхній млинець і боковинки торта змащуємо залишилися майонезним соусом.
Прикрасити такий закусочний пиріг ви можете на свій розсуд. Наприклад, можна зробити троянди з помідора і відрізати їх в центр торта, забезпечивши парочкою петрушечная листочків, або просто посипати дрібно рубаною зеленню.
Читайте ще схожі записи:
Як зробити канапе на новорічний стіл
Рецепт бутербродів на новий рік
Закуски на новорічний стіл
Гостра закуска зі свіжих кабачків
Для тих, хто «дружить» з гострими закусками, даний покроковий рецепт стане відмінним придбанням. Готувати салатик випливає з сирих кабачків, тому радимо вибрати для готування пару-трійку молодих ніжних плодів.
Складові
- Молоді кабачки – 3 шт. (450 г);
- Зелень кропова – 50 г;
- Часник – 25 г;
- Оливкова олія – 1,5 стопки;
- Винний оцет (світлий) – 30-40 мл;
- Мед рідкий – 30 г;
- Перець дрібного помелу – ½-1 ч.л .;
- Червоний (пекучий) мелений перець – ½-1 ч.л .;
- Сіль дрібна – за смаком.
Як приготувати гостру закуску з кабачка
- У молодих кабачків шкірка ніжна, а насіння і зовсім немає, тому відразу після миття приступаємо до нарізки овочів. Шаткуємо кабачки уздовж тонкими стрічками. Для такої процедури найзручніше використовувати ніж для чищення картоплі або тертку-шатківницю з плоскою насадкою.
- Підсолюємо кабачкові пластинки і залишаємо на півгодини.
- Укропчик рубаємо ножем, як можна дрібніше.
- З часнику будемо робити заправку, тому ароматні часточки слід пропустити через прес або натерти на тертці, а потім з дрібкою солі пробити товкачем до стану однорідної кашки.
- Часникову масу змішуємо з оцтом, маслом, перцем чорним, червоним і медом. Все ретельно змішуємо.
- Через 30 хвилин, перекладаємо кабачки в порожню об’ємну миску, а відокремився сік виливаємо. Самі кабачки засипаємо зеленню і заливаємо часниковою заправкою. Перемішуємо салат, щоб все кабачкові стрічки були покриті маринадом, і ставимо салат в холодильник на пару годин для просочення.
Холодна закуска з кабачків
Що робить привітна господиня, коли приходять неждані гості? Звичайно ж, згадує всі відомі рецепти на швидку руку, або з зимових запасів намагається швидко зробити смачну закуску, наприклад, з кабачків. Ось вже дійсно швидка сервіровка.
І що особливо радує, так це те, що такий салат зручно подавати не тільки в домашніх умовах, його також можна взяти в баночках з собою на пікнік або на дачу.
- Для приготування такого салату нам буде потрібно взяти 1,5 кг кабачків, 2 великі морквини, пару ріпчасті цибулини, 1,5 ст.л. кам’яної кухонної солі, ½ ст. цукрового піску, 1 ст. (Неповний) соняшникової олії і 80-90 мл столового 9% оцту.
- Чистимо кабачки від шкірки і насіння, також зчищають шкірку з морквини і лушпиння з цибулі. Кабачок і моркву тремо (у вигляді локшини) на тертці з насадкою для корейських салатів, а цибулька шаткуємо через плоску насадку тонкими кружальцями.
- Всі овочі змішуємо в об’ємній мисці і переходимо до приготування маринаду.
- Розсіл готується дуже просто: змішуємо в загальній чаші оцет з цукром і сіллю, все перемішуємо до розчинення крупинок, а потім вливаємо олію і отриманим розчином заливаємо овочі.
- Перемішуємо салат із заправкою і розкладаємо по банках. Після цього стерилізуємо наповнену тару 15 хвилин і закочує кришками. Зберігати таку закуску можна всю зиму в погребі.
Однак навіть відразу після приготування такий салат можна подати до столу. В цьому випадку, звичайно ж, нічого стерилізувати не потрібно. До того ж, якщо ви вирішили відразу пригостити гостей салатом, то можете додати в нього свіжу зелень.
Закуска з кабачка в духовці
Сирні рибні та курячі палички – це класичний приклад закуски для великої компанії друзів. А кабачкові палички, запечені з сиром в духовці – це не тільки дуже корисне, але і неймовірно смачне, до того ж, досить оригінальне і просте в приготуванні блюдо.
Складові
- Цукіні – 5 шт .;
- Сир пармезан тертий – 2-3 ст .;
- Масло топлене – 50 г;
- Сіль пряна – за смаком.
Як зробити закуску з кабачків з сиром
- Цукіні нарізаємо великими брусочками, довжиною 7 см і товщиною 1,5-2 см.
- У киплячу підсолену воду занурюємо, нарізані паличками, кабачки і варимо їх не більше 4-х хвилин, після чого шумівкою перекидаємо в крижану воду, щоб загальмувати процес варіння.
- Виймаємо кабачки з води на друшляк і чекаємо, поки вони підсохнуть.
- В цей час трьом сир і розтоплюємо на малому вогні скибочку масла.
- Кожен брусочок цукіні обмакиваем в топленому маслі, потім обвалюють у тертому сирі і викладаємо на, застелене папером для випічки, деко.
- При 220 ° С випікати кабачкові палички слід 15 хвилин, поки овоч не стане золотистим, а сир не розтане.
Закуска зі смажених кабачків
Закуска з баклажанів «Тещин язик» стала вже традиційним частуванням на будь-якому святковому столі. Сьогодні ми вирішили познайомити вас з ще одним схожим варіантом недорогий закуски у вигляді рулету з кабачка з сирною начинкою.
Складові
- Кабачки молоді – 2 шт .;
- Плавлений сирок «Янтар» – 2 брикету;
- Часникові часточки – 2 шт .;
- Майонез «Провансаль» – 40 г;
- Кріп свіжий – 50 г;
- Сіль дрібна – ½ ч.л .;
- Олія соняшникова неароматно – 40 мл.
Як приготувати рулет з смажених кабачків
- Кабачки миємо й шаткуємо тонкими пластинами уздовж всього плоду.
- Готові кабачкові стрічки подсаливаем і на добре прогрітій сковорідці обсмажуємо з двох сторін до м’якості і рум’яності, а потім перекладаємо на паперову серветку.
- Поки кабачки позбавляються від надлишків жиру, ми зробимо начинку. Сир тремо на тертці, з’єднуємо з тертим часником і майонезом, і ретельно перемішуємо.
- Кріп кришимо, але подрібнювати слід виключно м’які гілочки, палички же відразу зрізаємо і викидаємо.
- На кожну скибочку кабачка кладемо 1 ч.л. з гіркою начинки і звертаємо в рулет. Бока рулету присипаємо кропом.
- Готові рулетики розкладаємо на блюді. Вони добре тримають форму, і їх навіть не потрібно фіксувати зубочистками або шпажками.
Варіанти начинки для таких рулетів можуть бути найрізноманітніші. Ви навіть можете зробити ціле блюдо оригінальних закусок у вигляді рулетів.
Начинка «Тещин язик»
- Сметану (3 ст.л.) змішуємо з дрібкою солі і парою зубків подрібненого часнику.
- Помідор ріжемо невеликими брусочками.
- На кабачок намазуємо сметанний соус, кладемо скраю скибочку помідора і звертаємо овоч в рулет.
яєчна начинка
- Зварені круто 3 яйця трьом на дрібній тертці і змішуємо з дрібно рубаною зеленню петрушки або кропу (2 ст.л. з гіркою), пресованим часником (1-2 часточки), щіпкою солі і майонезом (1-2 ст.л.).
- Отриману масу викладаємо скраю кабачкової стрічки, також кладемо по четвертинці помідора «чері» і звертаємо все в рулет.
горіхова начинка
- Ядра волоських горіхів (½ ст.) Перемелює в блендері разом зі свіжим кропом (50 г) і парою часточок часнику.
- Кабачкові пластинки промазуємо майонезом, присипаємо горіхово-укропной сумішшю і звертаємо в рулет.
Також можна разом з горіхами посипати закуску з кабачків і тертим сиром, так смак рулетів буде ще більш багатим і цікавим.
Вибирайте рецепт на свій розсуд – і насолоджуйтеся результатом приготування!