Як приготувати кабачкове рагу з баклажанами

Рагу з кабачків і баклажанів
Городній сезон вже стартував, і зовсім скоро ми зможемо задовольняти свої гастрономічні бажання свіжими овочами прямо з грядки. І цей по-справжньому літній рецепт, як приготувати овочеве рагу з кабачків і баклажанів з додаванням картоплі і м’яса, гідно поповнить скарбничку коронних сімейних страв. З цих гарбузових побратимів можна готувати просто запаморочливі частування, які відмінно впишуться в будь-який дієтичне меню, завдяки своїм скромним калорійним показниками.

Рагу з овочів при будь-якому інгредіентному складі виходять апетитними і дуже ароматними. Природно, якщо справа стосується городніх натуральних плодів. Як не крути, магазинні овочі значно поступаються і за смаковими, і ароматичними характеристиками дітищ дачних ділянок. Це, начебто чоловік, який вагається, чи голити йому ноги)). Тому в нашій кулінарії ми настійно рекомендуємо використовувати найякісніші та екологічно чисті продукти.

Рагу з овочів з баклажанами і кабачками12

Одним з найпростіших, але в той же час смачних і легких є саме цей рецепт овочевого рагу з картоплею. Приготувати його можна як в домашніх умовах, так і на природі в казані.

знадобиться

  • Капуста білокачанна або пекінська – 0,3 кг;
  • Томати свіжі – 3 плоду;
  • Рафінована олія оливи – 100 г
  • Баклажан – 2 шт .;
  • Кабачок – 1 шт .;
  • Картопля – 4 бульби;
  • Морквина – 2 коренеплоду;
  • Ріпка-цибуля – 2 головки;
  • Кухонна сіль – за смаком;
  • Часник – 2-4 часточки;
  • Зелень будь-яка – 100 г;
  • Чорний порошковий перець – 1 ч.л .;
  • Лаврушка – 1 листочок;

Рагу з овочів з баклажанами і кабачками - домашній рецепт

Приготування овочевого рагу з кабачків

Для легкості готування все овочі найкраще заздалегідь промити і підготувати належним чином, розмістивши по різним ємностей.

  • Так очищені картоплі, кабачки і баклажани нарізаємо кубиками середнього розміру з межею 1,5-2 см.
  • Лук шаткуємо дрібними скибочками, томати подрібнюємо тонкими полудолькамі, морквину – невеликими брусочками.
  • Зелень дрібно рубаємо, часник із сіллю перетираємо товкачем в кашку.
  • Капусту шаткуємо квадратиками (але не соломкою).

Тепер овочі слід по отдельностпні припустити в сковороді. Спочатку обсмажуємо капусту, потім окремо картопля, баклажани і кабачки піддати термообробці можна разом, також як і цибуля з морквою і томатом. Зелень і часник залишаємо в свіжому вигляді.

  1. Прийшов час з’єднати всі компоненти в рагу, але робити це потрібно пошарово. У вок або глибокий сотейник на дно наливаємо трохи олії, викладаємо капусту, потім картоплю, далі кабачки і баклажани, які також поливаємо цибульний-томатної піджаркою з морквою і під кришкою Томім блюдо 40 хвилин на слабкому вогні.
  2. За 5 хвилин до готовності висипаємо в рагу сіль, перець, часник і зелень, все перемішуємо, під кришкою доводимо страву до готовності і вимикаємо.

Подавати рагу з картоплею, баклажаном і кабачком слід в гарячому вигляді як самостійно блюдо зі сметаною і свіжим житнім хлібом. Крім того ароматні, ніжні скибочки овочів у власному соку відмінно доповнюють будь-який гарнір.

Рагу з баклажанами і яловичиною в духовці

Як приготувати кабачкове рагу з баклажанами в духовці

Складові

  • Картопля – 2-3клубня + –
  • Морква невелика – 1 шт. + –
  • Печериці – 150 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка + –
  • Яловичина і (телятина) – 150 г + –
  • Кабачки (цукіні) – 1 шт. + –
  • Сіль – 1/2 ст.л. або за смаком + –
  • Баклажан дрібний – 1 шт. + –
  • Овочевий або м’ясний бульйон – 0,3 літра + –

Як приготувати рагу з кабачків і баклажанів

Якщо ви перебуваєте в пошуку якогось особливого страви для обіднього меню, то даний рецепт безумовно призначався для вас. Овочеве рагу з кабачків, картоплі і баклажанів з м’ясом і грибами в горщиках – це не просто смачне і ситне частування, а справжнє гастрономічне диво, від якого і мову проковтнути, і пальчики оближеш, і добавки попросішь.Компоненти страви за потребою чистимо, споліскуємо і нарізаємо кубиками, і лише цибулю і моркву шаткуємо кільцями.

  1. У керамічні горщики укладати овочі, гриби і м’ясо слід пошарово. Таким чином, по дну ємностей розкладаємо злегка присолену картопля, потім м’ясо, цибулю (1/2 частина від загального обсягу), гриби, баклажани, кабачки, морквяні гуртки і в завершенні знову кладемо цибульні кільця.
  2. Бульйон необхідно нагріти до кипіння. Якщо бульйону немає, то замінити його зможе звичайний окріп. Як ви встигли помітити, нічого, крім картоплі ми не солили, і саме на частку бульйону відводиться місія соління страви. Для цього подсаливаем м’ясний або овочевий відвар до легкого пересолу і розливаємо по горщикам по стільки, щоб всі компоненти були тільки-тільки покриті рідиною.
  3. Після цього горщики закриваємо кришками і ставимо їх на деку в розігрітий до 200оС духовку, де рагу запікатиметься 45 хвилин.

Незрівнянно ароматне частування буде гідно оцінений усіма їдцями, які безустанно будуть співати дифірамби вашому кулінарному таланту.

Рагу з баклажанів з яйцем в мультиварці

Цей рецепт овочевого рагу з баклажанів і кабачків під назвою «Чухунгут» прийшов з дагестанських земель. А як відомо, кавказька кухня славиться своїми апетитними і незрівнянно смачними стравами. І дане частування Герасимчука винятком.

Складові

  • Баклажани – 3 шт .;
  • Кабачки – 1-2 шт .;
  • Болгарка перці – 5 шт .;
  • Помідори – 5 шт .;
  • Лук ріпка – 2 головки;
  • Яйця – 3 шт .;
  • Молоко – 100 мл;
  • Часник – 4 часточки;
  • Сіль за смаком;
  • Олія – ​​¼ ст;
  • Зелень кінзи – 1 пучок;

Як зробити рагу з баклажанів з яйцем в мультиварці

Як зробити овочеве рагу з кабачків і баклажанів в мультиварці

  1. Овочі миємо, обсушуємо і чистимо цибулю і часник від лушпиння, кабачок і баклажан від шкірки, а якщо знадобиться, то також видаляємо насіння. У перців видаляємо насіннєву серцевину і плодоніжки, у помідорів вирізаємо місце від кріплення «хвостика», зелень просто споліскуємо і струшуємо від води.
  2. Тепер подрібнити овочі так, як потрібно для рецепта. Баклажан і кабачок нарізаємо кубиками, помідор – тонкими половинками гуртків, цибулю – півкільцями, перець – соломкою, а часник трьом на дрібній тертці і змішуємо з посіченою зеленню.
  3. Переходимо безпосередньо до готування. Виставляємо на панелі мультиварки режим «випічка» або «жарка», заливаємо в чашу трохи рослинного масла, чекаємо, поки воно нагріється і викладаємо в нього цибульні кільця, через 7 хвилин, коли цибуля підсмажиться, відправляємо в ємність перцеву соломку, кабачки з баклажанами і все перемішуємо. Через 5-7 хвилин викладаємо томати, подсаливаем рагу за смаком і тушкуємо овочі ще 5 хвилин.
  4. Ми ж поки підготуємо яєчну суміш. Яйця курячі збиваємо з молоком до рівномірної рідкої маси, а потім вливаємо суміш тонкою цівкою при безперервному помішуванні в рагу.
  5. Тепер агрегат закриваємо кришкою, міняємо програму готування на «Гасіння», виставляємо таймер на 30 хвилин, і насолоджуємося відпочинком, поки інтелектуальна каструля готує обід.
  6. Після сигналу, який повідомляє про закінчення роботи таймера і готування, відкриваємо мультиварку, засипаємо в рагу зелень з часником, все добре змішуємо і закриваємо кришкою знову, щоб блюдо настоялося і всотало ароматом часнику і кінзи.

Ось ми і навчилися готувати рагу з кабачком і баклажаном трьома різними способами, і тепер збір врожаю безперечно буде плідним не тільки на садовій ділянці, але і на кухонному фронті.