Городній сезон вже стартував, і зовсім скоро ми зможемо задовольняти свої гастрономічні бажання свіжими овочами прямо з грядки. І цей по-справжньому літній рецепт, як приготувати овочеве рагу з кабачків і баклажанів з додаванням картоплі і м’яса, гідно поповнить скарбничку коронних сімейних страв. З цих гарбузових побратимів можна готувати просто запаморочливі частування, які відмінно впишуться в будь-який дієтичне меню, завдяки своїм скромним калорійним показниками.
Рагу з овочів при будь-якому інгредіентному складі виходять апетитними і дуже ароматними. Природно, якщо справа стосується городніх натуральних плодів. Як не крути, магазинні овочі значно поступаються і за смаковими, і ароматичними характеристиками дітищ дачних ділянок. Це, начебто чоловік, який вагається, чи голити йому ноги)). Тому в нашій кулінарії ми настійно рекомендуємо використовувати найякісніші та екологічно чисті продукти.
Рагу з овочів з баклажанами і кабачками12
Одним з найпростіших, але в той же час смачних і легких є саме цей рецепт овочевого рагу з картоплею. Приготувати його можна як в домашніх умовах, так і на природі в казані.
знадобиться
- Капуста білокачанна або пекінська – 0,3 кг;
- Томати свіжі – 3 плоду;
- Рафінована олія оливи – 100 г
- Баклажан – 2 шт .;
- Кабачок – 1 шт .;
- Картопля – 4 бульби;
- Морквина – 2 коренеплоду;
- Ріпка-цибуля – 2 головки;
- Кухонна сіль – за смаком;
- Часник – 2-4 часточки;
- Зелень будь-яка – 100 г;
- Чорний порошковий перець – 1 ч.л .;
- Лаврушка – 1 листочок;
Приготування овочевого рагу з кабачків
Для легкості готування все овочі найкраще заздалегідь промити і підготувати належним чином, розмістивши по різним ємностей.
- Так очищені картоплі, кабачки і баклажани нарізаємо кубиками середнього розміру з межею 1,5-2 см.
- Лук шаткуємо дрібними скибочками, томати подрібнюємо тонкими полудолькамі, морквину – невеликими брусочками.
- Зелень дрібно рубаємо, часник із сіллю перетираємо товкачем в кашку.
- Капусту шаткуємо квадратиками (але не соломкою).
Тепер овочі слід по отдельностпні припустити в сковороді. Спочатку обсмажуємо капусту, потім окремо картопля, баклажани і кабачки піддати термообробці можна разом, також як і цибуля з морквою і томатом. Зелень і часник залишаємо в свіжому вигляді.
- Прийшов час з’єднати всі компоненти в рагу, але робити це потрібно пошарово. У вок або глибокий сотейник на дно наливаємо трохи олії, викладаємо капусту, потім картоплю, далі кабачки і баклажани, які також поливаємо цибульний-томатної піджаркою з морквою і під кришкою Томім блюдо 40 хвилин на слабкому вогні.
- За 5 хвилин до готовності висипаємо в рагу сіль, перець, часник і зелень, все перемішуємо, під кришкою доводимо страву до готовності і вимикаємо.
Подавати рагу з картоплею, баклажаном і кабачком слід в гарячому вигляді як самостійно блюдо зі сметаною і свіжим житнім хлібом. Крім того ароматні, ніжні скибочки овочів у власному соку відмінно доповнюють будь-який гарнір.
Рагу з баклажанами і яловичиною в духовці
Складові
- Картопля – 2-3клубня + –
- Морква невелика – 1 шт. + –
- Печериці – 150 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 головка + –
- Яловичина і (телятина) – 150 г + –
- Кабачки (цукіні) – 1 шт. + –
- Сіль – 1/2 ст.л. або за смаком + –
- Баклажан дрібний – 1 шт. + –
- Овочевий або м’ясний бульйон – 0,3 літра + –
Як приготувати рагу з кабачків і баклажанів
Якщо ви перебуваєте в пошуку якогось особливого страви для обіднього меню, то даний рецепт безумовно призначався для вас. Овочеве рагу з кабачків, картоплі і баклажанів з м’ясом і грибами в горщиках – це не просто смачне і ситне частування, а справжнє гастрономічне диво, від якого і мову проковтнути, і пальчики оближеш, і добавки попросішь.Компоненти страви за потребою чистимо, споліскуємо і нарізаємо кубиками, і лише цибулю і моркву шаткуємо кільцями.
- У керамічні горщики укладати овочі, гриби і м’ясо слід пошарово. Таким чином, по дну ємностей розкладаємо злегка присолену картопля, потім м’ясо, цибулю (1/2 частина від загального обсягу), гриби, баклажани, кабачки, морквяні гуртки і в завершенні знову кладемо цибульні кільця.
- Бульйон необхідно нагріти до кипіння. Якщо бульйону немає, то замінити його зможе звичайний окріп. Як ви встигли помітити, нічого, крім картоплі ми не солили, і саме на частку бульйону відводиться місія соління страви. Для цього подсаливаем м’ясний або овочевий відвар до легкого пересолу і розливаємо по горщикам по стільки, щоб всі компоненти були тільки-тільки покриті рідиною.
- Після цього горщики закриваємо кришками і ставимо їх на деку в розігрітий до 200оС духовку, де рагу запікатиметься 45 хвилин.
Незрівнянно ароматне частування буде гідно оцінений усіма їдцями, які безустанно будуть співати дифірамби вашому кулінарному таланту.
Рагу з баклажанів з яйцем в мультиварці
Цей рецепт овочевого рагу з баклажанів і кабачків під назвою «Чухунгут» прийшов з дагестанських земель. А як відомо, кавказька кухня славиться своїми апетитними і незрівнянно смачними стравами. І дане частування Герасимчука винятком.
Складові
- Баклажани – 3 шт .;
- Кабачки – 1-2 шт .;
- Болгарка перці – 5 шт .;
- Помідори – 5 шт .;
- Лук ріпка – 2 головки;
- Яйця – 3 шт .;
- Молоко – 100 мл;
- Часник – 4 часточки;
- Сіль за смаком;
- Олія – ¼ ст;
- Зелень кінзи – 1 пучок;
Як зробити овочеве рагу з кабачків і баклажанів в мультиварці
- Овочі миємо, обсушуємо і чистимо цибулю і часник від лушпиння, кабачок і баклажан від шкірки, а якщо знадобиться, то також видаляємо насіння. У перців видаляємо насіннєву серцевину і плодоніжки, у помідорів вирізаємо місце від кріплення «хвостика», зелень просто споліскуємо і струшуємо від води.
- Тепер подрібнити овочі так, як потрібно для рецепта. Баклажан і кабачок нарізаємо кубиками, помідор – тонкими половинками гуртків, цибулю – півкільцями, перець – соломкою, а часник трьом на дрібній тертці і змішуємо з посіченою зеленню.
- Переходимо безпосередньо до готування. Виставляємо на панелі мультиварки режим «випічка» або «жарка», заливаємо в чашу трохи рослинного масла, чекаємо, поки воно нагріється і викладаємо в нього цибульні кільця, через 7 хвилин, коли цибуля підсмажиться, відправляємо в ємність перцеву соломку, кабачки з баклажанами і все перемішуємо. Через 5-7 хвилин викладаємо томати, подсаливаем рагу за смаком і тушкуємо овочі ще 5 хвилин.
- Ми ж поки підготуємо яєчну суміш. Яйця курячі збиваємо з молоком до рівномірної рідкої маси, а потім вливаємо суміш тонкою цівкою при безперервному помішуванні в рагу.
- Тепер агрегат закриваємо кришкою, міняємо програму готування на «Гасіння», виставляємо таймер на 30 хвилин, і насолоджуємося відпочинком, поки інтелектуальна каструля готує обід.
- Після сигналу, який повідомляє про закінчення роботи таймера і готування, відкриваємо мультиварку, засипаємо в рагу зелень з часником, все добре змішуємо і закриваємо кришкою знову, щоб блюдо настоялося і всотало ароматом часнику і кінзи.
Ось ми і навчилися готувати рагу з кабачком і баклажаном трьома різними способами, і тепер збір врожаю безперечно буде плідним не тільки на садовій ділянці, але і на кухонному фронті.