Як приготувати кабачки в мультиварці

Як приготувати кабачки в мультиварці
Приготувати страви з ніжних плодів можна найрізноманітнішим чином, делікатний овоч з легкістю піддається будь-якій кулінарній обробці. Однак навряд чи хтось сперечатиметься з тим, що найпростіше готувати кабачки в мультиварці, робити їх можна з будь-якими овочами і навіть рибою, це лише прикрасить смак прісного плода. Рецепти, які ми вам пропонуємо, доступні кожній господині, ніяких складних інгредієнтів і хитромудрих кулінарних кроків, все просто і дуже швидко.

Як приготувати молоді смачні кабачки у власному соку – знають, напевно, всі господині. Адже це дуже простий спосіб зробити улюблене блюдо соковитим, апетитним і незвичайним.

На приготування овочевої закуски в цілому піде не більше півгодини, зате яким корисним і ситним обідом ви зумієте нагодувати всіх своїх домочадців.

Рецепт кабачків з перцем і часником в мультиварці

Рецепт кабачків з перцем і часником в мультиварці

Складові

  • Помідори – 2 шт. + –
  • Кабачок молодий – 1 шт. + –
  • Часник – 2 зубки + –
  • Сіль – 1/2 ч.л. або за смаком + –
  • Болгарський перець – 1 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста (зелений або цибулю-порей) – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л. + –
  • Спеції будь – за смаком + –

Приготування кабачків в мультиварці

  1.  Лук шаткуємо.
  2. Перець з помідорами нарізаємо дрібними шматочками.
  3. Кабачок подрібнюємо часточками або кубиками.
  4. Часник залишаємо цілим.
  5. Дно мультіварочной чаші змащуємо рослинним маслом, укладаємо в неї всі необхідні овочі (кладемо їх упереміш), присипаємо спеціями, солимо, включаємо мультиварку. Готуємо кабачки з часником і перцем в режимі «Випічка» близько 30 хвилин.
  6. Під час приготування кабачки в мультиварці потрібно кілька разів перемішати. Після сигналу агрегат вимикаємо – блюдо можна подавати до столу.

В якості заправки для апетитною закуски підійде негострий соус, солодка гірчиця, сметана, вершки, майонез. Вибирайте щось одне і подавайте закусочноестраву разом з рибними, м’ясними делікатесами або супами (овочевими, грибними і т. П.).

Кабачки з минтаєм в скороварці – мультиварці

Особливими виходять делікатні плоди, якщо приготувати їх разом з рибою. Для цього не обов’язково купувати дорогі сорти, цілком підійде і звичайна дешева рибка, наприклад, минтай. Правильно запечена з кабачками, – вона буде ефектно виглядати на обідньому столі, і танути в роті під час трапези.

Складові

  • Кабачок (середнього розміру) – 2 шт .;
  • Сметана – за смаком;
  • Минтай – 2 шт .;
  • Помідори – 2-3 шт .;
  • Часник – 1-2 зубки;
  • Рослинна олія – ​​1 ст. л .;
  • Білий (або чорний) мелений перець – за смаком;
  • Морква – 1-2 шт .;
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
  • Сіль за смаком.

kak-prigotovit-kabachki-v-multivarke.jpg1

Як правильно приготувати кабачки з минтаєм

  1. Натираємо на крупній тертці очищену моркву.
  2. Ріжемо довільно ріпчасту цибулю.
  3. Кабачки миємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо тонкими кружечками.
  4. Також кружечками нарізаємо і помідори (їх від шкурок очищати не обов’язково).
  5. Часник пропускаємо через прес, або дрібно ріжемо його вручну.
  6. Обробляє рибу: промиваємо тушки під проточною водою, розрізаємо їх на порційні шматочки, кожен за смаком перчимо, солимо, обмазуємо сметаною. Можна замість сметани використовувати вершки, в вершках рибні шматочки ще більше розм’якнуть, стануть ніжніше і соковитіше.

Як згасити молоді кабачки в скороварці – мультиварці

  1. Викладаємо на дно (змащене олією) мультіварочной чаші шари продуктів в наступному порядку:
    • нарізану цибулю;
    • терта морква;
    • кружечки кабачків;
    • посипаємо все сіллю, сумішшю мелених перців;
    • далі кладемо помідорні кільця, присипаємо їх подрібненим часником, злегка подсаливаем;
    • викладаємо наостанок порційні шматочки риби, присипаємо все лушпиння нарізкою.
    • Включаємо режим «Гасіння» і тушкуємо блюдо після набору тиску близько 10 хвилин.

    На цьому приготування закінчено – кабачки з минтаєм в мультиварці-скороварці готові. Страву можна подати як холодну або гарячу закуску.

    Поради для приготування кабачків в мультиварці

    Час приготування

    Скільки гасити кабачки в мультиварці – визначайте самі, виходячи з моделі (Панасонік, Поляріс, Редмонд і т. Д.) І потужності вашої мультімашіни. Від цього буде залежати не тільки час приготування смачних кабачків, але і режим їх гасіння.

    Найчастіше страви з кабачків в мультиварці готуються на режимах «Випічка» і «Гасіння».

    відсутність масла

    Загасити улюблені плоди можна без масла. Для цього всі нарізані овочі поміщаються шарами в мультиварку, що не змащену олією, і гасяться «всуху».

    Періодично блюдо в процесі приготування потрібно помішувати.

    Як приготувати кабачки в мультиварці

    додаткові інгредієнти

    Страви з кабачків припускають повну свободу у виборі інгредіентному складу. Крім тих продуктів, які були вказані в рецептах вище, ви можете включати до складу частування та інші інгредієнти, наприклад:

    • сир,
    • солодку паприку,
    • кріп,
    • петрушку,
    • баклажани,
    • кисло-солодке яблуко
    • і багато інших інгредієнтів, які припадуть вам до смаку.

    Готуємо на пару

    Ще одна перевага приготування легкого низькокалорійного страви в мультиварці – це можливість зробити його на пару.

    Для цього на мультиварку встановлюється спеціальна ємність, призначена для варіння на пару. У відповідному режимі ( «Варка на пару») блюдо і готується.

    Середня тривалість варіння – 20 хвилин, в залежності від потужності мультімашіни – час може відрізнятися.

    Що приготувати з кабачків

    Якщо вас здивував небувалий урожай кабачків, і ви не знаєте, що з ним робити, або ж ви просто любитель корисних домашніх страв, тоді пропонуємо вам невеликий список страв, які можна приготувати з делікатного овоча:

    • соте з кабачків;
    • овочева ікра;
    • запіканка;
    • маффіни з кабачками;
    • фріттата з сиром і овочами;
    • рагу;
    • закуска з кабачка з гранатом і багато іншого.

    Кабачки в мультиварці для багатьох господинь давно стали класикою. Влітку, коли особливо спекотно, для приготування улюбленої страви вам не доведеться включати сковороду або духовку, на допомогу прийде чудо-мультиварка. З нею ви завжди зможете швидко впоратися, навіть не помітивши, як швидко пролетів час. Включайте кабачкові страви в свій звичний раціон – і нехай те, що так корисно для здоров’я, буде ще й смачно приготовлено.

    Смачного!