Приготувати страви з ніжних плодів можна найрізноманітнішим чином, делікатний овоч з легкістю піддається будь-якій кулінарній обробці. Однак навряд чи хтось сперечатиметься з тим, що найпростіше готувати кабачки в мультиварці, робити їх можна з будь-якими овочами і навіть рибою, це лише прикрасить смак прісного плода. Рецепти, які ми вам пропонуємо, доступні кожній господині, ніяких складних інгредієнтів і хитромудрих кулінарних кроків, все просто і дуже швидко.
Як приготувати молоді смачні кабачки у власному соку – знають, напевно, всі господині. Адже це дуже простий спосіб зробити улюблене блюдо соковитим, апетитним і незвичайним.
На приготування овочевої закуски в цілому піде не більше півгодини, зате яким корисним і ситним обідом ви зумієте нагодувати всіх своїх домочадців.
Рецепт кабачків з перцем і часником в мультиварці
Складові
- Помідори – 2 шт. + –
- Кабачок молодий – 1 шт. + –
- Часник – 2 зубки + –
- Сіль – 1/2 ч.л. або за смаком + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста (зелений або цибулю-порей) – за смаком + –
- Рослинна олія – 1 ст.л. + –
- Спеції будь – за смаком + –
Приготування кабачків в мультиварці
- Лук шаткуємо.
- Перець з помідорами нарізаємо дрібними шматочками.
- Кабачок подрібнюємо часточками або кубиками.
- Часник залишаємо цілим.
- Дно мультіварочной чаші змащуємо рослинним маслом, укладаємо в неї всі необхідні овочі (кладемо їх упереміш), присипаємо спеціями, солимо, включаємо мультиварку. Готуємо кабачки з часником і перцем в режимі «Випічка» близько 30 хвилин.
- Під час приготування кабачки в мультиварці потрібно кілька разів перемішати. Після сигналу агрегат вимикаємо – блюдо можна подавати до столу.
В якості заправки для апетитною закуски підійде негострий соус, солодка гірчиця, сметана, вершки, майонез. Вибирайте щось одне і подавайте закусочноестраву разом з рибними, м’ясними делікатесами або супами (овочевими, грибними і т. П.).
Кабачки з минтаєм в скороварці – мультиварці
Особливими виходять делікатні плоди, якщо приготувати їх разом з рибою. Для цього не обов’язково купувати дорогі сорти, цілком підійде і звичайна дешева рибка, наприклад, минтай. Правильно запечена з кабачками, – вона буде ефектно виглядати на обідньому столі, і танути в роті під час трапези.
Складові
- Кабачок (середнього розміру) – 2 шт .;
- Сметана – за смаком;
- Минтай – 2 шт .;
- Помідори – 2-3 шт .;
- Часник – 1-2 зубки;
- Рослинна олія – 1 ст. л .;
- Білий (або чорний) мелений перець – за смаком;
- Морква – 1-2 шт .;
- Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
- Сіль за смаком.
Як правильно приготувати кабачки з минтаєм
- Натираємо на крупній тертці очищену моркву.
- Ріжемо довільно ріпчасту цибулю.
- Кабачки миємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо тонкими кружечками.
- Також кружечками нарізаємо і помідори (їх від шкурок очищати не обов’язково).
- Часник пропускаємо через прес, або дрібно ріжемо його вручну.
- Обробляє рибу: промиваємо тушки під проточною водою, розрізаємо їх на порційні шматочки, кожен за смаком перчимо, солимо, обмазуємо сметаною. Можна замість сметани використовувати вершки, в вершках рибні шматочки ще більше розм’якнуть, стануть ніжніше і соковитіше.
Як згасити молоді кабачки в скороварці – мультиварці
- Викладаємо на дно (змащене олією) мультіварочной чаші шари продуктів в наступному порядку:
- нарізану цибулю;
- терта морква;
- кружечки кабачків;
- посипаємо все сіллю, сумішшю мелених перців;
- далі кладемо помідорні кільця, присипаємо їх подрібненим часником, злегка подсаливаем;
- викладаємо наостанок порційні шматочки риби, присипаємо все лушпиння нарізкою.
- Включаємо режим «Гасіння» і тушкуємо блюдо після набору тиску близько 10 хвилин.
На цьому приготування закінчено – кабачки з минтаєм в мультиварці-скороварці готові. Страву можна подати як холодну або гарячу закуску.
Поради для приготування кабачків в мультиварці
Час приготування
Скільки гасити кабачки в мультиварці – визначайте самі, виходячи з моделі (Панасонік, Поляріс, Редмонд і т. Д.) І потужності вашої мультімашіни. Від цього буде залежати не тільки час приготування смачних кабачків, але і режим їх гасіння.
Найчастіше страви з кабачків в мультиварці готуються на режимах «Випічка» і «Гасіння».
відсутність масла
Загасити улюблені плоди можна без масла. Для цього всі нарізані овочі поміщаються шарами в мультиварку, що не змащену олією, і гасяться «всуху».
Періодично блюдо в процесі приготування потрібно помішувати.
додаткові інгредієнти
Страви з кабачків припускають повну свободу у виборі інгредіентному складу. Крім тих продуктів, які були вказані в рецептах вище, ви можете включати до складу частування та інші інгредієнти, наприклад:
- сир,
- солодку паприку,
- кріп,
- петрушку,
- баклажани,
- кисло-солодке яблуко
- і багато інших інгредієнтів, які припадуть вам до смаку.
Готуємо на пару
Ще одна перевага приготування легкого низькокалорійного страви в мультиварці – це можливість зробити його на пару.
Для цього на мультиварку встановлюється спеціальна ємність, призначена для варіння на пару. У відповідному режимі ( «Варка на пару») блюдо і готується.
Середня тривалість варіння – 20 хвилин, в залежності від потужності мультімашіни – час може відрізнятися.
Що приготувати з кабачків
Якщо вас здивував небувалий урожай кабачків, і ви не знаєте, що з ним робити, або ж ви просто любитель корисних домашніх страв, тоді пропонуємо вам невеликий список страв, які можна приготувати з делікатного овоча:
- соте з кабачків;
- овочева ікра;
- запіканка;
- маффіни з кабачками;
- фріттата з сиром і овочами;
- рагу;
- закуска з кабачка з гранатом і багато іншого.
Кабачки в мультиварці для багатьох господинь давно стали класикою. Влітку, коли особливо спекотно, для приготування улюбленої страви вам не доведеться включати сковороду або духовку, на допомогу прийде чудо-мультиварка. З нею ви завжди зможете швидко впоратися, навіть не помітивши, як швидко пролетів час. Включайте кабачкові страви в свій звичний раціон – і нехай те, що так корисно для здоров’я, буде ще й смачно приготовлено.
Смачного!