Від смачного шматочка м’яса з апетитним зовнішнім виглядом ще ніхто не відмовлявся! Залишається тільки приготувати м’ясну страву зі збереженням всіх його поживних речовин, щоб розширити коло людей, здатних оцінити його переваги. Смачна яловичина в пароварці, рецепти якої ми розглянемо – прекрасний варіант і для тих, хто дотримується дієти, і для тих, хто бажає правильно харчуватися. Приємним є той факт, що весь процес не вимагає особливих витрат часу і зусиль – адже чудо-прилад все бере на себе.
Давайте переконався в правдивості усього вищесказаного і ознайомимося з оригінальними рецептами приготування яловичини для пароварки!
Мариноване м’ясо на пару
Складові
- Оливкова олія – 3 ст. л. + –
- Часник – 3 зубчики + –
- Паприка – 1 ст. л. + –
- Яловичина (філе) – 300 г + –
- Суміш перців (мелена) – за смаком + –
- Кухонна сіль – за власним бажанням + –
- Червоне вино (сухе) – 200 мл + –
Приготування
- В першу чергу займаємося яловичиною. Гарненько промиваємо її під рясним кількістю проточної води, даємо стекти воді і обсушуємо паперовим рушником. Обробляємо м’ясо по всьому об’єму сумішшю перців і сіллю. Ми залишаємо в такому вигляді на одну годину.
- По закінченню відведеного часу кладемо його у містку посудину і заливаємо червоним вином. Маринуємо протягом двох годин (як мінімум). При цьому час від часу перевертаємо філейну частину, щоб вона вся просякла натуральним алкогольним напоєм.
- В окремій невеликій ємності з’єднуємо пропущені через прес зубчики часнику, паприку і оливкове масло. Всі компоненти старанно перемішуємо. Отриманою масою з усіх боків натираємо промаринуватися яловичину.
- Тепер все готово до того, щоб відправити м’ясо в пароварку, що ми і робимо! Готуємо її близько 50 хвилин – 1 години.
- Подаємо готову яловичину, попередньо нарізавши її на акуратні шматочки (скибочки) або гарячої, або холодної – смак страви при цьому істотно не змінюється. М’ясо – сама довершеність! Соковите і неймовірно ароматне!
Смачного!
* Порада від кухарчуком
Для того, щоб яловичина добре промаринувалося, її краще залишити в маринаді на ніч (пиві, сольовому розчині, вини або будь-якому іншому маринаді), причому обов’язково в холодильнику!
Для отримання більш пікантного смаку, крім суміші перців, можна використовувати сушений базилік (він чудово «дружить» з часником!), Чебрець або мелений коріандр.
Правильної і красивої форми готового м’яса легко домогтися, якщо перев’язати його ниткою (шпагатом).
Яловичина з печерицями під сметанним соусом
Складові
- Печериці – 200 г + –
- Борошно пшеничне – 3 ст. л. + –
- Сметана – 150 г + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Розмарин – 1 ч. Л. + –
- Яловичина – 600 г + –
- Чорний перець – по перевагах + –
- Петрушка – 20 г + –
- Вода очищена – по консистенції + –
- Сіль – за предподченіям + –
Приготування
- Ретельно промиваємо м’ясо. Нарізаємо його невеликими рівними шматочками. Дві головки ріпчастої цибулі нарізаємо гострим ножем півкільцями, а гриби – пластинами.
- Готуємо суміш з чорного перцю, розмарину і солі, посипаємо нею м’ясо і ретельно розмішуємо. Даємо м’ясу просочитися хоча б півгодини.
- Розміщуємо її разом з подрібненими печерицями та цибулею в парову корзину, вистелену фольгою, на 40 хвилин.
- На сухій сковороді підсмажуємо борошно до легкої золотистої, вливаємо очищену воду до отримання рідкої кашки, втручаємося сметану і тушкуємо до однорідності. Доповнюємо масу дрібно нарубаної зеленню петрушки, після чого виливаємо її на яловичину. Продовжуємо готувати страву ще хвилин двадцять.
- Ось такий цікавий варіант яловичини в пароварці! Подаємо в порціонної тарілці, обов’язково зверху полив сметанним соусом.
Бажання з орегано
Складові
- Яловичина (вирізка) – 500 г + –
- Гірчиця – 4 ст. л. + –
- Сіль – ст. л. + –
- Часник – 1 головка + –
- Орегано – 1 ч. Л. + –
- Морква – 1 шт. + –
Приготування
- Промиваємо і обсушуємо м’ясо. Якщо на ньому є плівки, видаляємо їх. По всьому периметру використовуваного продукту робимо надрізи.
- Очищаємо моркву і головку часнику. Морквину нарізаємо великими кубиками, а часничок – навпіл кожен зубочек. Вставляємо отримані шматочки в надрізи, зроблені в м’ясі.
- Змішуємо орегано з гірчицею і отриманою масою обробляємо яловичу вирізку. Ми залишаємо маринуватися на добу в холодильнику.
- Готуємо в пароварці протягом 3,5 годин.
- Подаємо в холодному або ж гарячому вигляді, соковитість страви від цього «не випарується».
Ніжне м’ясо з томатами і твердим сиром
Складові
- Помідори – 3 шт. + –
- Яловича вирізка – 500 г + –
- Сир – 250 г + –
- Кріп – 25 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. невеликого розміру + –
- Сіль – за смаковими уподобаннями + –
- Спеції – улюблені + –
Приготування
Незважаючи на те, що цей рецепт досить простий, так як не вимагає витрат часу на маринування яловичини, готову страву ви напевно оціните на 5 балів!
- Ретельно вимите м’ясо нарізаємо невеликими довгастими шматочками (орієнтовно, як на бефстроганов). Солимо і заправляємо спеціями, беручи до уваги особисті смакові переваги.
- Очищений ріпчасту цибулю нарізаємо тоненькими кільцями, помідори очищаємо від шкірки і ріжемо теж кільцями. Зелень кропу дрібно рубаємо ножем, твердий сир натираємо на тертці (зручніше на крупній).
- Кладемо м’ясо в контейнер пароварки, зверху на нього викладаємо кільця цибулі, потім – кружечки помідорів. Посипаємо все зверху подрібненою зеленню, а верхнім шаром буде служити натертий сир.
- Чудова страва буде готове через 45 хвилин!
Можете не сумніватися в тому, що яловичина в пароварці, рецепти якої можуть бути і простими, і більш складними, виходить завжди соковитою і смачною, а значить і затребуваною серед гурманів і м’ясоїдів.