Як приготувати яловичину в пароварці

Страви з яловичини
Від смачного шматочка м’яса з апетитним зовнішнім виглядом ще ніхто не відмовлявся! Залишається тільки приготувати м’ясну страву зі збереженням всіх його поживних речовин, щоб розширити коло людей, здатних оцінити його переваги. Смачна яловичина в пароварці, рецепти якої ми розглянемо – прекрасний варіант і для тих, хто дотримується дієти, і для тих, хто бажає правильно харчуватися. Приємним є той факт, що весь процес не вимагає особливих витрат часу і зусиль – адже чудо-прилад все бере на себе.

Давайте переконався в правдивості усього вищесказаного і ознайомимося з оригінальними рецептами приготування яловичини для пароварки!

Мариноване м’ясо на пару

Яловичина в пароварці - мариноване м'ясо на пару

Складові

  • Оливкова олія – ​​3 ст. л. + –
  • Часник – 3 зубчики + –
  • Паприка – 1 ст. л. + –
  • Яловичина (філе) – 300 г + –
  • Суміш перців (мелена) – за смаком + –
  • Кухонна сіль – за власним бажанням + –
  • Червоне вино (сухе) – 200 мл + –

Приготування

  1. В першу чергу займаємося яловичиною. Гарненько промиваємо її під рясним кількістю проточної води, даємо стекти воді і обсушуємо паперовим рушником. Обробляємо м’ясо по всьому об’єму сумішшю перців і сіллю. Ми залишаємо в такому вигляді на одну годину.
  2. По закінченню відведеного часу кладемо його у містку посудину і заливаємо червоним вином. Маринуємо протягом двох годин (як мінімум). При цьому час від часу перевертаємо філейну частину, щоб вона вся просякла натуральним алкогольним напоєм.
  3. В окремій невеликій ємності з’єднуємо пропущені через прес зубчики часнику, паприку і оливкове масло. Всі компоненти старанно перемішуємо. Отриманою масою з усіх боків натираємо промаринуватися яловичину.
  4. Тепер все готово до того, щоб відправити м’ясо в пароварку, що ми і робимо! Готуємо її близько 50 хвилин – 1 години.
  5. Подаємо готову яловичину, попередньо нарізавши її на акуратні шматочки (скибочки) або гарячої, або холодної – смак страви при цьому істотно не змінюється. М’ясо – сама довершеність! Соковите і неймовірно ароматне!

Смачного!

* Порада від кухарчуком
Для того, щоб яловичина добре промаринувалося, її краще залишити в маринаді на ніч (пиві, сольовому розчині, вини або будь-якому іншому маринаді), причому обов’язково в холодильнику!
Для отримання більш пікантного смаку, крім суміші перців, можна використовувати сушений базилік (він чудово «дружить» з часником!), Чебрець або мелений коріандр.
Правильної і красивої форми готового м’яса легко домогтися, якщо перев’язати його ниткою (шпагатом).

Яловичина з печерицями під сметанним соусом

Рецепт яловичини з печерицями в пароварці

Складові

  • Печериці – 200 г + –
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л. + –
  • Сметана – 150 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Розмарин – 1 ч. Л. + –
  • Яловичина – 600 г + –
  • Чорний перець – по перевагах + –
  • Петрушка – 20 г + –
  • Вода очищена – по консистенції + –
  • Сіль – за предподченіям + –

Приготування

  1. Ретельно промиваємо м’ясо. Нарізаємо його невеликими рівними шматочками. Дві головки ріпчастої цибулі нарізаємо гострим ножем півкільцями, а гриби – пластинами.
  2. Готуємо суміш з чорного перцю, розмарину і солі, посипаємо нею м’ясо і ретельно розмішуємо. Даємо м’ясу просочитися хоча б півгодини.
  3. Розміщуємо її разом з подрібненими печерицями та цибулею в парову корзину, вистелену фольгою, на 40 хвилин.
  4. На сухій сковороді підсмажуємо борошно до легкої золотистої, вливаємо очищену воду до отримання рідкої кашки, втручаємося сметану і тушкуємо до однорідності. Доповнюємо масу дрібно нарубаної зеленню петрушки, після чого виливаємо її на яловичину. Продовжуємо готувати страву ще хвилин двадцять.
  5. Ось такий цікавий варіант яловичини в пароварці! Подаємо в порціонної тарілці, обов’язково зверху полив сметанним соусом.

Бажання з орегано

Бажання з орегано - рецепт яловичини в пароварці

Складові

  • Яловичина (вирізка) – 500 г + –
  • Гірчиця – 4 ст. л. + –
  • Сіль – ст. л. + –
  • Часник – 1 головка + –
  • Орегано – 1 ч. Л. + –
  • Морква – 1 шт. + –

Приготування

  1. Промиваємо і обсушуємо м’ясо. Якщо на ньому є плівки, видаляємо їх. По всьому периметру використовуваного продукту робимо надрізи.
  2. Очищаємо моркву і головку часнику. Морквину нарізаємо великими кубиками, а часничок – навпіл кожен зубочек. Вставляємо отримані шматочки в надрізи, зроблені в м’ясі.
  3. Змішуємо орегано з гірчицею і отриманою масою обробляємо яловичу вирізку. Ми залишаємо маринуватися на добу в холодильнику.
  4. Готуємо в пароварці протягом 3,5 годин.
  5. Подаємо в холодному або ж гарячому вигляді, соковитість страви від цього «не випарується».

Ніжне м’ясо з томатами і твердим сиром

Яловичина з томатами і сиром

Складові

  • Помідори – 3 шт. + –
  • Яловича вирізка – 500 г + –
  • Сир – 250 г + –
  • Кріп – 25 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. невеликого розміру + –
  • Сіль – за смаковими уподобаннями + –
  • Спеції – улюблені + –

Приготування

Незважаючи на те, що цей рецепт досить простий, так як не вимагає витрат часу на маринування яловичини, готову страву ви напевно оціните на 5 балів!

  1. Ретельно вимите м’ясо нарізаємо невеликими довгастими шматочками (орієнтовно, як на бефстроганов). Солимо і заправляємо спеціями, беручи до уваги особисті смакові переваги.
  2. Очищений ріпчасту цибулю нарізаємо тоненькими кільцями, помідори очищаємо від шкірки і ріжемо теж кільцями. Зелень кропу дрібно рубаємо ножем, твердий сир натираємо на тертці (зручніше на крупній).
  3. Кладемо м’ясо в контейнер пароварки, зверху на нього викладаємо кільця цибулі, потім – кружечки помідорів. Посипаємо все зверху подрібненою зеленню, а верхнім шаром буде служити натертий сир.
  4. Чудова страва буде готове через 45 хвилин!

Можете не сумніватися в тому, що яловичина в пароварці, рецепти якої можуть бути і простими, і більш складними, виходить завжди соковитою і смачною, а значить і затребуваною серед гурманів і м’ясоїдів.