Влітку природа обдаровує нас своїми щедротами, і в період збору фруктового врожаю у привітною господині будинку завжди пахне смачною випічкою. У кожної кулінаркі завжди є свій фірмовий рецепт тесту для десерту з різними начинками, тому пиріг з яблуками і вишнею можна готувати сотнею різних способів. Пісочний і дріжджовий, листковий і заливний, бісквітний і здобний – з таким рецептурним набором ваш стіл завжди буде радувати гостей різноманітними частуваннями і ароматним чаєм.
Відкритий яблучно-вишневий пиріг
Складові
- Борошно пшеничне в / с – 200 г + –
- Масло вершкове селянське – 1/2 пачки + –
- Цукор-пісок білий – 1/2 склянки + –
- Жовток яйця – 1 шт. + –
- Сіль – щіпка + –
- Свіжа Безкостний вишня – 250 г + –
- Стигле солодке яблуко – 3 шт. + –
- Крохмаль картопляний – 60 г + –
Як робити яблучно-вишневий пиріг
Дуже проста в приготуванні і в той же час неймовірно смачна випічка створює теплу атмосферу за столом. Воістину незрівнянне поєднання найніжнішої розсипчастою пісочної основи і ароматною тягучою фруктово-ягідної начинки запам’ятається кожному.
Зробити такий десерт в домашніх умовах можна за лічені хвилини, що дозволяє вписати цей покроковий рецепт в список швидких блюд.Для початку підготуємо начинку
- Вишню слід нарізати надвоє, а очищені від серцевини і шкірки яблука нарізаємо середніми кубічними шматочками.
- Тепер змішуємо інгредієнти в загальній вогнетривкої ємності (емальованому, керамічному або сталевий), присипаємо крохмалем і цукровим піском (70-80 г), і на малому вогні при постійному помішуванні варимо начинку до густоти і однорідної консистенції сиропу.
- Тепер плодово-ягідну масу слід залишити для охолодження.
В цей час займемося коржем
- Яєчний жовток перетираємо з рештою обсягом цукрового піску і сіллю, додаємо в тісто розм’якшити при кімнатній температурі масло і всипаємо просіяне борошно, після чого замішуємо однорідне ніжне пластичне тісто.
- Врозріз з класичним рецептом пісочного тіста, в даному випадку охолоджувати готовий заміс немає необхідності. Пісочну масу розгортаємо в корж за розміром дна форми з надбавкою по 2-3 см на бортики.
- Укладаємо в вистеленную пергаментом форму для випікання розкатаний пласт тесту, формуємо бортики, робимо виделкою кілька проколів, вкриваємо корж другим пергаментним листком і засипаємо по всьому об’єму квасоля, щоб при випіканні кошики тісто не здулося і не втратило форму.
- Щоб спекти кошик для яблучного пирога з вишнею потрібно витримати корж 15 хвилин в розігрітій до 180оС духовці. А через чверть години з наполовину готової пісочної кошики витягаємо пергамент з квасолею, а сам пиріг наповнюємо начинкою і знову відправляємо в піч, де десерт досягне готовності через 15-20 хвилин.
Готовий пиріг залишаємо поостинуть і лише потім розрізаємо його на сегментовані шматочки.
Здобний пиріг з яблуками і вишнею
Цей класичний вишневий пиріг в оригінальному виконанні – справжній витвір мистецтва, яке стане гідним завершенням і прикрасою званого вечора. Ніжність і елегантність цієї випічки відмінно відображає його смак і текстуру – м’який, соковитий і дуже смачний. А наш рецепт покроково розповість, як створити своїми руками таку красу і смакоту.
Складові
- Вишня свіжа (морожена) – 180 г;
- Пісок цукровий – 1 ст .;
- Біла мука в / с – 450-500 г;
- Дріжджі розсипчасті – 1,5 ч.л .;
- Добірне яйце – 2 шт .;
- Кондитерський мак – 110 г;
- Крохмаль картопляний – 40-45 г;
- Топлене масло – 50 г;
- Молоко – ½ ст .;
- Яблуко велике – 1 шт .;
- Цукрова пудра – 30 г;
- Кориця – ½ ч.л .;
Як приготувати пиріг з яблуками і вишнею
- Молоко нагріваємо до 35оС (не більше!) І розводимо в ньому 20 г цукрового піску, дріжджі і 125 г борошна. Ми залишаємо опару в теплі на 15 хвилин, поки вона не вспухнет пишною пінкою.
- Відокремлюємо жовтки від білків, і прибираємо білкову частину в холодильник, а желточкі розтираємо з цукровим піском (3 ст.л.) і топленим маслом. Потім всипаємо до желтковой масі залишки борошна і опару і вимішуємо тісто пластичне, яке потім залишаємо в накритому вигляді на годину для підйому.
- Кондитерський мак замочуємо в окропі на 60 хвилин. Коли крупинки розбухнуть, збільшивши загальний обсяг маку вдвічі, зливаємо зайву рідину і перемелює мак з блендері, а потім змішуємо зі збитими з цукром (50 г) білками.
- Ягоди вишні промиваємо і видаляємо з них кісточки, після чого змішуємо ягоди з крохмалем і залишками цукру.
- Коли тісто підніметься, розгортаємо його в пласт, товщина якого не буде перевищувати 7 мм. Потім ріжемо його на 4 рівні смуги. На кожну смужку викладаємо макову і вишневу начинку і защипувати краю. В результаті у нас виходить 4 трубочки з начинкою, які нам потрібно акуратно равликом укласти швами догори на застелене пергаментом дно форми.
- Яблуко моєму. Зрізаємо невелику стрічку з шкурки, а решта яблуко шаткуємо тонкими часточками, які розкладаємо по швах рулетів, формуючи троянду. Центр експозиції прикрашаємо згорнутої стрічкою з шкурки яблука.
- Така красива вишнево-яблучна троянда на дріжджовому тесті буде випікатися 35 хвилин при 190оС.
- Готовий пиріг слід присипати сумішшю їх цукрової пудри і кориці за допомогою сита.
Традиційні збори всією сім’єю вдома за вечірнім чаюванням легко прикрасить шикарний пиріг з яблуками і вишнею. Оригінальний смак стиглих яблук і ароматних ягід в ніжному тане в роті тесті під чашечку ароматного трав’яного чаю створюють теплоту і атмосферу затишку.