Як правильно заморозити курячий бульйон

kak-pravilno-zamorozit-kurinyj-bulon
Іноді ми так захоплюємося цим, що в результаті отримуємо набагато більшу кількість страви, ніж потрібно, і це може трапитися з кожним з нас. Зрозуміло, що рагу з картоплею або смажене м’ясо довго зберегти не вдасться, а от чи можна заморозити курячий бульйон – це зовсім інше питання. Давайте розберемося, як це правильно зробити, не втрачаються чи при заморожуванні корисні властивості навару з курки, і як потім використовувати заготовку для супу.

Чи можна заморожувати бульйон з курки

Відповідь на це питання – так, так і однозначно так. Заморожування курячого бульйону, виявляється, практикують багато господинь для того, щоб полегшити собі приготування різних супів та інших страв, в яких його можна потім використовувати. І то правда – уявіть, скільки ви заощадите часу, якщо зваріть курячий бульйон запас для заморозки!

Як тільки вам захочеться курячого супчкіка – вам всього лише потрібно буде дістати ємність з таким бульйоном, розморозити його і зварити першу страву, не витрачаючи на варіння кілька годин.

Користь домашнього замороженого бульйону

Якщо ви боїтеся, що заморожений бульйон з птиці втратить всі свої корисні властивості, то ви помиляєтеся. Нічого подібного не станеться. Ви ж зберігайте в морозилці м’ясо, овочі та інші продукти, які потім використовуєте при готуванні?

kak-pravilno-zamorozit-kurinyj-bulon1

Тому переживати не варто. І, до речі, заморожений курячий бульйон буде набагато смачніше, ніж, наприклад, розчинені у воді курячі кубики і бульйонні заготовок у вигляді сухих концентратів.

Як правильно заморозити курячий бульйон

Складові

  • Курячий бульйон – кілька літрів + –

Правильна заморозка домашнього бульйону з птиці покроково

Ніяких особливих хитрощів тут немає. Ви просто готуєте курячий бульйон з будь-якого рецепту, який вам подобається, а потім користуєтеся нашою покроковою інструкцією.

  1. Після того, як ми приготували курячий бульйон запас, даємо йому охолонути, після чого проціджують його через кілька шарів марлі або дрібне сито.
  2. Якщо ми хочемо, щоб в замороженому бульончик було присутнє м’ясо – просто відокремлюємо його від кісток (якщо варили цілу курку, ніжки або крила), розбираємо руками або нарізаємо невеликими шматочками, після чого відправляємо в каструлю з бульйоном. Така заготовка підійде для ситних супів.
  3. Якщо при варінні ми додавали овочі, можемо залишити в бульйоні і їх, попередньо нарізавши кубиками. Багато хто віддає перевагу готувати прозорий курячий бульйон для заморозки без додавання додаткових інгредієнтів. Як саме вчинити з м’ясом птиці і овочами – вирішувати вам.
  4. Тепер візьмемо ємності, в яких будемо заморожувати наш курячий відвар. Зазвичай для цієї мети використовують пластикові стаканчики, баночки або звичайні харчові контейнери. Ми радимо використовувати тару об’ємом в півлітра або літр, щоб бульйон заморожувався порційно. Це дуже зручно – розморозити одну порцію і відразу ж її використовувати.
  5. Виливаємо наш бульончик до відповідної ємності, трохи не доливаючи до країв тари.
  6. Закриваємо їх харчовою плівкою або ж кришкою (якщо ми взяли контейнери), після чого відправляємо в морозилку.

Тепер, коли нам знадобиться бульйон для страви – просто розморожуємо його при кімнатній температурі і варимо на ньому суп.

Якщо ви сумнівалися, чи можна заморозити курячий бульйон будинку, то тепер знаєте відповідь на це питання. Готуйте про запас і заморожувати – саме так роблять дуже багато зайняті господині.