Іноді ми так захоплюємося цим, що в результаті отримуємо набагато більшу кількість страви, ніж потрібно, і це може трапитися з кожним з нас. Зрозуміло, що рагу з картоплею або смажене м’ясо довго зберегти не вдасться, а от чи можна заморозити курячий бульйон – це зовсім інше питання. Давайте розберемося, як це правильно зробити, не втрачаються чи при заморожуванні корисні властивості навару з курки, і як потім використовувати заготовку для супу.
Чи можна заморожувати бульйон з курки
Відповідь на це питання – так, так і однозначно так. Заморожування курячого бульйону, виявляється, практикують багато господинь для того, щоб полегшити собі приготування різних супів та інших страв, в яких його можна потім використовувати. І то правда – уявіть, скільки ви заощадите часу, якщо зваріть курячий бульйон запас для заморозки!
Як тільки вам захочеться курячого супчкіка – вам всього лише потрібно буде дістати ємність з таким бульйоном, розморозити його і зварити першу страву, не витрачаючи на варіння кілька годин.
Користь домашнього замороженого бульйону
Якщо ви боїтеся, що заморожений бульйон з птиці втратить всі свої корисні властивості, то ви помиляєтеся. Нічого подібного не станеться. Ви ж зберігайте в морозилці м’ясо, овочі та інші продукти, які потім використовуєте при готуванні?
Тому переживати не варто. І, до речі, заморожений курячий бульйон буде набагато смачніше, ніж, наприклад, розчинені у воді курячі кубики і бульйонні заготовок у вигляді сухих концентратів.
Як правильно заморозити курячий бульйон
Складові
- Курячий бульйон – кілька літрів + –
Правильна заморозка домашнього бульйону з птиці покроково
Ніяких особливих хитрощів тут немає. Ви просто готуєте курячий бульйон з будь-якого рецепту, який вам подобається, а потім користуєтеся нашою покроковою інструкцією.
- Після того, як ми приготували курячий бульйон запас, даємо йому охолонути, після чого проціджують його через кілька шарів марлі або дрібне сито.
- Якщо ми хочемо, щоб в замороженому бульончик було присутнє м’ясо – просто відокремлюємо його від кісток (якщо варили цілу курку, ніжки або крила), розбираємо руками або нарізаємо невеликими шматочками, після чого відправляємо в каструлю з бульйоном. Така заготовка підійде для ситних супів.
- Якщо при варінні ми додавали овочі, можемо залишити в бульйоні і їх, попередньо нарізавши кубиками. Багато хто віддає перевагу готувати прозорий курячий бульйон для заморозки без додавання додаткових інгредієнтів. Як саме вчинити з м’ясом птиці і овочами – вирішувати вам.
- Тепер візьмемо ємності, в яких будемо заморожувати наш курячий відвар. Зазвичай для цієї мети використовують пластикові стаканчики, баночки або звичайні харчові контейнери. Ми радимо використовувати тару об’ємом в півлітра або літр, щоб бульйон заморожувався порційно. Це дуже зручно – розморозити одну порцію і відразу ж її використовувати.
- Виливаємо наш бульончик до відповідної ємності, трохи не доливаючи до країв тари.
- Закриваємо їх харчовою плівкою або ж кришкою (якщо ми взяли контейнери), після чого відправляємо в морозилку.
Тепер, коли нам знадобиться бульйон для страви – просто розморожуємо його при кімнатній температурі і варимо на ньому суп.
Якщо ви сумнівалися, чи можна заморозити курячий бульйон будинку, то тепер знаєте відповідь на це питання. Готуйте про запас і заморожувати – саме так роблять дуже багато зайняті господині.