На жаль, не так багато в нашому повсякденному раціоні смачних рибних страв, через що організм недоотримує йоду та інших корисних речей.
Для заповнення цієї прогалини пропонуємо поговорити про те, як посмажити смачно рожевого лосося, тобто горбушу на сковороді, щоб зберегти в ній всі вітаміни. Якщо хоча б раз в тиждень будемо балувати своїх домашніх приготованим так стейком червоної риби, багато проблем зі здоров’ям залишаться в минулому.
Рожеве філе родички лосося – практично невичерпне джерело корисних елементів. Серед них – дорогоцінна кислота Омега-З, така необхідна жіночому організму і в похилому віці. Багата вона йодом і іншими дефіцитними мікроелементами, а також вітамінами групи В.
Але не стільки через це горбушу рекомендують людям на лікувальних і «похудательной» дієтах, а через її невисоку калорійність. Правда, саме з цієї причини вона подобається далеко не всім любителям морських делікатесів адже в результаті готування далеко не завжди виходить соковитою.
Щоб блюдо з цієї риби вийшло по-справжньому смачним, потрібно знати, як правильно смажити горбушу на сковороді і скільки хвилин це потрібно робити.
Чому саме смажити? Термообробка на маслі надає її корисного філе відсутню соковитість і насиченість смаку. До того ж цей спосіб готування забирає мінімум часу і допомагає отримати смачне частування дуже швидко – як раз до моменту вечірнього збору за столом всієї родини.
Нижче ми наводимо кілька способів, як можна без особливих зусиль і витрат посмажити філе горбуші на сковороді.
Щоб рибка вийшла такою ж смачною, як в ресторані, потрібно запастися свіжим продуктом. Пересушене хвостовий плавець, жовтизна внутрішнього покриву черевця і зябра незрозумілого відтінку (в ідеалі вони повинні бути червонувато-винного відтінку) – свідоцтво того, що тушка несвіжа, і потрібно пошукати рибину «молодший».
Як посмажити горбушу: рецепт з борошном
Складові
- Сира тушка горбуші – до 1,5 кг + –
- Борошно пшеничне – 3-4 ст.л. + –
- Оливкова олія – 3-4 ст.л. + –
- Сіль – 1 ч.л. + –
- Чорний перець мелений – 1/2 ч.л. + –
- Лимон – 0,5 фрукта + –
Як посмажити горбушу будинку на сковороді: кращий покроковий рецепт
- Насамперед тушки горбуші потрібно очистити від лусочок, видалити зяброві дуги, вийняти нутрощі, помити рибину.
- Видаливши зайву вологу з допомогою паперових рушників, ділимо рибку на порційні шматочки. Щоб вони добре присмажився. Краще робити їх товщиною в межах 2-3 см.
- Тепер солимо-перчимо філе. В ідеалі можна ще приправити її дрібкою ароматного набору трав для риби, які можна відшукати в будь-якому супермаркеті, і скропити свіжим соком лимона для пікантності.
- Час маринування філе – 20 хвилин в умовах кімнати.
- Поки в ємності для смаження гріється масло, висипаємо борошно в чисту тарілку.
Поради кухарчуком
- Через брак масла оливок підійде будь-яке рослинне, головне – щоб не мало аромату;
- Пряними травами рибу присмачують не тільки на етапі маринування – зовсім небагато можна додати в борошно безпосередньо перед смаженням;
- Щоб ще заощадити час, борошно для панірування висипаємо в поліетиленовий пакет і туди ж кладемо наші рибні шматки, струшуємо – можна смажити.
- Вмочуємо порційні частини риби в борошно, надлишки її струшіваем і кладемо їх в масло
- Скільки смажити горбушу на сковороді, залежить від того, таку корочку ми хочемо отримати. Якщо середнього ступеня румяности, то її потрібно тримати на великому вогні всього по 2-3 хвилини на одному боці, якщо ж підсмажену – на кілька хвилин довше.
Рожевий лосось має ніжне м’ясо, яке досить швидко доходить до кондиції, так що довго тримати його на вогні не потрібно. Як тільки диплом зарум’яниться, можна знімати і подавати до столу з овочами або рисом.
Читайте ще схожі записи:
Щука смажена на сковороді
Як посмажити будинку філе горбуші в клярі
З нагоди торжества не гріх витратити трохи більше часу, ніж зазвичай і посмажити горбушу на сковороді за особливим рецептом. Кляр, тобто рідке пряне тісто для зарум’янювання, перетворить скромне блюдо в кулінарний вишукування.
Складові
- Філе горбуші – 500 г.
- Цибулина середня – 1 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Борошно – 5-6 ст.л.
- Вода – 150 мл.
- Олія – 2-3 ст.л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Перець чорний (мелений) – 1/3 ч.л.
- Цукор – велика щіпка.
Як смачно посмажити будинку філе горбуші в клярі
Головний секрет того, як правильно посмажити горбушу, -необичний кляр. Для того, щоб риба, «одягнена» в нього, вийшла з хрусткою скоринкою і ніжна всередині, робити тісто потрібно на крижаній воді.
Вода допомагає досягти максимальної різниці температур, завдяки чому і виходить та сама апетитна хрусткость. Перед тим, як робити на ній кляр, поміщаємо її в морозильник і охолоджуємо.
- Краще охолодити 200 мл води, щоб, при бажанні, зробити тісто більш рідким;
- Воду можна замінити такою ж кількістю пива;
- Масла для смаження в даному випадку знадобиться трохи більше, ніж зазвичай.
Солимо філейні шматочки, перчимо і присипаємо цукром. Можна їх відразу пускати в хід або залишити трохи промаринуватися.
Чищену і перетворену в кашку на дрібній тертці цибулину розбовтуватися з яйцем, борошном, солимо і з’єднуємо все це з крижаною водою.
В результаті має вийти тісто такої консистенції, як густа сметана. У нього занурюємо шматочки риби і відправляємо їх в розпечене масло. Показник готовності – рум’яна хрустка скоринка і ніжна соковита м’якоть всередині.
Щоб зробити ситний обід або вишукану вечерю, зовсім необов’язково скуповувати півмагазину і годинами простоювати біля плити. Дотримуючись наших порад, як і скільки часу смажити горбушу на сковороді, щоб вона вийшла по-домашньому смачної, можна нудну обов’язок по приготуванню їжі перетворити на захоплююче заняття.
Рожевий лосось гідний і може стати фаворитом в меню будь-якої сім’ї! ..