Цих рибок можна без сумніву назвати рятівниками, адже саме вони допомагали жителям Ленінграда пережити голодні часи в блокаду.
Але ця рибка має ще одну відмінну рису – незвичайний аромат свіжих огірків, а щоб зберегти цей свіжий запах при готуванні, потрібно знати, як посмажити корюшку на сковороді. І якщо зробити все правильно, то на обід ви отримаєте ніжне, що тане в роті філе з легким солодкуватому смаком в апетитною хрусткою і рум’яною скоринкою панірування або клярі.
Скільки смажити корюшку на сковороді
Варто відзначити, що, як і будь-яка інша дрібна рибка, корюшка готується на сковороді дуже швидко і просто, всього 10 хвилин на середньому вогні до золотистої пеночки з двох сторін.
Що ж до підготовки риби, то тут все простіше нікуди:
- По-перше, у корюшки немає луски, що значно полегшує її чистку.
- По-друге, дрібні рибки можна навіть не потрошити, а смажити цілком.
- Однак великі особини все ж потрібно випатрати, залишивши хіба що ікру.
Як смажити корюшку на сковороді
Щоб навчитися готувати своїми руками швидкий, але смачний і ситний обід або вечерю, ми пропонуємо вам взяти на замітку наш рецептурний інструктаж, як насмажити корюшку з скоринкою в традиційному яєчному клярі.
Складові
- Добірні курячі яйця – 1 шт .;
- Борошно високосортна пшеничне – 1 ст.л. без гірки;
- Кропова зелень – 1 пучок;
- Корюшка велика – 15 шт .;
- Сіль велика – за смаком;
- Коріандр мелкомолотий – на кінчику ножа;
- Масло соняшнику рафінована – 80 мл;
- Перцевий порошок чорний – ¼ ч.л.
Як приготувати корюшку на сковороді
- Корюшку чистимо від потрухів і голів, промиваємо і присипаємо сіллю і перцем, після чого в черевце кожної рибки кладемо по маленькій гілочці кропу.
- Підготуємо кляр. Яйце з дрібкою солі і коріандром збиваємо вінчиком до пінки, потім всипаємо борошно і знову збиваємо.
- На середній вогонь ставимо толстодонную сковорідку, вливаємо в неї масло і розпалює.
- Тепер кожну Рибінкі занурюємо в кляр і кладемо в сковорідку. Смажимо корюшку 5 хвилин з одного боку до утворення щільної світло-коричневої скоринки, потім перевертаємо і смажимо з іншого боку також 5 хвилин.
- Готову корюшку в клярі перекладаємо на блюдо, застелене паперовим рушником, щоб позбутися від надмірної жирності.
А ідеальним гарніром для такого ласого частування стане рис:
- Рис на вечерю
- Як варити рис в мультиварці
- Приготування чорного рису
- Як готувати рис в каструлі
Рецепт з фото: як смажити корюшку з скоринкою на сковороді
День рибалки (друга неділя липня) Інші види страв з риби
ХадіджаСтатьі автора
Складові
- Борошно пшеничне в / с – 3 ст.л. з гіркою + –
- Сіль велика – 1 ч.л. + –
- Перцевий чорний порошок – ½ ч.л. + –
- Корюшка – 1 кг + –
- Цибуля ріпчаста – 1 головка + –
- Олія соняшникова – 1/3 склянки + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Щоб приготувати класичну смажену корюшку на сковорідці смачно, не обов’язково переглядати навчальні відео, адже мій покроковий фото рецепт з усіма подробицями і нюансами розповість вам, як це зробити в домашніх умовах.
Для початку корюшку потрібно почистити. У мене рибка дрібна. І багато таку дрібницю навіть не потрошать, або потрошать, але залишають голови.
Я ж чищу рибку і від нутрощів, і видаляю голови, а залишаю тільки ікру, яку після патрання вкладаю в порожнє черевце.

Тепер підготуємо паніровці. Я в даному випадку використовувала класичний варіант – борошно, змішавши її з сіллю і перцем.
Однак для панірування ви також зможете взяти манку, панірувальні сухарі або японську кукурудзяну паніровці. А також використовувати ваші улюблені спеції.
Але перебивати оригінальний огірковий аромат рибок я все ж не наважилася.

Тепер потрібно почистити цибулину, розрізати її навпіл, а потім нашаткувати поперек кілець соломкою

Перед тим, як відправити рибки на вогонь, необхідно дуже добре прогріти сковорідку з налитим в неї маслом на вогні трохи більше середнього. Для чого це потрібно? Корюшка дуже дрібна і на малому вогні загрожує увібрати в себе багато масла. А відмінно прогріта поверхню сковороди дозволить нам уникнути маслянистості риби.
Поки сковорода нагрівається, корюшку слід обваляти в борошні з двох сторін, після чого викладаємо рибки в розпечене масло і присипаємо накришених цибулею (1/3 від всього обсягу).

Корюшка смажиться дуже швидко, буквально 10 хвилин, тобто по 5 хвилин на кожну сторону. Цього ж часу вистачить, щоб і цибулю підрум’яниться. Готову рибу і цибулю знімаємо з вогню і перекладаємо на блюдо. А після цього відправляємо на жарку нову порцію панірованої в борошні корюшки і цибулі.

Ось така красива і ароматна корюшка у мене вийшла. Як гарнір для неї я приготувала картопляне пюре, свіжі огірки та зелень.
З моїми порадами приготувати відмінне і просте блюдо на обід можна досить швидко.
Наприклад, відмінною ідеєю буде посмажити корюшку на сковороді, як в клярі, так і в паніровці. Всього за 15-20 хвилин на вашому столі буде диміти ціле блюдо ароматних рибок з апетитною скоринкою.