Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Покрокове оброблення цілої курки на складові частини для різних страв. Процес зовсім не складний і виходить у всіх з першого разу. Після текстової інструкції присутнє відео де можна закріпити отриманий досвід наочно.

Оброблення курки покроково з фото

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Оброблення починається з відрізання стегна

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Надрізаємо шкіру і тягнемо гомілку в бік. Бачимо, як шкіра з легкістю лопається

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Дорізаємо по суглобу і в нас виходить стегенце

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Окорочок ділиться на 2 частини стегно та гомілку. Акуратно ріжемо по суглобу

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Відрізаємо крило. Воно ділиться на першу і другу фалангу

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Друга фаланга йде на барбекю, гриль або сковорідку, а перша на бульйон

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Французький варіант використання м’яса грудки

По грудному хребту робимо надріз притискаючи ніж до кістки

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Потрібно щільніше притискати ніж до хребта щоб ні краплі не залишилося м’яса на кісточці. Інакше ви половину грудки залишите на кістці

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Ми прорізали по хребту і вперлися у вилкову кісточку. Далі йде суглоб, який кріпиться до плеча

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Ми підрізаємо суглоб і знімаємо м’ясо з каркаса

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Так ми отримали найкращий шматок курки французи називають його «супрем» – це половина грудки + кісточка

Після зняття шкіри – це буде відбивна котлета. Ми можемо її відбити і приготувати котлету по-київськи

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Зрізаємо стегенце і крила з іншого боку

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Зрізаємо так само грудку по хребту

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

У нас залишився каркас, з якого ми будемо варити суп. Ламаємо його навпіл щоб зручніше було помістити в каструлю

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Після оброблення курки промийте ретельно дезінфекційними засобами дошку і ніж, на них нічого не повинно залишатися

Просте оброблення курки на порційні шматки

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Як швидко обробити тушку

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Головне в обробленні птиці – це знаходити суглоби

Починаємо з крил, надрізаємо шкіру, намацуємо пальцями суглоб і запускаємо туди ніж, готово. Потім ріжемо на фаланги, кінчик крила готувати безглуздо, він іде на бульйон

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Піднімаємо гомілку робимо надріз ріжемо по колу

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Знаходимо суглоб відокремлюємо стегенце

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Розбираємо грудку

Намацуємо пальцями кістку і ріжемо впритул до неї. Обрізаємо кістку з двох боків

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Йдемо вздовж хребта вирізаємо філейну частину

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Відокремлюємо гомілку від стегна. Знаходимо межу між темною та світлою стороною шкіри

Ставимо ніж під 45 градусів і сміливо ріжемо рівно по суставчику

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Власне, так швидко і якісно обробляється курка

Магазинний спосіб оброблення курки

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Купувати цілу тушку вигідніше ніж окремі частини, це стосується як покупців так і продавців

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Для початку відокремлюємо окости від грудки. Для цього знаходимо безкісткову частину

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Прорізаємо до хребта бажано глибше

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Переламуємо курку навпіл і прорізаємо до кінця

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Ріжемо прямо по середині гузки

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Вийшло 2 чудових стегенця

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Відокремлюємо стегно від гомілки. Знаходимо пальцями хрящове з’єднання, невелике заглиблення

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Вставляємо туди ніж і відокремлюємо частини

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Відокремлюємо крила від грудки, на мій погляд це найскладніше

Ставимо ніж паралельно спинці

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Ріжемо прямо по реберцях вони тонкі й це не так складно

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Кладемо крила і робимо надріз по середині

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Зрізаємо м’ясо паралельно реберцям.

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Виходить 3 фаланги крила та відрізок м’яса. Нашим покупцям дуже подобаються такі м’ясні крильця

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Теж саме робимо з другою частиною

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Залишилася грудка на кістці її обробити теж досить легко обводячи ножем кісточку

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Ми вважаємо, що для м’ясного магазину таке оброблення дуже вигідне це значно збільшує вартість курки

Для покупця купувати цілу тушку так само вигідно ніж окремо по частинах

Відокремлюємо грудку від хребта

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Насамперед знімаємо шкіру

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Перевертаємо, вводимо великий палець між хребтом і м’ясом

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Ведемо палець уздовж кістки до кінця грудки

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Теж саме робимо з іншого боку

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Притискаємо філе до дошки тягнемо хребет вгору

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Нам заважатиме трикутна кісточка, надрізаємо її

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Вириваємо хребет до кінця

Як обробити курку на частини в домашніх умовах

Трохи тренування і все вийде