Як нарізати картоплю скибочками

Вже давно не секрет, що для багатьох сімей картопля є незамінним овочем і постійним складовим повсякденному і святкової трапези.

Наш майстер-клас присвячений тому, як урізноманітнити звичне меню, освоївши всього на всього нарізку картоплі скибочками для приготування вдома ресторанного страви. Адже таке просте і в той же час цікаве в приготуванні страва, як картопля по-селянськи, має не меншу популярність, ніж картопля фрі.

Дійсно, сьогодні немає жодного ресторану, в меню якого не було б запропоновано випробувати картопельку по-селянськи. Блюдо виходить дуже ароматним, апетитним, досить ситним і смачним. Але воно буде куди більш корисним, якщо приготувати його самостійно в домашніх умовах без харчових добавок, використовуючи найсвіжіші продукти.

Як вибрати якісні продукти для приготування картоплі по-селянськи

  1. Відсутність зелених плям на коренеплодах є одним з головних ознак свіжості продукту. Адже саме таким способом можна дізнатися про наявність в картоплі небезпечного для організму людини отрути солонина.
  2. Зовсім рання картопля так само не принесе нашому організму ніякої користі – пестициди та стимулятори росту, що містяться в ній у великих кількостях, діють на людину отравляюще.
  3. Використовуйте для смаження картоплі тільки якісне рослинне масло: оливкова або НЕ дезодорована і неочищена з характерним насиченим кольором і ароматом.

Від правильності нарізки коренеплоду буде залежати і кінцевий результат.

Як правильно нарізати картоплю по-селянськи, фото урок

Ви можете скористатися наочної підказкою і порізати картопля скибочками, подивившись наш відео-урок.

А для тих, хто готовий застосувати підготовлений коренеплід в справі і побалувати своїх домочадців новим блюдом, наступний рецепт.

Рецепт приготування ароматної картоплі по-селянськи в духовці

Існує безліч рецептів приготування цього найпростішого, але вельми оригінального блюда, і у кожної господині він, звичайно, свій. Хочу вам запропонувати найбільш популярний рецепт, який обов’язково припаде до смаку і прихильникам правильного харчування, так як картопля в ньому готується не у фритюрі, а в духовці.

Складові

  • Картопля – 1 кг;
  • Оливкова олія (соняшникова) – 50 мл;
  • Суміш спецій для картоплі, перець, сіль.

Як смачно і швидко запекти картоплю по-селянськи будинку

  • Картопля ретельно миємо, очищаємо від шкірки і розрізаємо на шматочки.

Молода картопля досить добре промити і можна запікати зі шкіркою.

  • Змішуємо в глибокій мисці спеції, перець, сіль і рослинне масло.

Якщо готової суміші спецій у вас немає, змішайте її самі. Для картоплі ідеально підійдуть орегано, корінь селери, базилік, петрушка, коріандр, чебрець.

  • В отриманий маринад відправляємо наші картопляні скибочки і залишаємо їх увібрати в себе весь аромат сухих приправ на півгодини.
  • Деко вистилає папером для випічки і викладаємо на неї скибочки зрізами вгору.
  • Відправляємо картопельку в розігрітий попередньо до 220 ° С духовку і запікаємо її до появи золотистої скоринки.

Така картопля по-селянськи припаде до смаку будь-якому гурману, а маленькі любитель фастфуда з Макдональдса назавжди забудуть про шкідливої ​​їжі.

На фото нижче покроково описаний весь процес нарізки картоплі, давайте почнемо.

Як правильно порізати картоплю скибочками для приготування картоплі по-селянськи

Кухонні важливі дрібниці

Дмитро ВашарінСтатьі автора

kak-narezat-kartofel-lomtikami.4
kak-narezat-kartofel-lomtikami.4

Складові

  • Картопля – + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Для нарізки нам знадобляться коренеплоди, очищені від шкірки і промиті під струменем холодної води. І, звичайно, гострий ніж, який допоможе максимально скоротити за часом процес отримання картопляних скибочок.

Бажано, щоб бульби були приблизно однакового розміру, так ми отримаємо ідеальні скибочки, які в приготованому вигляді будуть виглядати набагато смачніше.


  • Кладемо очищену картоплю на обробну дошку і розрізаємо вздовж на дві частини, придавивши його пальцями вільної руки збоку від центру. Так картопля не буде гойдатися по дошці і розріз вдасться зробити ножем максимально близько до центру до бульби.


  • Далі беремо одну половинку картоплини і нарізаємо її уздовж на 3-4 частини в залежності від розміру коренеплоду так, щоб вийшли акуратні шматочки в формі півмісяця.


  • Теж саме повторюємо і з другою половинкою картоплини – розрізаємо її на скибочки.


  • Якщо ви все зробили правильно, то у вас повинен вийде ось такий гарний картопля, нарізаний скибочками.