Як красиво прикрасити домашній торт «Чайник» з мастики: етап 6

Ось і настав фінальний етап виготовлення «чайника» з яскравою і барвистою фіолетовою мастики.

Про те, як красиво прикрасити домашній мастиковий торт «Чайник», я розповім прямо зараз, але для початку заберіть зі стола всю непотрібну мастику і інструменти. Залиште тільки воду з пензликом, зубочистки, кандурин і кондитерський лак.

Якщо ви ще не відволіклися від роботи після етапу формування «чайничка», тоді ви сміливо можете дозволити собі 5-хвилинну перерву. Та що там – взагалі підіть з кухні. Я серйозно! Нехай ваші очі і руки відпочинуть від творчих поривів натхненною музи.

Випийте чашку чаю, переведіть свою увагу на небо, дерева – не важливо, просто відверніться і абсолютно не переживайте, що бажання працювати охолоне. Навпаки, політ вашої фантазії приємно здивує після перерви. Ну що, рухаємося далі?

Секрети прикраси святкового мастичного торта «Чайник»

  1. Якщо розчин з кандурин буде занадто рідкий, то наносити блиск на поверхню виробу доведеться в кілька шарів, чекаючи, коли підсохне попередній.
  2. Але і з дуже густою масою працювати буде важко: вона буде скочуватися і не зачепиться за поверхню. У цьому випадку просто додайте води.

Про те, як правильно виготовити з кольорового мастики всі необхідні деталі, читайте в покрокових майстер-класах, що супроводжуються докладним описом і фото.

  • Святковий торт «Чайник» з мастики: етап 1 (фарбування мастики)
  • Як зробити ручку з мастики для торта «Чайник»: етап 2
  • Носик для мастичного торта «Чайник»: етап 3 з фото
  • Кришка для торта «Чайник» з мастики своїми руками: етап 4
  • Формуємо торт «Чайник» з готових містичних деталей: етап 5

Прикрашаємо торт «Чайник» з мастики своїми руками: покроковий майстер-клас

Торти Прикраса блюд Як приготувати … (секрети страв) image
ЛюдмілаСтатьі автора

kak-krasivo-ukrasit-domashnij-tort-chajnik-iz-mastiki29
kak-krasivo-ukrasit-domashnij-tort-chajnik-iz-mastiki29

Складові

  • – + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

У краплі води розводимо кандурин стільки, щоб він нагадував рідку кашку.


  • Починаємо прикрашати всі деталі на свій розсуд. Кришечці – особлива увага.


  • Деталі носика теж важливі для загального сприйняття, тому приділяємо їм час.


  • Звичайно ж, не забуваємо про бусинах і завитках на ручці.


  • Для того, щоб зробити чайник більш барвистим і «живим», я використовую квіти зі свого невичерпного запасу.


  • Найбільша квітка – ромашка. Щоб вона не відклеїлась під своєю вагою, наколює її на зубочистку.


  • Вводимо в торт по центру однієї зі сторін.


  • Більш легкі квіти і пелюстки легко клеяться.


  • Заготовки незабудок закріплені на металевій дроті. Вставляємо їх в загальний букет на свій розсуд.


  • Коли обидві сторони «чайника» прикрашені квітами, робимо начерки майбутньої розпису сріблом. Нам на допомогу приходить незамінна зубочистка.


  • Взявши на пензлик краплю кандурин, виводимо візерунок. Штрихи повинні бути чіткими, впевненими, тому варто попередньо потренуватися, так би мовити, набити руку на листочку паперу.


  • Поступово «плаття чайника» знаходить урочистість, адже ми декоруємо його намистинками.


  • Приділимо увагу носику: позначимо коло «леечки» більш чітко, а всередині – напівпрозорої.


  • В кондитерський лак я завжди додаю кандурин, який залишається після фарбування тортів.


  • Я не ризикнула наносити лак аерозолем, тому що розпис сріблом ще не висохла. Користуючись широким пензлем, можна швидко фарбувати великі поверхні.


  • А в тих місцях, де малюнок не висох, слід наносити лак акуратно тонким пензлем.


  • Ось і все – робота закінчена. Тепер найголовніше – дотягнути інтригу і не розповісти всім заздалегідь про таке оригінальному торті.

    Давайте пити чай, і нехай все буде солодко!