Ось і настав фінальний етап виготовлення «чайника» з яскравою і барвистою фіолетовою мастики.
Про те, як красиво прикрасити домашній мастиковий торт «Чайник», я розповім прямо зараз, але для початку заберіть зі стола всю непотрібну мастику і інструменти. Залиште тільки воду з пензликом, зубочистки, кандурин і кондитерський лак.
Якщо ви ще не відволіклися від роботи після етапу формування «чайничка», тоді ви сміливо можете дозволити собі 5-хвилинну перерву. Та що там – взагалі підіть з кухні. Я серйозно! Нехай ваші очі і руки відпочинуть від творчих поривів натхненною музи.
Випийте чашку чаю, переведіть свою увагу на небо, дерева – не важливо, просто відверніться і абсолютно не переживайте, що бажання працювати охолоне. Навпаки, політ вашої фантазії приємно здивує після перерви. Ну що, рухаємося далі?
Секрети прикраси святкового мастичного торта «Чайник»
- Якщо розчин з кандурин буде занадто рідкий, то наносити блиск на поверхню виробу доведеться в кілька шарів, чекаючи, коли підсохне попередній.
- Але і з дуже густою масою працювати буде важко: вона буде скочуватися і не зачепиться за поверхню. У цьому випадку просто додайте води.
Про те, як правильно виготовити з кольорового мастики всі необхідні деталі, читайте в покрокових майстер-класах, що супроводжуються докладним описом і фото.
- Святковий торт «Чайник» з мастики: етап 1 (фарбування мастики)
- Як зробити ручку з мастики для торта «Чайник»: етап 2
- Носик для мастичного торта «Чайник»: етап 3 з фото
- Кришка для торта «Чайник» з мастики своїми руками: етап 4
- Формуємо торт «Чайник» з готових містичних деталей: етап 5
Прикрашаємо торт «Чайник» з мастики своїми руками: покроковий майстер-клас
Торти Прикраса блюд Як приготувати … (секрети страв)
ЛюдмілаСтатьі автора
Складові
- – + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
У краплі води розводимо кандурин стільки, щоб він нагадував рідку кашку.

Починаємо прикрашати всі деталі на свій розсуд. Кришечці – особлива увага.

Деталі носика теж важливі для загального сприйняття, тому приділяємо їм час.

Звичайно ж, не забуваємо про бусинах і завитках на ручці.

Для того, щоб зробити чайник більш барвистим і «живим», я використовую квіти зі свого невичерпного запасу.

Найбільша квітка – ромашка. Щоб вона не відклеїлась під своєю вагою, наколює її на зубочистку.

Вводимо в торт по центру однієї зі сторін.

Більш легкі квіти і пелюстки легко клеяться.

Заготовки незабудок закріплені на металевій дроті. Вставляємо їх в загальний букет на свій розсуд.

Коли обидві сторони «чайника» прикрашені квітами, робимо начерки майбутньої розпису сріблом. Нам на допомогу приходить незамінна зубочистка.

Взявши на пензлик краплю кандурин, виводимо візерунок. Штрихи повинні бути чіткими, впевненими, тому варто попередньо потренуватися, так би мовити, набити руку на листочку паперу.

Поступово «плаття чайника» знаходить урочистість, адже ми декоруємо його намистинками.

Приділимо увагу носику: позначимо коло «леечки» більш чітко, а всередині – напівпрозорої.

В кондитерський лак я завжди додаю кандурин, який залишається після фарбування тортів.

Я не ризикнула наносити лак аерозолем, тому що розпис сріблом ще не висохла. Користуючись широким пензлем, можна швидко фарбувати великі поверхні.

А в тих місцях, де малюнок не висох, слід наносити лак акуратно тонким пензлем.

Ось і все – робота закінчена. Тепер найголовніше – дотягнути інтригу і не розповісти всім заздалегідь про таке оригінальному торті.
Давайте пити чай, і нехай все буде солодко!