Як готувати курку в крохмалі по-китайськи

Курка в крохмалі по-китайськи
Дієтичні страви – це не тільки нудні салати з овочів і знежирена каша з висівками, а й дуже навіть апетитне смажене м’ясо птиці. Приготована своїми руками на сковороді курка в крохмалі по-китайськи покрита спокусливою скоринкою і виливає запаморочливі аромати. Незважаючи на те, що смажиться вона на маслі, калорій в ній по мінімуму – всього 110 ккал, а якщо взяти сковороду з антипригару, то їх буде і того менше.

Хтось обов’язково заперечить, мовляв, китайська кухня з-за великої кількості спецій і приправ виходить занадто гострої і викликає сильний апетит, що зовсім не сприяє схудненню. Але це не більше, ніж стереотип!

Не всі страви «made in China» прийнято приправляти великою кількістю спецій. До того ж, якщо готувати філе, видаливши з нього шкурки і жир, ми отримаємо цілком дієтичне частування, гідне самого витонченого гурмана.

Особливості приготування курки в клярі по-китайськи

  • Щоб отримати частування, гідне королівського столу, м’ясо потрібно брати саме добірне.
  • Домашня курка більш ароматна, але часу на її підготовку доведеться витратити в рази більше. Тому краще всього вибирати в супермаркеті охолоджену грудку бройлера.

Крохмаль в цих рецептах обов’язковий – саме завдяки йому курочка покривається настільки спокусливою рум’яної. До того ж він абсорбує зайву вологу і сприяє загусанню підливи.

  • Щоб крохмаль легко «розійшовся» без грудкуваті, в нього потрібно спочатку влити зовсім небагато соєвого соусу, розмішати все це до кашоподібної консистенції, а потім додати залишки того самого соусу з сої.
  • Який крохмаль класти в блюдо (кукурудзяний або більш традиційний -картофельний) – кожен домашній кухар вирішує самостійно.
  • Лимонний фреш і соєвий соус надають м’ясу пікантності. Для посилення ефекту рекомендуємо додавати в маринад роздавлені часникові зубки.
  • Цукор в рецептурі можна сміливо замінювати такою ж кількістю меду. Солодкий компонент можна і зовсім виключити, але тоді смак курки вже не вийде настільки насиченим.

Рецепт курки в клярі по-китайськи

  • Масло для смаження найкраще брати оливкове, сорти extra virgin, – воно найкорисніше і вигідно підкреслить смак ніжного м’яса птиці.
  • Свіжу соковиту м’якоть солодкого перцю можна замінити мороженої нарізкою цього овоча.
  • Солити блюдо краще в кінці, так як соєвий соус різних марок має різну солоність, тому є ризик пересолити м’ясо.

Куряче філе в крохмалі по-китайськи: покроковий рецепт

Як зробити китайську курочку в крохмалі

Складові

  • Куряче м’ясо – 400 г + –
  • Болгарський перець (червоний) – 1 шт. + –
  • Часник – 3-4 зубки + –
  • Соєвий соус – 50 мл + –
  • Лимонний фреш – 2 ст.л. + –
  • Цукор-пісок білий – 1 ч.л. + –
  • Картопляний крохмаль – 1 ч.л. + –
  • Соняшникова олія без запаху – 2 ст.л. + –
  • Вода очищена (холодна) – 50 мл + –

Як смачно смажити курку в крохмалі по-китайськи

  1. Філе птиці обмиваємо в потоці водопровідної води, мачає паперовим рушником, щоб видалити надлишок вологи.
  2. Гострим ножем розрізаємо м’ясо на смужки, товщиною близько 3 см.
  3. До цього часу в сковороді 1 ст.л. масла вже повинна нагрітися, тому ми можемо класти в неї курячу нарізку.
  4. Тримаємо на вогні до білястого, не забуваючи помішувати, щоб м’ясо не зчепилося.
  5. Соковиту м’якоть помитого і обсушеного перцю нарізаємо тонко соломкою і злегка обсмажуємо до напівготовності на окремій сковороді або в сотейнику.
  6. А ми тим часом зробимо заливку: змішати в глибокій тарілці сік лимона, соєвий соус, цукор, крохмаль і додамо очищений, пропущений через ручний прес (або натертий на тертці), часник.
  7. Тепер з’єднуємо філе і перець, заливаємо все тільки що приготованим маринадом і додаємо ще 50 мл води.
  8. Тушкуємо м’ясо, не забуваючи його заважати, на вогні середньої інтенсивності.

Як приготувати куряче м'ясо по-китайськи в крохмалі

Через 20 хвилин фінальної стадії готування філе птиці стане надзвичайно м’яким і ніжним, а густий ароматний соус додасть йому пікантність. Подавати м’ясне частування рекомендуємо з відвареним розсипчастим рисом, приправленим каррі.

Оригінальна смажена курка по-китайськи в домашніх умовах

Складові

  • М’ясо курки без шкіри – 2 філе;
  • Картопляний крохмаль – 2 ст.л .;
  • Соєвий соус класика – 3 ст.л .;
  • Червона паприка свіжа – 1 шт .;
  • Соняшникова олія – ​​1-2 ст.л .;
  • Перець мелений чорний – 1 щіпка;
  • Сіль – за потребою.

Як смачно посмажити курку по-китайськи на сковороді

  1. Обмиту і обсушене філе потрібно нарізати смужками, як в першому рецепті.
  2. Засипаємо шматочки крохмалем, гарненько струшуємо, щоб м’ясо виявилося густо вкрите крохмальної пудрою.
  3. Тепер заливаємо його соусом і залишаємо маринуватися не менше, ніж на 1 годину, а ще краще – на 2 години.
  4. Нагріваємо толстодонную сковороду і ллємо в неї масло.
  5. Коли воно розігріється, кладемо в нього вкрите густим маринадом м’ясо.
  6. Смажимо на вогні середньої сили, відокремивши злиплі шматочки один від іншого, і не забуваючи перевертати їх, щоб курятина зарум’янюється рівномірно.
  7. Як тільки шматочки покриються ароматної скоринкою, додаємо в сковороду соковиту м’якоть перцю, порізану соломкою, товщиною близько 5 мм.
  8. Тримаємо сковороду на вогні з м’ясом і перцем після цього ще 5-10 хвилин, в залежності від того, якою мірою м’якості ви хочете отримати перець.
  9. Перед тим, як зняти частування з вогню, в разі потреби, присаливаем його, перчимо і додаємо інші улюблені спеції.

Варений рис або фунчоза – то, що зазвичай подають в Китаї як гарнір до приготовленого таким чином м’яса.

Приготована на сковорідці куряче філе по-китайськи

Відмінний спосіб урізноманітнити своє меню і підготувати організм до кулінарної екзотики – покуштувати традиційну страву тієї країни, в яку має бути поїздка. Збираючись відвідати «Піднебесну», саме час спробувати на смак курку в крохмалі по-китайськи, приготовлену своїми руками.

Це смачне і корисне блюдо виходить настільки смачним, що неодмінно опиниться серед фаворитів, легко потиснув смажену картоплю і шніцелі.