Як готувати борщ зі щавлем в мультиварці

Борщ зі щавлем в мультиварці
З кожним роком наші кухні повільно перетворюються на якісь «лабораторії», де за допомогою різних приладів ми «творимо своє харчування». Поділимося з вами рецептами для мультиварки – як готувати смачний зелений борщ, з максимальним збереженням корисних речовин і вітамінів щавлю. Рідкі страви в цій чудовій кухарський машині виходять більш поживними для організму, без суєти і втрати часу.

Основні правила готування в мультиварці

  • Приготування починається з піджарки! Спочатку ми засмажуємо овочі (з томатною пастою або без), а потім поетапно закладаємо інші інгредієнти.
  • М’ясний бульйон варимо окремо. Другий варіант: тушкуємо м’ясо разом з піджаркою – в цьому випадку блюдо виходить більш наваристим.
  • Морква в класичний зелений борщик не додають! Він же зелений!
  • Від послідовності закладки всіх компонентів залежить і смак цього овочевого супу. Тут можна експериментувати до тих пір, поки ви не отримаєте свій – фірмовий – варіант швидкого борщу в мультиварці.

калорійність борщу

Борщ, калорійність на 100 грам якого становить всього 45 ккал, це зелений борщ на курячому або яловичому бульйоні.

Наприклад, калорійність цього рідкого страви на м’ясному бульйоні, з квасолею, вже становить 79 ккал на 100 г.

Якщо серед інгредієнтів є ще і буряк (тобто ми говоримо про класичному рецепті), то його енергетична цінність становить 95-100 ккал. Калорійність, відповідно, залежить від кількості інгредієнтів і їх енергетичної цінності. Зрозуміло, що чим жирніше м’ясо, тим калорійність страви вище.

Швидкий зелений борщ для зайнятих господинь

Як готувати смачний борщ в мультиварці

Складові

  • Курятина або телятина – 300-400 г + –
  • Картопля – 4-5 бульб + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки середнього розміру + –
  • Рослинна олія – ​​3 ст. л. + –
  • Яйця курячі – 4 шт. + –
  • Щавель свіжий – великий пучок + –
  • Петрушка – половина середнього пучка + –
  • Кріп – за смаком + –
  • Зелена цибуля – за смаком + –
  • Лист лавровий – пару листочків + –
  • Сіль – 1ч. л. або за смаком + –
  • Вода очищена – окріп + –

Приготування

Цей прекрасний щавлевий суп готується швидко і вражає смаком, ароматом і простотою приготування. Рецепт вважається базовим. Всі інші рецепти – тільки варіанти! Свого часу ви витрачаєте виключно на підготовку продуктів. Все інше зробить за вас ваш незамінний кухонний прилад! Починаємо готувати наш зелений борщ в мультиварці з підготовки продуктів. Власне, на цьому вся робота і закінчується!

  1. М’ясо нарізаємо невеликими порційними шматочками, а одну з цибулин – маленькими кубиками (другу чистимо і залишаємо цілою).
  2. Відкриваємо мультиварку, наливаємо в чашу масло і закладаємо м’ясо і цибулю. Підсмажуємо на «випічку» близько 15-20 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Поки у нас смажиться цибуля з м’ясом, займаємося іншими продуктами. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками або часточками; щавель, зелена цибуля і зелень рубаємо дрібно, включаючи стебла.

Як зробити швидкий зелений борщ в мультиварці

  • Другу головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння і залишаємо цілком. Яйця варимо круто, очищаємо шкаралупу і подрібнюємо їх кубиками або тремо на крупну тертку.
  • Відкриваємо кришку чаші, додаємо до її вмісту картопля, цілу цибулину, солимо і заливаємо окропом з тим розрахунком, щоб в кінці процесу приготування борщу зі щавлем залишився обсяг в чаші мультиварки для зелені та яєць.
  • Ставимо режим «гасіння» на 50-60 хвилин. Якщо гарячої води немає, то час приготування ми збільшуємо до 80 хвилин.
  • Закінчуємо нашу «роботу» додаванням в чашу лаврових листочків (промитих), подрібнених яєць, щавлю і зелені. Зберігаємо режим гасіння ще на 5 хвилин.
  • Ми залишаємо вимкнений прилад із зеленим борщем всередині хвилин на 5-10 для настоювання.
    Подаємо до столу зі сметаною!
  • Ви познайомилися з базовими етапами, як зробити борщ в мультиварці, але ми із задоволенням поділимося з вами декількома варіантами цього літнього супу.

    Варіант 1

    Ми говоримо про сьогодення весняному зеленому борщі! Цей варіант готується на основі базового рецепта, але в його склад входить і молода кропива або шпинат. Для того щоб кропива не обпалює шкіру, її потрібно промити і обшпарити окропом і тільки потім подрібнювати. Притому враховуйте, що в їжу використовуються тільки листя, без стебел.

    Варіант 2

    Це справжній вегетаріанський зелений овочевий суп! Замість м’яса відварюється квасоля. Квасоля потрібно попередньо залити кип’яченою водою на кілька годин. Далі відварюємо її в чаші мультиварки протягом години разом зі смаженою цибулею. Далі – за базовим рецептом.

    варіант 3

    Багато господині додають в рецептуру томатну пасту або томатний сік, а до інгредієнтів додають трохи цукру. Такий рецепт можна застосовувати і для м’ясного супу, і для вегетаріанського.

    варіант 4

    Дуже популярний рецепт – з додаванням рису. Рис додається разом з картоплею. Також часто в такому варіанті до складу інгредієнтів входить і морква, вносить в колір цього супу крапельку сонця! Такий гарний і смачний борщ в мультиварці!

    варіант 5

    Дуже вишуканий рецепт зеленого борщу в мультиварці! Замість води використовуємо м’ясний бульйон з яловичих копчених реберець, а в кожну тарілочку кладеться половинка яйця (розрізаного вздовж) і реберця. Вишукано і дуже смачно!

    Ми сподіваємося, що цей огляд смачних зелених борщів в мультиварці допоможе вам вибирати сподобався варіант – в залежності від настрою і наявності продуктів в холодильнику.