Як гасити курку на сковороді вдома

Як згасити курку на сковорідці
За статистикою м’ясо саме цієї пташки найбільш популярно в Росії, адже при своїй невисокій вартості воно дуже смачне і швидке в приготуванні. У світовій кулінарії існує тисячі фото і відео рецептів приготування білого м’яса та курячих потрухів, але ми сьогодні вирішили присвятити статтю темі, як загасити курку на сковороді.

Всі рецепти досить прості, швидкі й доступні навіть для недосвідчених кухарів, але при всій своїй легкості страви виходять неймовірно смачними і дуже оригінальними.

Як смачно згасити курку на сковороді

Курка запечена в духовці, на грилі або на мангалі, смажена на сковороді, варена в бульйоні і на пару. Курячі відбивні, котлети, зрази і пельмені, шашлички і підливи … Можна до безкінечності перераховувати традиційні варіанти приготування цього птаха, але найбільш популярним з точки зору здорової їжі є гасіння, як курячого м’яса, так і курячих потрухів.

Прийнято вважати, що курятина сама по собі сухувата і отримати з неї соковите і ніжне блюдо неможливо. Ми ж поспішаємо розвінчати усталений стереотип. Якщо правильно гасити курочку, то ніжніше і смачніше цього м’яса знайти у вас не повчиться. Але як же приготувати тушковану курку так, щоб всі ахнули?

По-перше, відкриємо вам таємницю, щоб отримати соковиту курятину, потрібно гасити її на сковороді з якою-небудь підливою. Кулінарні літописи містять незліченну безліч різних видів соусів, і ми вибрали з них найбільш прості і найкращі рецепти.

Класичний варіант, і він же найшвидший і смачний, це згасити курку в сметані або в вершках. Курочка в поєднанні з вершковим смаком просто чудова. Обов’язково спробуйте такий варіант.

Не менш цікавим і апетитним є поєднання курячого м’яса з овочами. Наприклад, можна зробити тушковану курячу печінку з цибулею і картоплею з додаванням води і спецій, а також гасити в сковороді курку в томаті, де можна брати як свіжі помідори, так і вже готовий томатний соус, або томатну пасту.

Скільки тушкувати курку на сковороді

Не менш важливим в гасінні курки є дотримання тимчасового режиму. Печінка і м’ясо курки досить ніжні, і вимагають делікатного ставлення, адже при перевищенні часу готування вони просто почнуть розвалюватися, а при недостатній термічній обробці будуть «гумовими».

  • Таким чином, гасити курячу печінку, курячі грудки і крильця слід всього 15 хвилин.
  • Нарізане дрібними шматочками філе фермерської курки гаситься від 10 до 15 хвилин.
  • Куряче м’ясо свійської пташки потребують трохи більше часу – 15-25 хвилин в залежності від того, скільки років птаху.
  • На гасіння курячих шлунків буде потрібно більше всього часу – від 40 хвилин до 1.5 годин.
  • Курячі сердечка більш «згідливі» в цьому питанні і будуть готові вже через півгодини.
  • Гасити курячі ніжки на сковороді потрібно не більше 35 і не менше 25 хвилин.

Як згасити куряче філе в томаті по-італійськи

З цим рецептом ви зможете самостійно своїми руками приготувати шикарне частування в італійському стилі. Ніжна курочка під соусом «Томато» не залишить нікого байдужим.

Складові

  • Філе курки – 0,6 кг
  • Паста томат – 40 г;
  • Лук-ріпка – 2 головки
  • Морквина – 2 коренеплоду
  • Часникові часточки 4 шт.
  • Лаврушка – 2 листочка
  • Петрушка – 0,5 пучка
  • Кропова зелень – 0,5 пучка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний – 7 горошин
  • Борошно високосортна біла – 2 ст.л.
  • Вода прохолодна – 250 мл.

Як гасити курку на сковороді вдома

Як гасити філе курки на сковороді

  1. М’ясо курки нарізаємо на невеликі шматочки. Чорний перець ретельно перетираємо в ступці і змішуємо з сіллю, 10 мл олії і 1 часточкою часнику. Отриманою масою натираємо курочку.
  2. На добре прогріту сковороду вливаємо олію, і як тільки воно розігріється, обсмажуємо в ньому куряче філе до золотистої скоринки і перекладаємо на блюдо.
  3. Готуємо пассировку. Лук шаткуємо тонкими півкільцями і обсмажуємо на сковороді. В цей час натираємо на крупній тертці моркву і відправляємо до золотистої цибулі. Часник притискаємо лезом ножа плазом, щоб розчавити, а потім дрібно рубаємо, після чого відправляємо до пасеровані овочам. Смажимо все на середньому вогні, помішуючи лопаткою, а потім всипаємо борошно, знову все перемішуємо і продовжуємо обсмажувати.
  4. Підготуємо соус. Томатну пасту змішуємо з водою і прянощами, а потім готовий томатний склад тонким струменем вливаємо до овочів, при цьому виделкою активно все перемішуємо, щоб мука не стала грудкуватої. Присолюємо за смаком. Закидаємо лавр і тушкуємо пару хвилин до загустіння.

Тепер в отриманий томатно-овочевий маринад перекладаємо обсмажену курятину, і на малому вогні під кришкою тушкуємо блюдо ще 15 хвилин.

Як смачно згасити курячу грудку

Цей рецепт – спрощений варіант «курочки по-французьки», яку ви з легкістю зможете приготувати в домашніх умовах навіть без використання духовки – на сковороді. Ця страва відмінно впишеться і в святкове меню, і завдяки своїй простоті зможе скрасити званий сімейний вечерю.

Складові

  • Курячі грудки – 1 кг (2 шт.)
  • Лук ріпка – 1 головка
  • Свіжі печериці – 0,3 кг
  • Помідор – 1-2 шт.
  • Кропова зелень – 1 пучок
  • Сир напівм’який – 60 г
  • Вершки 10% -15% – 0,4 л
  • Сіль за смаком
  • Перець порошковий чорний – ½ ч.л.
  • Борошно – 1 ст.
  • Соняшникова рафінована олія – ​​80 мл.

Як смачно згасити курячу грудку

Як гасити курячу грудку на сковороді

  1. Курячі грудки поділяємо на половинки, а потім акуратно розбираємо кожну частку на два порційних пласта. В результаті у нас повинно вийти 8 шматочків.
  2. Кожен шмат натираємо сіллю і перцем, вкутуємо в плівку і відбиваємо молоточком для м’яса. Плівка дозволить зберегти кухню в чистоті.
  3. Відбиті грудки паніруємо в борошні й обсмажуємо в маслі до рум’яної скоринки, після чого прибираємо їх на блюдо.
  4. У звільнилася сковороду підливаємо ще масла і обсмажуємо в ньому подрібнений до дрібного кубика цибулю, а як тільки він стане рум’яним, додаємо до нього нарізані дрібно гриби і їх також обсмажуємо.
  5. Потім заливаємо в сковороду вершки, перемішуємо з цибулею і грибами і подсаливаем.

Викладаємо обсмажені відбивні в вершковий соус, поверх укладаємо нарізані кружальцями помідори, подрібнений кріп і шар тертого сиру. Накриваємо кришкою і на трохи менше середньої температурі тушкуємо блюдо 15 хвилин.

Як гасити курячу печінку з картоплею

Як згасити курку на сковороді з картоплею - домашній рецепт

Складові

  • Печінка куряча – 0,3 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 цибулина + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Картопля – 6-8 бульб + –
  • Масло вершкове – 30 г + –
  • Вода окріп – 1-2 склянки + –
  • Сіль – 1/2 ч.л. або за смаком + –
  • Суміш перців – 1/3 ч.л. + –

Як приготувати печінку курячу на сковороді

Куряча печінка, мабуть, найніжніша з усіх видів цього субпродукту, що вам доводилося куштувати, вона буквально тане в роті, якщо її правильно приготувати. Ми пропонуємо загасити печінку з картоплею, смачно і швидко.

  1. Для цієї страви нам знадобиться сковорода-сотейник. Масло вершкове розтоплюємо в прогрітій ємності і обсмажуємо в ньому подрібнений ріпчаста цибуля, а потім всипаємо нашатковану тонкими полукружкамі морквину.
  2. Через пару хвилин відправляємо до овочевої пассировку нарізані навпіл курячі печінки і при постійному помішуванні обсмажуємо їх 3 хвилини.
  3. Далі очищені бульби картоплі ріжемо на середні кубики 2х2 см і відправляємо в сковороду. Все солимо, перчимо і заливаємо окропом так, щоб вода була врівень з картоплею.

На малому вогні під кришкою тушкуємо блюдо до готовності картоплі 15-20 хвилин. 

Як згасити курячі сердечка на сковороді

Смачно приготувати курячі сердечка з цибулею можна всього за півгодини. Ця страва стане відмінним доповненням до макаронів, рисовому або картопляного гарніру.

Складові

  • Курячі сердечка -1-1,2 кг
  • Морква – 1 великий коренеплід
  • Лук ріпка – 2 головки
  • Каррі – ½ -1 ч.л.
  • Соняшникова олія рафінована – 50-80 мл
  • Перець порошком чорний – ½ ч.л.
  • Сіль кухонна – за смаком.

Як згасити курячі сердечка на сковороді

Як готувати тушковані курячі сердечка

  1. Сковороду гарненько нагріваємо, вливаємо в неї масло і обсмажуємо курячі серця на середньому вогні хвилин 15.
  2. Слідом всипаємо в ємність цибульні півкільця, а ще через п’ять хвилин – натерту морквину.
  3. При постійному помішуванні обсмажуємо овочі з сердечками 5-7 хвилин, після чого всипаємо каррі, сіль, перець, і півсклянки води.
  4. Під закритою кришкою тушкувати сердечка слід 20 хвилин на середньому вогні.

Це самий бюджетний варіант курячого меню, яке ми сьогодні запропонували. Але при бажанні ви зможете поліпшити рецепт, додавши разом з водою 3 ст.л. сметани або 1-2 ст.л. томатної пасти. Або ви можете додати більше овочів, наприклад такий мікс: дрібно нарізану помідор, болгарський перець і стручкову квасолю.