Ікра кабачкова

Ікра кабачкова
Смачна і бюджетна закуска, знайома всем.Етот рецепт містить мінімальну кількість масла, а інші інгредієнти досить низькокалорійні, тому сміливо готовим і з апетитом їмо. Вага овочів наводиться в очищеному вигляді.

В даному рецепті допускається зміна пропорцій. З даної кількості виходить 700-800 г ікри. Збільшуйте пропорції, щоб приготувати велику порцію або законсервувати.

необхідно:

  • 500 г кабачків
  • 300 г моркви
  • 100 г цибулі
  • 3 зубчики часнику

  • 2-3 ст.л. рослинного масла.
  • 1 ст.л. томатної пасти (якщо ви додасте свіжі томати, то вам доведеться довше випарювати ікру, щоб на виході отримати продукт потрібної консистенції)

  • 1 ч.л. солі (додавайте поступово, якщо обмежуєте кількість солі)
  • 2 ч. Л. цукру

  • 1 ч. Л. оцту 9%
  • перець мелений за смаком

приготування:

1. Очистити моркву і кабачки, нарізати невеликими шматочками

2. Скласти їх в сотейник або каструлю, налити близько склянки води і під закритою кришкою готувати до майже повної готовності моркви. Вона повинна стати м’якою і легко проколюватися ножем. Можна приготувати на пару. Чи не виливайте овочевий бульйон, можливо його доведеться додати, якщо ікра вийде дуже густий.

Ікра кабачкова

3. Нарізати цибулю і обсмажити його в олії до легкого рум’янцю.

Ікра кабачкова

4. Далі можна діяти двома способами: якщо ви любите структурну ікру з великими «зернами», то пропустіть все овочі через м’ясорубку. Якщо вам подобається пастообразная ікра, то скористайтеся блендером або кухонним комбайном. Необхідно подрібнити всі овочі, включаючи обсмажену цибулю і часник.

5. Складіть подрібнені овочі в каструлю, додайте сіль, цукор, томатну пасту, оцет.

На повільному вогні і при постійному помішуванні доведіть ікру до повної готовності (10-15 хвилин кипіння). У цей момент можна підлити овочевий бульйон або воду, якщо ікра здається вам занадто густий, а також досолити за смаком.

Ікра кабачкова

Порада: при приготуванні страв, які згодом їдять холодними потрібно враховувати, що при охолодженні відчуття солоності зменшується, відповідно в гарячому вигляді блюдо може здаватися трохи пересоленим.