Грибний суп-пюре з печериць з вершками і картоплею відрізняється ніжною консистенцією, поживністю і делікатним ароматом. Готується він «на раз-два» і при мінімумі продуктів. Однак при всій своїй простоті, це перша страва гідно смакування! Пробуючи суп-пюре з печериць, хочеться не поспішаючи насолоджуватися шовковистою текстурою і насиченим смаком.
Перед пюрірованіем гриби обсмажуються з цибулею, а картопля вариться до готовності. Далі продукти моментально розтираються блендером разом з вершками і розлучаються відваром до потрібної густоти. Ось і весь рецепт! Підсумок – гладке, ситне і апетитне блюдо!
Складові:
- печериці свіжі – 400 г;
- цибулина – 1 шт .;
- картопля – 400 г;
- вершки 20% – 400 мл;
- сіль, перець – за смаком;
- рослинне масло (для смаження) – 2-3 ст. ложки.
Грибний суп-пюре з печериць з вершками рецепт
[Ad # first]
[Ad # second]
- Картопляні бульби моєму, очищаємо, ріжемо невеликими скибочками і варимо близько 20 хвилин (до м’якості і готовності).
- Воду, в якій відварюють картоплю, зливаємо і зберігаємо. Самі бульби розминаємо товкачем в пюре.
- Видаливши лушпиння, довільно ріжемо головку ріпчастої цибулі – невеликими кубиками або тонкими півкільцями. Сильно дрібнити не потрібно. Прогріваємо сковороду, додавши рослинне масло. Викладаємо лушпиння нарізку. Помішуючи, тримаємо на помірному вогні 3-4 хвилини. Чи не чекаємо потемніння цибулі – тільки просочуємо маслом і злегка розм’якшує, зберігаємо соковитість.
- Печериці ріжемо великими пластинами і завантажуємо до підсмаженої лушпиння нарізці (не забуваємо промити гриби від грунту і інших забруднень). Час від часу помішуючи суміш, тримаємо на вогні до випарювання вологи. В кінці солимо і перчимо.
- Обсмажений цибульний-грибною мікс перекладаємо в зручну посуд і пюріруем занурювальним
блендером. - Додаємо грибну масу до картоплі. вливаємо вершки.
- Знову включаємо блендер і розтираємо суміш до мінімальної зернистості. Ретельно працюємо погружной насадкою, в тому числі на дні і в куточках каструлі – не залишаємо картопляних грудок і великих грибних вкраплень.
- Додаємо 100-200 мл рідини, що залишилася після варіння картоплі. Доводимо грибний суп-пюре до бажаної густоти. Знімаємо пробу, солимо або перчимо до смаку, перемішуємо. При необхідності підігріваємо наше перше блюдо (не кип’ятити).
- Свіжий грибний суп-пюре розподіляємо по глибоких тарілках. Для зовнішньої привабливості прикрашаємо зеленню. Також це блюдо відмінно поєднується з грінками, приготувати які можна самостійно (як крутон в рецепті салату Цезар).
Грибний суп-пюре з печериць з вершками і картоплею готовий! Смачного!