Грибний суп-пюре з печериць

Грибний суп-пюре з печерицьГрибний суп-пюре з печериць з вершками і картоплею відрізняється ніжною консистенцією, поживністю і делікатним ароматом. Готується він «на раз-два» і при мінімумі продуктів. Однак при всій своїй простоті, це перша страва гідно смакування! Пробуючи суп-пюре з печериць, хочеться не поспішаючи насолоджуватися шовковистою текстурою і насиченим смаком.

Перед пюрірованіем гриби обсмажуються з цибулею, а картопля вариться до готовності. Далі продукти моментально розтираються блендером разом з вершками і розлучаються відваром до потрібної густоти. Ось і весь рецепт! Підсумок – гладке, ситне і апетитне блюдо!

Складові:Грибний суп-пюре з печериць

  • печериці свіжі – 400 г;
  • цибулина – 1 шт .;
  • картопля – 400 г;
  • вершки 20% – 400 мл;
  • сіль, перець – за смаком;
  • рослинне масло (для смаження) – 2-3 ст. ложки.

Грибний суп-пюре з печериць з вершками рецепт

[Ad # first]

[Ad # second]

  1. Картопляні бульби моєму, очищаємо, ріжемо невеликими скибочками і варимо близько 20 хвилин (до м’якості і готовності).Грибний суп-пюре з печериць
  2. Воду, в якій відварюють картоплю, зливаємо і зберігаємо. Самі бульби розминаємо товкачем в пюре.Грибний суп-пюре з печериць
  3. Видаливши лушпиння, довільно ріжемо головку ріпчастої цибулі – невеликими кубиками або тонкими півкільцями. Сильно дрібнити не потрібно. Прогріваємо сковороду, додавши рослинне масло. Викладаємо лушпиння нарізку. Помішуючи, тримаємо на помірному вогні 3-4 хвилини. Чи не чекаємо потемніння цибулі – тільки просочуємо маслом і злегка розм’якшує, зберігаємо соковитість.Грибний суп-пюре з печериць
  4. Печериці ріжемо великими пластинами і завантажуємо до підсмаженої лушпиння нарізці (не забуваємо промити гриби від грунту і інших забруднень). Час від часу помішуючи суміш, тримаємо на вогні до випарювання вологи. В кінці солимо і перчимо.Грибний суп-пюре з печериць
  5. Обсмажений цибульний-грибною мікс перекладаємо в зручну посуд і пюріруем занурювальним
    блендером.Грибний суп-пюре з печериць
  6. Додаємо грибну масу до картоплі. вливаємо вершки.Грибний суп-пюре з печериць
  7. Знову включаємо блендер і розтираємо суміш до мінімальної зернистості. Ретельно працюємо погружной насадкою, в тому числі на дні і в куточках каструлі – не залишаємо картопляних грудок і великих грибних вкраплень.Грибний суп-пюре з печериць
  8. Додаємо 100-200 мл рідини, що залишилася після варіння картоплі. Доводимо грибний суп-пюре до бажаної густоти. Знімаємо пробу, солимо або перчимо до смаку, перемішуємо. При необхідності підігріваємо наше перше блюдо (не кип’ятити).Грибний суп-пюре з печериць
  9. Свіжий грибний суп-пюре розподіляємо по глибоких тарілках. Для зовнішньої привабливості прикрашаємо зеленню. Також це блюдо відмінно поєднується з грінками, приготувати які можна самостійно (як крутон в рецепті салату Цезар).Грибний суп-пюре з печериць

Грибний суп-пюре з печериць з вершками і картоплею готовий! Смачного!