Вітаю Вас мої дорогі!
Восени так хочеться невеликий шматочок літа. Можна отримати його у вигляді прекрасного Грецького салату. Цей овочевий салат популярний у всьому світі, полюбився він і жителям нашої країни.
Рецепт грецького салату досить простий. Адже він в Греції вважається салатом, який готується на швидку руку. Інгредієнти крупно рубаються і заправляються оливковим маслом.
Для приготування грецького салату нам знадобиться:
- 4 помідори,
- 3 огірка,
- 1 великий солодкий перець,
- 1 головка салатного лука,
- 250 грам бринзи або фети,
- 100 грам маслин.
Для заправки:
- 5 столових ложок оливкової олії,
- 2 столові ложки лимонного соку,
- перець,
- сіль.
Рецепт грецького салату.
Всі овочі потрібно добре помити.
Огірки очистити від шкіри, з перцю вичистити насіннєву коробку.
Порізати помідори великими скибочками.
Огірки порізати кільцями або півкільцями.
Цибулю порізати півкільцями і обшпарити його 1-2 хвилини в окропі.
Перець порізати кубиками.
На мій превеликий жаль, у мене перець червоного кольору, якщо Ви візьмете жовтий, то салат стане ще більш барвистим.
Фету або бринзу (у мене бринза) нарізати кубиками.
Приготувати заправку, змішавши оливкову олію з лимонним соком. Посолити, поперчити за смаком.
У велику чашку, щоб було зручно заважати, покласти огірки, цибуля, перець, помідори, заправку. Все гарненько перемішати.
Викласти салат в вазу для салату зверху покласти бринзу і цілі маслини. Чи не перемішувати, так як бринза досить ніжна.
Маслини можна нарізати і перемішати з іншими овочами. Я цього не роблю, оскільки не всі члени моєї сім’ї їх люблять.
Смачного.
До речі, в самій Греції цей салат називається “Сільський” (салат хоріатіки).
Чекаю на ваші коментарі.
Щоб дізнатися про нові рецепти, підпишіться на розсилку. Для цього введіть свій E-mail у поле нижче і натисніть “Підписатися!”.