Грецький салат

Вітаю Вас мої дорогі!

Восени так хочеться невеликий шматочок літа. Можна отримати його у вигляді прекрасного Грецького салату. Цей овочевий салат популярний у всьому світі, полюбився він і жителям нашої країни.

Рецепт грецького салату досить простий. Адже він в Греції вважається салатом, який готується на швидку руку. Інгредієнти крупно рубаються і заправляються оливковим маслом.

Рецепт грецького салату

Для приготування грецького салату нам знадобиться:

  • 4 помідори,
  • 3 огірка,
  • 1 великий солодкий перець,
  • 1 головка салатного лука,
  • 250 грам бринзи або фети,
  • 100 грам маслин.

Для заправки:

  • 5 столових ложок оливкової олії,
  • 2 столові ложки лимонного соку,
  • перець,
  • сіль.

Рецепт грецького салату.

Всі овочі потрібно добре помити.

Огірки очистити від шкіри, з перцю вичистити насіннєву коробку.

Порізати помідори великими скибочками.

Огірки порізати кільцями або півкільцями.

Цибулю порізати півкільцями і обшпарити його 1-2 хвилини в окропі.

Перець порізати кубиками.

На мій превеликий жаль, у мене перець червоного кольору, якщо Ви візьмете жовтий, то салат стане ще більш барвистим.

Фету або бринзу (у мене бринза) нарізати кубиками.

Приготувати заправку, змішавши оливкову олію з лимонним соком. Посолити, поперчити за смаком.

У велику чашку, щоб було зручно заважати, покласти огірки, цибуля, перець, помідори, заправку. Все гарненько перемішати.

Викласти салат в вазу для салату зверху покласти бринзу і цілі маслини. Чи не перемішувати, так як бринза досить ніжна.

Маслини можна нарізати і перемішати з іншими овочами. Я цього не роблю, оскільки не всі члени моєї сім’ї їх люблять.

Смачного.

До речі, в самій Греції цей салат називається “Сільський” (салат хоріатіки).

Чекаю на ваші коментарі.

Щоб дізнатися про нові рецепти, підпишіться на розсилку. Для цього введіть свій E-mail у поле нижче і натисніть “Підписатися!”.