Гречаники

Гречаники

Повсякденне корисна їжа з передбачуваним смаком. Я пропоную вам базовий рецепт і список добавок, за допомогою яких гречаники перетворюються кожен раз в нове блюдо. Безсумнівним плюсом буде наявність великої кількості соусу.

Дуже зручний рецепт, якщо у вас залишилося трохи приготовленої гречки.

необхідно:

  • Гречка варена – 1-1,5 скл.
  • Фарш – будь-який – 500 г (мені подобається свинина пісна або свинина + курка, або свинина + яловичина)
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт
  • Сіль 1 ч.л.
  • Часник – 2 зубки
  • Спеції за смаком
  • Масло для смаження
  • Борошно для обвалювання

Для соусу:

  • Сметана – 100-150 г
  • Борошно – 1 ч.л. (Я часто додаю замість борошна фінські вівсяні висівки 1 ст.л. Якщо у вас є, спробуйте, вони відмінно загущают соус)
  • Цибуля – 1 шт.
  • Цукор – 0,5 ч.л. (Не нехтуйте, від нього смак посилюється)
  • Сіль за смаком
  • Перець, лавровий лист
  • вода
  • Масло для смаження

Добавки в соус за вашим бажанням, щось одне на вибір:

  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Гриби (обсмажити разом з цибулею)
  • Перець болгарський (дрібно нарізати)
  • Бекон (дрібно нарізати)

приготування:

Нічого нового в приготуванні фаршу немає.

Просто прокрутити м’ясо разом з цибулею.

Додати варену гречку, яйце, сіль, спеції.

Можна гречку прокрутити разом з м’ясом, так фарш вийде ще більш однорідним.

Гречаники

Гречаники

Перемішати і обробити на котлетки.

Гречаники

Обваляти в борошні.

Гречаники

Обсмажити на маслі до рум’яної скоринки. Можна смажити не до повної готовності, адже гречаники будуть ще протушіваем.

Гречаники

Гречаники

Скласти все в товстостінну каструлю або сотейник.

Я тушу в утятніце.

Гречаники

Лук для соусу обсмажити.

Гречаники

Додати цибулю до Гречаник.

Сметану розвести з борошном і невеликою кількістю води. Розбити все грудочки, додати суміш у каструлю.

Налити в каструлю стільки води, щоб вона покривала котлетки на 3/4.

Додати цукор і спеції, присолити.

Гречаники

Залишити гаситься під кришкою на 20-25 хвилин.

Вогонь тихий.

Гречаники

Подавати, щедро поливаючи підливою.

Усередині гречка, тому можна зовсім без гарніру. Ну, це за вашим бажанням.

Смачного!

Гречаники

Найзручніший спосіб приготування гречки – ТУТ