У листкові салатики часто додається морквина, в основному у вареному вигляді, але деякі кулінари вважають за краще свіжу і гостру.
Все більш популярним стає салат мімоза з корейською морквою і сирої, адже в ній зберігається більше вітамінів і клітковина в первозданному вигляді. Смак страви при цьому не страждає, а в випадку з гострою морквою, навпаки, збагачується яскраво вираженими пікантними нотками.
Простий салат «Мімоза»: рецепт з морквою по-корейськи
Складові
- Яйця курячі – 5 шт. + –
- Риба в консервах – 1 банка + –
- Морква по-корейськи – 2/3 ст. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Майонез – за смаком + –
Рецепт мімози з корейською морквою і рибними консервами
Одні не люблять варену моркву, іншим приївся смак салату, що робиться роками по одному і тому ж рецепту. В тому і іншому випадку напевно припаде до смаку салат мімоза з сирою морквою по-корейськи.
Приготуємо оновлений салатик по покрокової інструкції
- Рясно обмащуємо морквину майонезом.
- Подрібнюємо морква по-корейськи і викладаємо в салатник рівномірним шаром.
- Промащуємо білкову поверхню майонезом.
- Трьом білки на крупній тертці і кладемо поверх лука.
- Подрібнюємо цибулину і додаємо в салатник цибульний шар.
- Викладаємо рибну масу рівним шаром в салатну форму або салатник.
- Дістаємо рибку (горбушу, сардинки, сайру, шпроти або іншу) з консервної банки, залишаючи рідину в тарі. Якщо додати її до риби, то вийде рідкуватий маса – і салат буде підтікати.
- Ставимо на плоску тарілку форму для салату. Якщо такої немає, використовуємо форму для випічки, що не має дна, – існують формочки з виймаються піддонами. Також можна робити салат в звичайному салатник.
- Відварюємо яйця круто, охолоджуємо в крижаній воді, чистимо і розділяємо жовтки і білки.
- Трьом жовтки на дрібній тертці і посипаємо вміст салатної форми або салатниці.
Відправляємо салат мімоза з морквою по-корейськи в холодильник на 1,5-2 години, після чого подаємо до столу. Особливо нетерплячі їдці можуть не чекати охолодження і просочення салату, а братися за трапезу відразу після приготування, адже він хороший і в такому вигляді.
Салат «Мімоза» зі свіжою морквою і сиром
Мімоза зі свіжої морквою виходить не менш соковитою і ніжною, але більш корисною. Смак при цьому анітрохи не страждає, тому готуємо салатик з сирої морквяної добавкою без побоювань, слідуючи покроковому рецептом.
Складові
- Консервована риба – 1,5 банки (можна використовувати горбушу, сардини, скумбрію або будь-які інші консерви в маслі);
- Трохи майонезу;
- Кріп – кілька гілочок;
- Цибуля ріпчаста великий – 1 шт .;
- Курячі яйця – 5 шт .;
- Морквина велика – 2 шт .;
- Сир твердого сорту – 250 г.
Як зробити рибний салат мімоза з сирою морквою
Підготовка інгредієнтів для салатних шарів
- Варимо яйця 10 хвилин. Потримавши під струменем холодної води, очищаємо і відокремлюємо білок від жовтка.
- Виймаємо лосося або іншу рибку з банки, залишивши в ній сік (він нам не знадобиться), і ретельно розминаємо виделкою, утворюючи ніжну масу.
- Очищаємо і подрібнюємо цибулину: чим дрібніше, тим краще.
Якщо хтось в сім’ї не виносить гіркий цибульний смак, то заливаємо цибулька окропом на 10 хвилин, після чого зливаємо воду.
- Трьом яєчні білки на крупній тертці.
- Натираємо моркву на самій меленькой терочке. Смак салату мімоза зі свіжої, але крупно натертою морквою не буде таким приємним, як з дуже дрібної морквяної масою.
- Трьом сир так, як завгодно: крупно, середньо або дрібно – в даному випадку смак страви не постраждає.
Почергове укладання шарів салату в салатницю
- Кладемо на дно салатниці ніжну рибну масу.
- Засипаємо рибку подрібненим цибулькою.
- Додаємо шар тертого білка.
- Змащуємо білкову поверхню якісним майонезом, краще жирним.
Дієтичний майонез з низьким рівнем жирності може збіднити смак салату мімоза з морквою, який готується з даного рецептом.
- Додаємо шар тертої моркви і злегка промазуємо його майонезом.
- Посипаємо тертим сирком і знову змащуємо майонезом.
- Трьом жовтки на дрібній тертці і засипаємо поверхню яскравою жовткова масою.
- На довершення декоруємо салатик Кріпно гілочками і відправляємо в холодильник на дві години.
Салат Мімоза з корейською морквою або звичайною сирої виходить не менш смачним, ніж з вареної. Багато гурманів стверджують, що так навіть смачніше. Щоб переконатися в цьому, вирушаємо в магазин за потрібними інгредієнтами і готуємо салатик за оновленим рецептом.
Смачного!