Готуємо салат мімоза з морквою по-корейськи

rРибний салат мімоза з корейською морквою і сирої
У листкові салатики часто додається морквина, в основному у вареному вигляді, але деякі кулінари вважають за краще свіжу і гостру.

Все більш популярним стає салат мімоза з корейською морквою і сирої, адже в ній зберігається більше вітамінів і клітковина в первозданному вигляді. Смак страви при цьому не страждає, а в випадку з гострою морквою, навпаки, збагачується яскраво вираженими пікантними нотками.

Простий салат «Мімоза»: рецепт з морквою по-корейськи

Як приготувати салат мімоза з корейською морквою - класичний рецепт

Складові

  • Яйця курячі – 5 шт. + –
  • Риба в консервах – 1 банка + –
  • Морква по-корейськи – 2/3 ст. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Майонез – за смаком + –

Рецепт мімози з корейською морквою і рибними консервами

Одні не люблять варену моркву, іншим приївся смак салату, що робиться роками по одному і тому ж рецепту. В тому і іншому випадку напевно припаде до смаку салат мімоза з сирою морквою по-корейськи.

Приготуємо оновлений салатик по покрокової інструкції

  1. Рясно обмащуємо морквину майонезом.
  2. Подрібнюємо морква по-корейськи і викладаємо в салатник рівномірним шаром.
  3. Промащуємо білкову поверхню майонезом.
  4. Трьом білки на крупній тертці і кладемо поверх лука.
  5. Подрібнюємо цибулину і додаємо в салатник цибульний шар.
  6. Викладаємо рибну масу рівним шаром в салатну форму або салатник.
  7. Дістаємо рибку (горбушу, сардинки, сайру, шпроти або іншу) з консервної банки, залишаючи рідину в тарі. Якщо додати її до риби, то вийде рідкуватий маса – і салат буде підтікати.
  8. Ставимо на плоску тарілку форму для салату. Якщо такої немає, використовуємо форму для випічки, що не має дна, – існують формочки з виймаються піддонами. Також можна робити салат в звичайному салатник.
  9. Відварюємо яйця круто, охолоджуємо в крижаній воді, чистимо і розділяємо жовтки і білки.
  10. Трьом жовтки на дрібній тертці і посипаємо вміст салатної форми або салатниці.

Готуємо салат мімоза з морквою по-корейськи

Відправляємо салат мімоза з морквою по-корейськи в холодильник на 1,5-2 години, після чого подаємо до столу. Особливо нетерплячі їдці можуть не чекати охолодження і просочення салату, а братися за трапезу відразу після приготування, адже він хороший і в такому вигляді.

Салат «Мімоза» зі свіжою морквою і сиром

Мімоза зі свіжої морквою виходить не менш соковитою і ніжною, але більш корисною. Смак при цьому анітрохи не страждає, тому готуємо салатик з сирої морквяної добавкою без побоювань, слідуючи покроковому рецептом.

Складові

  • Консервована риба – 1,5 банки (можна використовувати горбушу, сардини, скумбрію або будь-які інші консерви в маслі);
  • Трохи майонезу;
  • Кріп – кілька гілочок;
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт .;
  • Курячі яйця – 5 шт .;
  • Морквина велика – 2 шт .;
  • Сир твердого сорту – 250 г.

Як готувати салат мімоза зі свіжої морквою

Як зробити рибний салат мімоза з сирою морквою

Підготовка інгредієнтів для салатних шарів

  • Варимо яйця 10 хвилин. Потримавши під струменем холодної води, очищаємо і відокремлюємо білок від жовтка.
  • Виймаємо лосося або іншу рибку з банки, залишивши в ній сік (він нам не знадобиться), і ретельно розминаємо виделкою, утворюючи ніжну масу.
  • Очищаємо і подрібнюємо цибулину: чим дрібніше, тим краще.

Якщо хтось в сім’ї не виносить гіркий цибульний смак, то заливаємо цибулька окропом на 10 хвилин, після чого зливаємо воду.

  • Трьом яєчні білки на крупній тертці.
  • Натираємо моркву на самій меленькой терочке. Смак салату мімоза зі свіжої, але крупно натертою морквою не буде таким приємним, як з дуже дрібної морквяної масою.
  • Трьом сир так, як завгодно: крупно, середньо або дрібно – в даному випадку смак страви не постраждає.

Почергове укладання шарів салату в салатницю

  • Кладемо на дно салатниці ніжну рибну масу.
  • Засипаємо рибку подрібненим цибулькою.
  • Додаємо шар тертого білка.
  • Змащуємо білкову поверхню якісним майонезом, краще жирним.

Дієтичний майонез з низьким рівнем жирності може збіднити смак салату мімоза з морквою, який готується з даного рецептом.

  • Додаємо шар тертої моркви і злегка промазуємо його майонезом.
  • Посипаємо тертим сирком і знову змащуємо майонезом.
  • Трьом жовтки на дрібній тертці і засипаємо поверхню яскравою жовткова масою.
  • На довершення декоруємо салатик Кріпно гілочками і відправляємо в холодильник на дві години.

Як зробити рибний салат мімоза з сирою морквою

Салат Мімоза з корейською морквою або звичайною сирої виходить не менш смачним, ніж з вареної. Багато гурманів стверджують, що так навіть смачніше. Щоб переконатися в цьому, вирушаємо в магазин за потрібними інгредієнтами і готуємо салатик за оновленим рецептом.

Смачного!