Готуємо печеню з курки в духовці

zharkoe-iz-kuricy-v-duxovke1
Напевно, в усьому світі не знайдеться жодної людини, хто хоча б раз не пробував це смачна страва, приготовлена ​​за класичним рецептом. І сьогодні ми з вами зробимо то найспекотніший з курки в духовці, яким не втомлюються захоплюватися домочадці і гості, а вже в якому захваті приходять від нього іноземці! Як то кажуть, все геніальне – просто, тому якихось супер-умінь і екзотичних інгредієнтів нам не знадобиться: тільки свіжі продукти і духову шафу.

Секрети смачного спекотного в духовій шафі

Якщо ви думаєте, що ми будемо творити наш кулінарний шедевр з філе, то ви помиляєтеся.

Справжнє класичне спекотне готують з курячих крилець і гомілок. Так-так, зовсім не дієтичну частину курочки ми беремо, зате як чудово просочується курячим жиром картопелька! 

Як смачно приготувати печеню з курячого філе в духовці

Не забудьте подбати про підходящої формі для запікання. Ми використовуємо казан, але ви можете взяти будь-яку іншу глибоку ємність, яка влізе в вашу духовку.

Справжнє куряче печеня в духовці, простий рецепт

Як просто зробити печеня з курки в духовці

Складові

  • Курячі крильця і ​​гомілки – 1,5 кг + –
  • Картопля – 1,5 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт. + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Часник – 4-5 зубків + –
  • Масло вершкове – 80 г + –
  • Бульйонний кубик – 0,5 шт. + –
  • Грибна приправа – 1 щіпка + –
  • Лавровий лист – 1 шт. + –
  • Чорний перець горошком – 1 ч.л. + –
  • Сіль – за смаком + –

Як готувати печеня з курячих крилець

  1. Крила і гомілки птиці ми миємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники і обтирає ними, щоб частини тушки просохли, видаляємо залишки пір’я, якщо вони є.
  2. Тепер займемося обробленням на порції. Гомілки чіпати не будемо, а ось крильця розділимо гострим ножем на дві частини в тому місці, де кріпляться кістки. Складаємо частини птиці в миску і поки залишаємо.
  3. Лучок, моркву і картоплю промиємо водою, видалимо з них шкірку, а потім поріжемо крупно.
  4. Часничок, очищений від лушпиння, нарізаємо середніми шматочками.
  5. Тепер беремо суху сковорідку, ставимо її на середній вогонь і кладемо в неї 2/3 від загальної кількості вершкового масла. Коли масло розтопиться, ми обсмажуємо в ньому курячі шматочки. Обсмажуємо добре, не забуваємо перемішувати – в кінцевому підсумку ми повинні отримати гарні, рум’яні і апетитні частини курки.
  6. Коли курка стане «ідеальної», перекладаємо її в казан, а на що залишився в сковороді олії з курячим жиром обсмажуємо картопля, постійно перемішуючи. До повної готовності смажити його не будемо, але будемо намагатися зробити так, щоб він підрум’яниться з обох сторін.
  7. Тепер в казан кладемо цибулю, моркву, часник, лавровий лист і горошковий перець, і тільки після цього висипаємо обсмажену картоплю.
  8. Зверху на картоплю кришимо бульйонний кубик і висипаємо грибну приправу.
  9. Відправляємо в казан вершкове масло, заливаємо склянкою гарячої кип’яченої води, трохи солимо.
  10. Розігріваємо духову шафу до 180 ° С, накриваємо казан кришкою і ставимо його на середній рівень духовки. Готуємо рівно одну годину.
  11. Через годину акуратно, за допомогою прихваток, дістаємо казан. Перемішуємо його вміст, а потім знову повертаємо його в духовку ще на півгодини. За цей час на спекотному утворюється чарівна хрустка скоринка, а по кухні розіллється божественний аромат.

Подавати печеня з курки в духовці потрібно відразу, з пилу та з жару, поки воно гаряче.

Прекрасно, якщо у вас є домашні соління – вони ідеально підходять до цієї страви. Втім, якщо солінь немає, можна просто приготувати салат зі свіжих овочів!