Страви, що складаються з корисних овочів і смачного м’яса, не можуть залишитися непоміченими, навпаки, такі частування заслуговують на особливу увагу. Ось чому сьогодні ми будемо готувати овочеве рагу з куркою в мультиварці, якщо ви жодного разу не робили його будинку, то у вас є всі шанси успішно дебютувати в цій справі. Готування даного страви не ускладнить вам життя, адже зробити його за допомогою сучасної мультіпомощніци – просто, швидко і дуже зручно.
Рагу з куркою і овочами в мультиварці
Складові
- Картопля – 3 шт. + –
- Морква – 3 шт. + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- Помідори – 3 шт. + –
- Рослинна олія – за смаком (для обсмажування) + –
- Сіль – за смаком + –
- Куряче м’ясо – 600 г + –
- Лавровий лист – за смаком + –
- Цибуля ріпчаста – 3 шт. + –
- Чорний мелений перець – за смаком + –
Рецепт картопляного рагу з куркою в мультиварці
Дане блюдо можна сміливо назвати дієтичним, так як його калорійність на 100 г становить, приблизно, 60 ккал. Така новина не може не радувати тих, хто сидить на дієті і жадає різноманітності свого щоденного раціону.
Куряче рагу з овочами порадує не тільки своїм смаком, але і поживністю, яка не "ляже» зайвими кілограмами на струнку талію.
- Обробляє курку, обов’язково моєму її під краном з чистою проточною водою. Потім обсушуємо м’ясо паперовими серветками / рушниками і нарізаємо невеликими (порційними) шматками.
- У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, далі виставляємо режим «Жарка» і викладаємо на дно з маслом шматочки курки.
- На такому режимі обсмажуємо куряче м’ясо 10-15 хвилин абсолютно з усіх боків, щоб воно красиво і рівномірно зарум’янилося.
- Чистимо і промиваємо у воді всі необхідні для рагу овочі.
- Тепер їх потрібно правильно нарізати: морква з болгарським (солодким) перцем ріжемо соломкою, цибулю подрібнюємо полуколечкамі, а помідори і картопля дрібніше кубиками.
- Коли м’ясо в мультиварці обжарится – перекладаємо в мультічашу нарізку з моркви і цибулі. Готуємо курку з овочами в тому ж режимі, в якому перебувала безпосередньо курка (програма «Жарка»), протягом 5 хвилин.
- Через вказану кількість часу в блюдо додаємо решту нарізані овочі: перець, помідори, картопля – все перемішуємо.
- Всі додані в мультиварку інгредієнти заливаємо окропом.
Кількість води визначайте самі – все буде залежати від ваших гастрономічних уподобань. Якщо ви любите рагу, схоже на спекотне, то води має бути по мінімуму, а якщо ваш улюблений вид рагу скидається на суп, тоді вливайте рідини побільше.
- Наостанок додайте в куряче рагу сіль і чорний перець, потім виставте на панелі режим «Гасіння» і готуйте картопляне рагу з куркою півгодини.
- За 5 хвилин до закінчення приготування додайте в блюдо лаврові листи і дрібно нарізану зелень.
Рагу з куркою і картоплею: поради до рецептом
Незважаючи на простоту рецептури, трохи слушних порад не будуть зайвими. Щоб рагу вдалося на славу і домашні пальчики облизували після дегустації, потрібно знати відповіді на кілька запитань:
- З якої курки готувати куряче рагу;
- Якими спеціями урізноманітнити його смак;
- І як зробити блюдо корисніше, за рахунок різноманітності овочевої складової. Але про все по порядку.
Яка частина курки підходить для рагу
Відповідаючи на це питання, можна сміливо сказати – будь-яка. Не має великого значення, з якої частини тушки приготовлено ваше блюдо.
Рагу з курячого філе, стегон, крил, гомілки, спинок вийде однаково смачним, різниця може бути лише в калорійності готового блюда, так як кожна з частин містить різну кількість калорій.
Як вибрати спеції для овочевого рагу з куркою
В даному питанні немає ніяких обмежень – додавайте те, що вам подобається:
- лавровий лист;
- чорний або червоний перець;
- базилік;
- орегано;
- майоран;
- чебрець;
- куркума і т.п.
Єдине, на чому хотілося б акцентувати увагу, так це на те, що з прянощами краще не переборщувати.
Додавайте їх потроху (тільки щоб перетворювався смак і збагачувався аромат), а головне – поєднуйте правильно – так, щоб вони не перебивали смакові нотки один одного.
Овочі для рагу: варіанти заміни
Що стосується овочів, то тут ви можете себе не стримувати, адже до складу рагу можуть спокійно входити абсолютно будь-які дари природи. Замінювати або додавати зазначені в рецепті овочі ви можете такими дарами природи, як:
- баклажани;
- капуста;
- часник;
- кольоровий болгарський перець і т.д.
Овочеве рагу з куркою в мультиварці – позасезонне блюдо, а це значить, що готувати його можна цілий рік. Погодьтеся, завжди приємно побачити на своєму столі ароматне корисне блюдо, яке з радістю з’їсть вся велика родина.
Запишіть простий рецепт курячого рагу з овочами – і користуйтеся ним при будь-якому випадку. Адже овочеве рагу може бути не тільки буденним варіантом обіду, але і прекрасною альтернативою святкової закуски.
Смачного!