З овочів можна приготувати будь-які страви – як делікатеси для гурманів, так і повсякденні страви. У цьому на допомогу нам приходять сучасні кухонні прилади, відчутно заощаджуючи наш час і доставляючи задоволення від самого процесу приготування. На особливу увагу заслуговують кабачки в аерогрилі, рецепт яких напевно залишиться у вашому сімейному кулінарній книзі одним з улюблених. Цей корисний і унікальний овоч цінуємо кухарями за його форму, яка дозволяє нарізати плід у вигляді «човників» або «горщиків», або будь-якої зручної нарізкою. Завдяки такій універсальності плодів, з’являється можливість оригінальної подачі готових страв, що в сучасному світі дуже затребуване.
До того ж кабачки мають нейтральний смак, завдяки якому він поєднується з багатьма продуктами (м’ясом, крупами, сиром, овочами), в чому Ви і переконаєтеся, спробувавши повторити рецепти, які ми для Вас підібрали. Безсумнівно, що у Вас не залишиться питань, як приготувати кабачок в аерогрилі і як використовувати цей прилад по повній!
Запечені мариновані овочі під сиром
Складові
- Кабачки молоді – 2 шт. середнього розміру + –
- Чебрець свіжий (або сушений) – 1 ч. Л. + –
- Часник – 3 зубчики + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Оливкова олія – 1,5 ст. л. + –
- Сир твердий (бажано пармезан, але можна використовувати і інший вид твердого продута – 120 г + –
- Сіль – 1/2 ч. Л. + –
Приготування
- Моєму кабачки, обрізаємо їх по 0,5 см з обох сторін, а потім розрізаємо вздовж (навпіл).
- У будь-яку ємність кладемо оливкова олія, чебрець, свіжозмелений чорний перець, пропущені через прес зубчики часнику і сіль. Всі компоненти старанно перемішуємо.
- Готовим маринадом натираємо всю поверхню половинок кабачків і особливо втираємо його в зрізи. Ми залишаємо в такому вигляді на 15 хвилин.
- Викладаємо сирий продукт на нижню решітку аерогрилю, причому зрізами вниз. При приготуванні використовуємо піддон, який розміщуємо під кабачками. Запікаємо їх 15 хвилин при 235 ° C і низькій швидкості аерогрилю. Далі перевертаємо овочі і готуємо до зарум’янювання ще 20 хвилин.
- Натираємо на крупній тертці сир і посипаємо їм готове запечене блюдо. Так і подаємо до столу! Повірте, дивовижний аромат не залишить нікого байдужим!
Смачного!
Запіканка з зеленню
Складові
- Яйця – 3 шт. + –
- Кабачки – 700 гр + –
- Панірувальні сухарі – 2 ст. л. + –
- Петрушка – 1 пучок + –
- Масло вершкове – 15 г + –
- Кукурудзяна олія – 12 ст. л. + –
- Сир твердий – 120 г + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
За допомогою цього рецепта з’ясуємо, як приготувати кабачок в аерогрилі, особливо не переймаючись. Наша мета – урізноманітнити сімейне меню і харчуватися здоровою їжею – буде легко досягнута!
- Неочищені і добре вимиті кабачки нарізаємо тонкими кільцями, солимо.
- Підготовлені овочі злегка обсмажуємо на кукурудзяній олії. В окремій ємності збиваємо яйця, а сир подрібнюємо на тертці з фракцією.
- Термостійкий містку форму змащуємо вершковим маслом. Присипаємо всю площу її дна панірувальними сухарями, після чого викладаємо на них кабачки. Наступний шар формуємо з дрібно нарубаної петрушки. Далі заливаємо все збитими яйцями і посипаємо подрібненим сиром.
- Розміщуємо ємність на нижній решітці аерогриля, печемо до зарум’янювання при низькій швидкості і 180 ° C приблизно 20 хвилинок.
Такий варіант рецепта кабачків в аерогрилі цікавий ще і подачею. Запіканку перед трапезою нарізають на акуратні порційні шматочки.
Закусочні овочеві «тістечка»
Складові
- Кабачок – 1 шт. + –
- Баклажан – 1 шт. + –
- Помідори – 2 шт. + –
- Майонез – 3 ст. л. + –
- Зелень – за смаком + –
- Борошно – 2 ст. л. + –
- Часник – 2 зубчики + –
- Сир твердий – 80 г + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Рослинна олія – для обсмажування + –
Приготування
- Кабачок і баклажан ріжемо кружальцями завтовшки 1 см, після чого кладемо їх у відповідну ємність і змішуємо з сіллю і перцем. Ми залишаємо постояти на 7 хвилин.
- Обволікає овочі в борошні й обсмажуємо до появи легкої рум’яної скоринки з обох сторін. Робимо це на місткою сковороді, з невеликою кількістю рослинного масла.
- Натираємо сир на дрібній тертці, помідори ріжемо кружальцями, після чого піддаємо їх термічній обробці на сковороді, попередньо обваляти в борошні (по 2 хвилини з кожного боку).
- Колечка баклажан відправляємо на дно форми, посипаємо сиром, поверх кожного колечка кладемо помідори і завершальний шар формуємо з кабачків.
- Сир, що змішуємо з дрібно посічений часником і майонезом. Отриманою масою обробляємо верх кожного «тістечка».
- Ставимо напівфабрикат на нижню решітку аерогрилю і запікаємо при низькій швидкості і 205 ° C протягом 15 хвилин.
- Перед подачею тістечка прикрашаємо зеленню (кропом, петрушкою, кінзою). Їсти їх можна як теплими, так і холодними.
Смачного!
фаршировані цукіні
Цей рецепт для аерогрилю можна повторити і з кабачками.
Складові
- Цукіні – 1 шт. великого розміру + –
- Варений рис – 1/2 склянки + –
- Куряче м’ясо (відварене) – 300 г + –
- Сир – 40 г + –
- Цибулина – 1 шт. + –
- Майонез – 2 ст. л. без гірки + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
Приготування
- Кабачок розрізаємо навпіл і виймаємо м’якоть.
- Подрібнену цибулю і нарізану шматочками готову курку змішуємо з рисом, сіллю і перцем.
- Заповнюємо фаршем овочеві човники. Зверху змащуємо їх майонезом.
- Розміщуємо фаршировані цукіні на блюдо, яке ставимо на середню грати кухонного електроприладу. Готуємо при 235 ° C 30 хвилин, використовуючи високу швидкість вентилятора.
- За п’ять хвилин до закінчення запікання натираємо сир і розподіляємо його по всій поверхні наповнених човників з цукіні. Страва готова, коли сир розплавиться.
Рецепт фаршированих кабачків в аерогрилі можна використовувати як базовий і видозмінювати його начинку з урахуванням своїх переваг. Для отримання менш калорійного блюда комбінувати овоч можна з грибами, гречкою, солодким перцем, сиром, виключаючи майонез і високим процентним вмістом сметану, а використовуючи оливкова олія.
Експериментуйте!