Готуємо кабачки і цукіні в аерогрилі

фаршировані кабачки
З овочів можна приготувати будь-які страви – як делікатеси для гурманів, так і повсякденні страви. У цьому на допомогу нам приходять сучасні кухонні прилади, відчутно заощаджуючи наш час і доставляючи задоволення від самого процесу приготування. На особливу увагу заслуговують кабачки в аерогрилі, рецепт яких напевно залишиться у вашому сімейному кулінарній книзі одним з улюблених. Цей корисний і унікальний овоч цінуємо кухарями за його форму, яка дозволяє нарізати плід у вигляді «човників» або «горщиків», або будь-якої зручної нарізкою. Завдяки такій універсальності плодів, з’являється можливість оригінальної подачі готових страв, що в сучасному світі дуже затребуване.

До того ж кабачки мають нейтральний смак, завдяки якому він поєднується з багатьма продуктами (м’ясом, крупами, сиром, овочами), в чому Ви і переконаєтеся, спробувавши повторити рецепти, які ми для Вас підібрали. Безсумнівно, що у Вас не залишиться питань, як приготувати кабачок в аерогрилі і як використовувати цей прилад по повній!

Запечені мариновані овочі під сиром

Запечені мариновані кабачки з сиром в аерогрилі

Складові

  • Кабачки молоді – 2 шт. середнього розміру + –
  • Чебрець свіжий (або сушений) – 1 ч. Л. + –
  • Часник – 3 зубчики + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Оливкова олія – ​​1,5 ст. л. + –
  • Сир твердий (бажано пармезан, але можна використовувати і інший вид твердого продута – 120 г + –
  • Сіль – 1/2 ч. Л. + –

Приготування

  1. Моєму кабачки, обрізаємо їх по 0,5 см з обох сторін, а потім розрізаємо вздовж (навпіл).
  2. У будь-яку ємність кладемо оливкова олія, чебрець, свіжозмелений чорний перець, пропущені через прес зубчики часнику і сіль. Всі компоненти старанно перемішуємо.
  3. Готовим маринадом натираємо всю поверхню половинок кабачків і особливо втираємо його в зрізи. Ми залишаємо в такому вигляді на 15 хвилин.
  4. Викладаємо сирий продукт на нижню решітку аерогрилю, причому зрізами вниз. При приготуванні використовуємо піддон, який розміщуємо під кабачками. Запікаємо їх 15 хвилин при 235 ° C і низькій швидкості аерогрилю. Далі перевертаємо овочі і готуємо до зарум’янювання ще 20 хвилин.
  5. Натираємо на крупній тертці сир і посипаємо їм готове запечене блюдо. Так і подаємо до столу! Повірте, дивовижний аромат не залишить нікого байдужим!

Смачного!

Запіканка з зеленню

Рецепт запіканки з кабачків в аерогрилі

Складові

  • Яйця – 3 шт. + –
  • Кабачки – 700 гр + –
  • Панірувальні сухарі – 2 ст. л. + –
  • Петрушка – 1 пучок + –
  • Масло вершкове – 15 г + –
  • Кукурудзяна олія – ​​12 ст. л. + –
  • Сир твердий – 120 г + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

За допомогою цього рецепта з’ясуємо, як приготувати кабачок в аерогрилі, особливо не переймаючись. Наша мета – урізноманітнити сімейне меню і харчуватися здоровою їжею – буде легко досягнута!

  1. Неочищені і добре вимиті кабачки нарізаємо тонкими кільцями, солимо.
  2. Підготовлені овочі злегка обсмажуємо на кукурудзяній олії. В окремій ємності збиваємо яйця, а сир подрібнюємо на тертці з фракцією.
  3. Термостійкий містку форму змащуємо вершковим маслом. Присипаємо всю площу її дна панірувальними сухарями, після чого викладаємо на них кабачки. Наступний шар формуємо з дрібно нарубаної петрушки. Далі заливаємо все збитими яйцями і посипаємо подрібненим сиром.
  4. Розміщуємо ємність на нижній решітці аерогриля, печемо до зарум’янювання при низькій швидкості і 180 ° C приблизно 20 хвилинок.

Такий варіант рецепта кабачків в аерогрилі цікавий ще і подачею. Запіканку перед трапезою нарізають на акуратні порційні шматочки.

Закусочні овочеві «тістечка»

Складові

  • Кабачок – 1 шт. + –
  • Баклажан – 1 шт. + –
  • Помідори – 2 шт. + –
  • Майонез – 3 ст. л. + –
  • Зелень – за смаком + –
  • Борошно – 2 ст. л. + –
  • Часник – 2 зубчики + –
  • Сир твердий – 80 г + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​для обсмажування + –

Приготування

  1. Кабачок і баклажан ріжемо кружальцями завтовшки 1 см, після чого кладемо їх у відповідну ємність і змішуємо з сіллю і перцем. Ми залишаємо постояти на 7 хвилин.
  2. Обволікає овочі в борошні й обсмажуємо до появи легкої рум’яної скоринки з обох сторін. Робимо це на місткою сковороді, з невеликою кількістю рослинного масла.
  3. Натираємо сир на дрібній тертці, помідори ріжемо кружальцями, після чого піддаємо їх термічній обробці на сковороді, попередньо обваляти в борошні (по 2 хвилини з кожного боку).
  4. Колечка баклажан відправляємо на дно форми, посипаємо сиром, поверх кожного колечка кладемо помідори і завершальний шар формуємо з кабачків.
  5. Сир, що змішуємо з дрібно посічений часником і майонезом. Отриманою масою обробляємо верх кожного «тістечка».
  6. Ставимо напівфабрикат на нижню решітку аерогрилю і запікаємо при низькій швидкості і 205 ° C протягом 15 хвилин.
  7. Перед подачею тістечка прикрашаємо зеленню (кропом, петрушкою, кінзою). Їсти їх можна як теплими, так і холодними.

Смачного!

фаршировані цукіні

Цей рецепт для аерогрилю можна повторити і з кабачками.

Фаршировані кабачки, приготовані в аерогрилі

Складові

  • Цукіні – 1 шт. великого розміру + –
  • Варений рис – 1/2 склянки + –
  • Куряче м’ясо (відварене) – 300 г + –
  • Сир – 40 г + –
  • Цибулина – 1 шт. + –
  • Майонез – 2 ст. л. без гірки + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –

Приготування

  1. Кабачок розрізаємо навпіл і виймаємо м’якоть.
  2. Подрібнену цибулю і нарізану шматочками готову курку змішуємо з рисом, сіллю і перцем.
  3. Заповнюємо фаршем овочеві човники. Зверху змащуємо їх майонезом.
  4. Розміщуємо фаршировані цукіні на блюдо, яке ставимо на середню грати кухонного електроприладу. Готуємо при 235 ° C 30 хвилин, використовуючи високу швидкість вентилятора.
  5. За п’ять хвилин до закінчення запікання натираємо сир і розподіляємо його по всій поверхні наповнених човників з цукіні. Страва готова, коли сир розплавиться.

Рецепт фаршированих кабачків в аерогрилі можна використовувати як базовий і видозмінювати його начинку з урахуванням своїх переваг. Для отримання менш калорійного блюда комбінувати овоч можна з грибами, гречкою, солодким перцем, сиром, виключаючи майонез і високим процентним вмістом сметану, а використовуючи оливкова олія.
Експериментуйте!