Чи можна харчуватися правильно, залишаючись при цьому не тільки в формі, але ще і ситим і задоволеним – багато хто вважає, що це навряд чи можливо. Цей песимістичний погляд легко оскаржується, якщо у вашому меню присутні страви з м’яса і овочів, наприклад, овочеве дієтичне рагу з куркою. Таке блюдо відмінно насичує, але при цьому допоможе зберегти здоров’я, шикарну фігуру і не забере багато часу.
Користь овочевого рагу з куркою для організму
В чому полягає суть правильного і здорового харчування для схуднення і підтримки форми – питання, яке не дає спокою багатьом. Більшість з нас вважає, що здорове харчування – це суха гречка і відварне м’ясо, противний кефір низької жирності, знежирений сир, вівсянка на воді, повна заборона багатьох продуктів, які ми вживаємо в повсякденному житті.
Але все ж варто розширити свої погляди, адже сьогодні можна знайти масу рецептів з корисних для здоров’я продуктів, поєднання яких не зашкодить ні фігурі, ні здоров’ю, а тільки принесе користь. Білок і клітковина – ось що нам допоможе тримати себе в формі! Так само це ідеальне поєднання для вечері.
Рідкий огірок і суха грудка? Ні, ми пропонуємо вам варіант смачної вечері або обіду, який не залишить зайвих сантиметрів на вашій талії.
Дієтичний рецепт овочевого рагу з куркою
Складові
- Куряче філе – 300 г + –
- Заморожені суцвіття брокколі – 100 г + –
- Початки міні-кукурудзи – 100 г + –
- Кабачки – 100 г + –
- Помідори – 50 г + –
- Цибуля ріпчаста – 50 г + –
- Морква – 50 г + –
- Свіжа зелень – пучок + –
- Сіль і перець – пучку + –
- Куркума і мускатний горіх – за смаком + –
Приготування дієтичного рагу з куркою і овочами
- Моєму, очищаємо і дрібно нарізаємо цибулину. Кладемо на розігріту, глибоку сковороду з антипригарним покриттям і ставимо на тихий вогонь.
- Обшпарюємо томат, знімаємо шкірку, дрібно нарізаємо і додаємо до цибулі.
- Морква нарізаємо тонкими кружечками.
- Кабачок чистимо, ріжемо невеликими кубиками.
- Заморожені овочі ретельно промиваємо, ріжемо невеликими шматочками. Овочі кладемо в сковороду.
- Промиваємо філе, ріжемо невеликими кубиками, додаємо до овочевої суміші. Солимо, перчимо, додаємо мускатний горіх і куркуму, трохи води, накриваємо кришкою і залишаємо гаситися на 30 хвилин.
- Розкладаємо по тарілках, готову страву посипаємо свіжою зеленню.
Якщо крім дегустації цієї страви ще випити чашечку зеленого чаю з імбиром і з’їсти невелику жменю горіхів, наприклад мигдаль, то вийде повноцінний прийом їжі! У ньому будуть білки – це курка, невелика кількість вуглеводів і велику кількість клітковини – це овочі, ну а корисні жири – це горіхи.
Дієтичне овочеве рагу з курячими гомілками
Куряча гомілка – друга після грудки дієтична частина курки. Коли набридає куряче філе сміливо можна замінити його гомілкою.
Складові
- Курячі гомілки – 4 шт .;
- Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
- Часник – 1 зубчики;
- Баклажан – 1 шт .;
- Кабачок – 1 шт .;
- Морква – 1 шт .;
- Помідор – 1 шт .;
- Заморожена стручкова квасоля – 100 г;
- Солодкий перець – 1 шт .;
- Свіжа зелень – невеликий пучок;
- Сіль, перець, куркума, паприка за смаком.
Як зробити овочеве рагу в домашніх умовах
- Баклажан ріжемо півкільцями, викладаємо на тарілку, посипаємо сіллю, залишаємо на 20 хвилин, після чого промиваємо під проточною водою, щоб пішла гіркота.
- Миємо, чистимо і дрібно нарізаємо цибулю і часник.
- Обшпарюємо окропом помідор, знімаємо шкіру і дрібно нарізаємо.
- Кабачок і моркву чистимо, нарізаємо півкільцями.
- Чистимо перець і нарізаємо смужками.
- Ретельно промиваємо стручкову квасолю і ріжемо невеликими шматочками.
- Овочі кладемо в чашу мультиварки, або в глибоку сковороду з антипригарним покриттям.
- Гомілки ретельно промиваємо, знімаємо шкіру і додаємо до овочів.
- Солимо і заправляємо спеціями за смаком, додаємо воду і тушкуємо 40 хвилин.
- Прикрашаємо свіжою зеленню.
Дане страву дуже просте в приготуванні, особливо, якщо готувати в мультиварці, і дуже корисно для тих, хто дотримується дієти. Баклажани в поєднанні з овочами і куркою нагадують за смаком гриби, що надає невелику пікантність блюду, яке полюбите не тільки ви, але і ваші домочадці.