Гороховий суп з куркою

Не всі люблять горох. Комусь не подобається смак, а хтось не їсть його з-за всім відомого властивості підвищувати газоутворення. І дарма.

Горох багатий білками, схожими з білками м’яса, тому його можна і потрібно їсти людям, що дотримують пост. Можна сказати що горох, це повноцінний замінник м’яса і при цьому він краще засвоюється. У горосі міститься велика кількість вітамінів групи В, а також такі потрібні нам мікроелементи, як селен, магній, цинк. У ньому мало вуглеводів, тому людям, що стежать за фігурою побоюватися нічого.

Регулярне вживання гороху знижує ризик розвитку раку.

Страв, які можна приготувати з гороху велика кількість. Ми будемо готувати суп гороховий.

Варіантів приготування горохового супу дуже багато. Хтось готує його з копченостями, хтось із свининою чи яловичиною, ну а хтось просто на воді, додаючи грінки. Я варю гороховий суп з куркою.

Гороховий суп з куркою

Для приготування горохового супу з куркою нам знадобиться:

  • 1 курячий стегенце (можна використовувати будь-яку частину курки),
  • 250 грам зеленого колотого гороху,
  • 2 літри води,
  • 5 картоплин,
  • 1 морква,
  • 1 цибулина,
  • лавровий лист,
  • сіль.

Як приготувати гороховий суп з куркою.

Спочатку займемося горохом. Його треба добре промити.

Зелений колотий горох я не замочую.

Решта види гороху необхідно замочити мінімум на 2 години, після цього воду, в якій був замочений горох, треба злити. Ця нескладна операція позбавить Вас від підвищеного газоутворення.

У каструлю покласти горох, курячий стегенце, залити водою, довести до кипіння.

Коли утворюється пінка на бульйоні, її необхідно зняти. Накрити каструлю кришкою і варити 15 хвилин.

Поки вариться горох, ми почистимо і поріжемо морква, картоплю і цибулю.

Морква нарізати кружечками або напівколами.

Картоплю нарізати кубиками.

Цибулю дрібно порізати.

Додаємо порізані овочі в каструлю з горохом, накриваємо кришкою і варимо 30 хвилин на повільному вогні.

Додаємо в суп лавровий лист і солимо за смаком. Варимо ще 10 хвилин.

Дістаємо курку, відокремлюємо її від кісток і кладемо назад в суп

Виловлюємо лавровий лист.

Якщо Ви хочете, щоб горох зовсім розварився, то його необхідно варити ще якийсь час. Ну а в мене суп гороховий з куркою готовий.

Смачного.

Щоб дізнатися про те, що ще можна приготувати з гороху, та й не тільки з нього, підпишіться на розсилку. Для цього введіть свій E-mail у поле нижче і натисніть “Підписатися!”.