Складемо вагому конкуренцію покупному сирно-шоколадному десерту – самостійно готуємо глазуровані сирки в домашніх умовах за рецептом з докладним описом і покроковими фото. Процес цілком простий, список інгредієнтів короткий і доступний, а підсумкове ласощі нітрохи не поступається магазинним екземплярів, але при цьому володіє максимально натуральним складом, без різних хімічних речовин, що додаються в покупні солодощі для продовження терміну придатності продукту.
Сирну начинку можна урізноманітнити кокосовою стружкою, подрібненими горіхами, шматочками фруктів, цукатів і т.д. Молочний шоколад за бажанням замінюється білим. Таким чином, перед нами відмінний базовий рецепт, який дозволяє експериментувати і готувати глазуровані сирки з різноманітними добавками, темною або світлою оболонкою.
Складові:
- сир однорідний – 200 г;
- цукор – 30 г;
- вершкове масло – 30 г;
- ванільний цукор – 1 ч. ложка.
Для глазурі:
- молочний шоколад – 100 г;
- вершкове масло – 50 г.
Глазуровані сирки в домашніх умовах рецепт з фото
Як приготувати сирні сирки в шоколаді
[Ad # first]
[Ad # second]
- Готуємо сирну начинку. Масло (30 г) розтоплюємо до однорідної рідкої консистенції. Відразу всипаємо ванільний і звичайний цукор, ретельно розтираємо.
- Злегка остудити цукрово-масляну суміш, додаємо сир. Старанно вимішуємо ложкою. Якщо спочатку сир має грубозернисту структуру, необхідно попередньо протерти його через дрібне сито для отримання однорідної консистенції.
- Перекладаємо отриману сирну масу в кондитерський мішок з великою насадкою, або беремо звичайний поліетиленовий пакет і відрізаємо куточок. На кухонну дошку, покриту пергаментним папером, видавлюємо заготовки з сиру у вигляді брусків довжиною 5-6 см. Прибираємо сирки в морозильну камеру на 1-2 години.
- Коли сир заморозити, приступаємо до глазурування. Шоколад розколюємо на дольки, додаємо масло. Весь час помішуючи, розтоплюємо суміш на «водяній бані». Добиваємося зникнення всіх шоколадних згустків і отримання однорідної гладкої маси. Стежимо, щоб шоколад не перегрівся – готуємо на мінімальному вогні і не забуваємо, що дно миски з глазур’ю не повинно торкатися води в нижній ємності.
- Заморожені сирні брусочки по черзі нанизуємо на дерев’яну шпажку і поливаємо розтопленим шоколадом. Оболонка повинна покрити сир суцільним шаром без просвітів.
- Майже готові глазуровані сирки викладаємо назад на пергаментний папір і прибираємо в морозильну камеру хвилин на 20-30 (до затвердіння шоколаду). Дозволяємо сиру злегка розм’якшити після заморозки, а потім приступаємо до дегустації десерту. Зберігаємо вироби в холодильнику.
Глазуровані сирки в домашніх умовах готові! Смачного!