Національна кухня прибрала всі зайві рухи тіла при приготуванні страв. Ця курка має дуже гармонійний смак, який сподобається багатьом. І в будні, і в свята годуєте своїх домашніх цієї смакотою.
необхідно:
(Пропорції не суворі, можна змінювати на свій смак)
- Курка або курячі частини (кол-во або вага за бажанням)
- Сметана – на середню курку ок. 150 г, але це умовно, додавайте більше або менше на ваш смак.
- сіль
- Спеції (паприка, перець) – у смаку
- Лук – 1-2 шт.
- Часник – 2 зубки
- Борошно – ок. 2 ст. лож.
приготування:
Курку помити, обрізати все зайве.
Нарізати по суглобах на шматочки.
Якщо будете готувати на сковороді з антипригарним покриттям, то прямо в сковороді посипте паприкою і перемішайте.
Масло можна не додавати. Якщо сковорода звичайна, то можна зовсім небагато змастити її.
Я м’ясо перед обжаркой НЕ солю, щоб не виділялося багато соку. Роблю це пізніше, при додаванні сметани.
Відразу накрити кришкою і поставити на середній вогонь, щоб курочка пропарити. Витопиться жир, на якому ми потім обсмажити шматки курки. Це займає хвилин 7-10.
Відкриваємо кришку і починаємо обсмажування. Сік випарується, а жир залишиться. На ньому все і буде рум’янитися.
Як тільки обсмажити до рум’яності, кладемо нарізані цибулю і часник, злегка обсмажуємо, пару хвилин.
Додаємо борошно і ще паприку для яскравого кольору. Перемішуємо, щоб борошно наситилася маслом, тоді не буде грудочок.
Ось так приблизно це виглядає.
Кладемо сметану.
Заливаємо водою, щоб шматочки були занурені на 3/4. Перемішуємо.
Солимо до смаку, на середню курку близько 1,5 ч.л.
Тушкуємо 15 хвилин. Якщо курка жорстка, то збільшуємо час, щоб все було м’яким.
Подавати з картопляним пюре, розсипчастими кашами або макаронами.
Чудовий соус з’їмо, вмочуючи в нього лавашік))).
Смачного!!!