Гедлібже (курка в сметані по-кабардинськи)

Гедлібже (курка в сметані по-кабардинськи)

Національна кухня прибрала всі зайві рухи тіла при приготуванні страв. Ця курка має дуже гармонійний смак, який сподобається багатьом. І в будні, і в свята годуєте своїх домашніх цієї смакотою.

необхідно:

(Пропорції не суворі, можна змінювати на свій смак)

  • Курка або курячі частини (кол-во або вага за бажанням)
  • Сметана – на середню курку ок. 150 г, але це умовно, додавайте більше або менше на ваш смак.
  • сіль
  • Спеції (паприка, перець) – у смаку
  • Лук – 1-2 шт.
  • Часник – 2 зубки
  • Борошно – ок. 2 ст. лож.

приготування:

Курку помити, обрізати все зайве.

Гедлібже (курка в сметані по-кабардинськи)

Нарізати по суглобах на шматочки.

Гедлібже (курка в сметані по-кабардинськи)

Якщо будете готувати на сковороді з антипригарним покриттям, то прямо в сковороді посипте паприкою і перемішайте.

Масло можна не додавати. Якщо сковорода звичайна, то можна зовсім небагато змастити її.

Я м’ясо перед обжаркой НЕ солю, щоб не виділялося багато соку. Роблю це пізніше, при додаванні сметани.

Гедлібже (курка в сметані по-кабардинськи)

Відразу накрити кришкою і поставити на середній вогонь, щоб курочка пропарити. Витопиться жир, на якому ми потім обсмажити шматки курки. Це займає хвилин 7-10.

Гедлібже (курка в сметані по-кабардинськи)

Відкриваємо кришку і починаємо обсмажування. Сік випарується, а жир залишиться. На ньому все і буде рум’янитися.

Гедлібже (курка в сметані по-кабардинськи)

Як тільки обсмажити до рум’яності, кладемо нарізані цибулю і часник, злегка обсмажуємо, пару хвилин.

Гедлібже (курка в сметані по-кабардинськи)

Додаємо борошно і ще паприку для яскравого кольору. Перемішуємо, щоб борошно наситилася маслом, тоді не буде грудочок.

Гедлібже (курка в сметані по-кабардинськи)

Ось так приблизно це виглядає.

Гедлібже (курка в сметані по-кабардинськи)

Кладемо сметану.

Гедлібже (курка в сметані по-кабардинськи)

Заливаємо водою, щоб шматочки були занурені на 3/4. Перемішуємо.

Солимо до смаку, на середню курку близько 1,5 ч.л.

Гедлібже (курка в сметані по-кабардинськи)

Тушкуємо 15 хвилин. Якщо курка жорстка, то збільшуємо час, щоб все було м’яким.

Гедлібже (курка в сметані по-кабардинськи)

Подавати з картопляним пюре, розсипчастими кашами або макаронами.

Чудовий соус з’їмо, вмочуючи в нього лавашік))).

Гедлібже (курка в сметані по-кабардинськи)

Смачного!!!

Гедлібже (курка в сметані по-кабардинськи)