Гарбузовий пиріг, рецепт з корицею

Похмурим осіннім днем ​​так хочеться чогось яскравого і сонячного. Осінь – сезон такого овоча як гарбуз. В черговий раз, відвідавши ринок, я не втрималася і купила великий гарбуз на 6 кг (із запропонованих мені вона була найменшою). Зварила рисову кашу з гарбузом в мультиварці, приготувала маффіни з гарбузом. І далі встала проблема подальшого використання решти гарбуза. Зазвичай я натираю її на тертці або нарізаю шматочками і прибираю в морозильну камеру. Але морозилка у мене вже, можна сказати, тріщить по швах, тому вмістила вона в себе далеко не всі залишки. І тут мені згадалося, що в минулому році я десь бачила рецепт дуже апетитного на вигляд пирога, гарбузового американського пирога. Вивчивши багато рецептів, вирішила зробити трохи по своєму. Гарбузовий пиріг, рецепт якого я наводжу тут, далекий від оригіналу, тому не беруся називати його американським. Отже, вашій увазі пропонується гарбузовий пиріг з корицею (дуже вже у мене вдома її люблять).

Гарбузовий пиріг рецепт

Для приготування гарбузового пирога за рецептом нам знадобиться:

на велику форму діаметром 30 см

для гарбузової начинки

  • ~1 кг гарбуза,
  • 100 грам цукру або за смаком,
  • 150 грам сметани (в цей раз я брала жирну, 25%),
  • 3 яйця (були великі, категорії С0),
  • 15 грам борошна,
  • 1,5 чайні ложки кориці або за смаком,

для рубленого тіста

  • 300 грам борошна,
  • 150 грам маргарину (з морозилки),
  • 1 чайна ложка кориці або за смаком (я поклала столову ложку кориці, але на мій смак цього було явно багато),
  • 50 грам цукру,
  • дрібка солі,
  • 1 яйце,
  • 1-2 столові ложки крижаної води.

Рецепт приготування гарбузового пирога з корицею.

Пироги на основі рубленого тесту я готувала багато разів. Ще раз докладно описувати весь процес його приготування не буду.

Коротко про головне.

  1. З борошна, кориці, солі, цукру і крижаного маргарину отримати олійно-борошняну крихту. Найпростіше це зробити за допомогою кухонного комбайна, але можна і вручну, використовуючи два ножа, порубати борошно з маслом.
  2. Додати яйця і крижану воду, швидко замісити тісто.
  3. На присипаному борошном столі розкачати тісто в пласт. Викласти рубане тісто в форму для пирога, сформувати борту.
  4. Прибрати форму з тестом хвилин на 30 в холодильник.

Для збільшення натисніть на картинку

Для збільшення натисніть на картинку

Для збільшення натисніть на картинку

Для збільшення натисніть на картинку

Тепер займемося гарбузом. Її потрібно довести до готовності будь-яким доступним способом. Я порізала гарбуз (попередньо почистивши і прибравши насіння) на невеликі шматочки і відправила в мікрохвильовку. Пекла гарбуз на максимальній потужності хвилин 20-25. Гарбуз має стати м’якою. При запіканні гарбуза може виділитися сік, він нам не потрібен, сольем його, відкинувши гарбуз на сито.

IMG_7813 IMG_7820 IMG_7832

Пюріруем готову гарячу гарбуз. Найзручніше це робити за допомогою блендера. Додамо до гарбузі цукор, просіяне борошно і корицю. Віночком добре перемішати до однорідності, цукор повинен розчинитися. Додамо яйця і сметану. Ще раз віночком перемішати. Начинка буде рідкою.

IMG_7836 IMG_7850 IMG_7854 IMG_7863

Розігріваємо духовку до 190 градусів. Дістаємо основу для пирога з холодильника, наколює її виделкою і відправляємо в духовку на 10-12 хвилин.

IMG_7825 IMG_7869

На практично готову основу виливаємо отриману начинку. Запікаємо гарбузовий пиріг при 170 градусах ще хвилин 35.

IMG_7870

Готовий гарбузовий пиріг дістаємо з духовки і даємо охолонути. Потім приберемо пиріг в холодильник. Про смакові якості гарячого гарбузового пирога не можу нічого сказати.

Гарбузовий пиріг рецепт

Гарбузовий пиріг тільки з духовки

Гарбузовий пиріг рецепт Гарбузовий пиріг рецепт Гарбузовий пиріг рецепт

Наріжемо гарбузовий пиріг на порційні шматки і подамо до столу.

Гарбузовий пиріг рецепт

Розріз гарбузового пирога

Гарбузовий пиріг рецепт

Хочеш шматочок гарбузового пирога?

Смачного.