Фруктовий сніданок

фруктовий сніданок
Той, хто звик вранці є, вважає, що перший прийом їжі повинен бути не стільки корисним, скільки ситним, що дає сил протриматися до обіду. Фрукти на сніданок на перший погляд не є калорійну їжу, але при правильному підході здатні поєднати благотворний вплив і достатню порцію калорій. Яким чином їх потрібно готувати, поєднувати між собою або з іншими продуктами, щоб отримати повноцінні страви, ви дізнаєтеся з нашої статті.

Здебільшого ми ставимося до фруктів, як чогось абсолютно несерйозного – так, смачно (якщо не кисло!), Та, корисно (може бути), але побачити в них повноцінний прийом їжі для дорослої здорової людини не виходить. А даремно!

Насправді фруктоза, яка містить в них замість цукру, клітковина, вітаміни, мікроелементи і амінокислоти роблять їх дійсно цінним продуктом в раціоні.

«А як же калорії? На одних яблуках до обіду не протягнеш! »- скажете ви і матимете рацію. На одних яблуках до обіду можна отримати лише здуття живота і болісне відчуття голоду, навіть пробувати не варто.

Фрукти на сніданок гарні в поєднаннях. Саме різні інгредієнти подарують відчуття ситості, не позбавляючи ранкової легкості. Це так здорово, що спробувавши раз, вам неодмінно захочеться ще і ще.

Бананово-мандариновий смузі

Отже, переходимо на фруктове меню поступово. Для початку приготуємо замість звичного напою бананово-мандариновий смузі. Банан дасть необхідний заряд повільних вуглеводів, а цитрус підбадьорить з ранку краще чашки американо.

Бананово-мандариновий смузі

  • Беремо 2 почищених мандарина і банан. Збиваємо все до однорідної консистенції і готово!
  • При бажанні банан з вечора можна заморозити, і ми отримаємо більш виражену структуру, так як теплий він подрібнити в пасту.
  • У такій пропорції напій можна не впоратися, але якщо мандарини попалися зовсім кислі, додаємо трохи меду, стевії або сиропу (кленового або агави). Якщо ніяких відповідних підсолоджувачів немає, додамо 2-3 сушених фініки і знову збити. Їх нудотний смак надає сирим страв чудовий карамельний відтінок.

Фруктовий салат

Тепер приготуємо фруктовий салат, і не з легких ківі, апельсина і винограду.

  • Візьмемо яблуко і середню моркву. Все потремо на крупній тертці, додамо краплю рослинного масла, найкраще з волоського горіха – у нього приголомшливий смак або з виноградних кісточок, так салат вийде набагато корисніше і ситніше.
  • За бажанням можна кинути жменю сушеної журавлини, соняшникового або гарбузового насіння, порізати чорнослив і курагу.

Погодьтеся, такий фруктовий ранковий перекус виглядає більш переконливо! Але якщо вам більше до смаку яскраві фруктові мікси, то стане в нагоді все, що є в холодильному фруктовому відділенні.

Фруктовий салат

фруктовий мус

Але якщо хочеться чогось ніжніше, приготуємо фруктовий мус з кукурудзяними пластівцями.

  1. Змішаємо в блендері ½ банки консервованих абрикосів (краще, звичайно, взяти свіжі), 1 чашку пластівців і 2 чашки йогурту.
  2. Збиваємо все разом, але частина абрикосів залишаємо для прикраси.

фруктовий мус

Горіхове молоко

Замість йогурту можна використовувати горіхове молоко. Це воістину незамінний інгредієнт для будь-якого фруктового сніданку. Адже саме горіхи дають легкому блюду необхідні калорії, які не обтяжуючи його.

До того ж горіхове молоко набагато корисніше звичайного, наприклад, в молоці з кунжуту кальцію майже в 10 разів більше, ніж у коров’ячому. А молоко з кешью або кокоса виходить надзвичайно ніжним.

  1. Приготувати його зовсім нескладно – ½ чашки горіхів замочуємо в 1 чашці води.
  2. Даємо постояти від півгодини до 2-3, збиваємо блендером до однорідності, а потім проціджуємо.
  3. Макуха можна висушити і використовувати в якості борошна, а можна залишити горіховою пастою і заправляти нею фруктові салати або додавати до десертів.

горіхове молоко

Горіхове молоко добре давати на сніданок і дітям, і дорослим.

Фруктова вівсянка

Також з ним можна приготувати живильну фруктову вівсянку.

  1. ½ склянки вівсяних пластівців заливаємо ½ склянки горіхового молока і ½ склянки води, додаємо 3-4 подрібнених ножем фініки і залишаємо на ніч. Пластівці «розпустяться», а фініки дадуть необхідну солодкість.
  2. Вранці подсаливаем, ріжемо банан або будь-який інший фрукт і все!
  3. При бажанні можна не наполягати кашу, а просто поварити її 4-5 хвилин на слабкому вогні.

Фруктова вівсянка

Карамелізовані груші

Тим, хто любить поєднання фруктів, які пройшли термообробку і сирих має сподобатися ця страва.

  1. Пару груш нарізаємо великими скибочками, розтоплюємо на сковороді вершкове масло і цукор в рівних пропорціях і, коли піна осяде, розкладаємо груші.
  2. Вони повинні карамелізуватися з обох сторін не довше 5 хвилин, щоб не стати занадто м’якими.
  3. Викладаємо їх на тарілку і подаємо разом з листям пекінської капусти, дрібно різаним яблуком і сиром або сирним соусом. А можна просто полити готові груші залишилася карамеллю.

Карамелізовані груші

Сирний соус до груші

Сирний соус до груші дуже легко приготувати, змішавши для цього виделкою ½ банана і 100 г сиру.

Посипаємо наш кулінарний шедевр, груші зі солодкий соусом, горіхами.

Приємного апетиту, фруктовий сніданок вже на столі!

Говорячи про фруктах на сніданок не можна не згадати приголомшливо смачні і корисні фруктові торти. Незвичайні десерт добре приготувати з вечора, щоб він як слід просочився, а вранці вас чекає приголомшливе і досить калорійне ласощі!

Фруктовий торт без випічки

Складові

  • Горіхи (кешью, мигдаль, лісові) – 2 стакан
  • Мед – 2 ст.л
  • Фініки – 6 шт.
  • Кероб (або тростинний цукор) – 1 ст.л
  • Курага – 150-200 г
  • Банан – 2 шт.
  • Сіль – щіпка

Приготування

  1. Горіхи без замочування подрібнюємо в блендері до стану борошна, додаємо до них фініки, сіль, кероб, знову збиваємо і, потім, втручаємося мед.Готуємо фруктовий торт без випічки

    fruktovyj-zavtrak9

  2. Одну частину отриманої щільної маси викладаємо на застелений харчовою плівкою деко.
  3. Курагу, попередньо постійно не менше півгодини у воді, відправляємо разом з бананами в блендер і пюріруем – це буде крем.
    fruktovyj-zavtrak10
  4. Повністю викладаємо його на корж і прибираємо на холод, бажано вмістити в морозилку. Коли він схопиться, покласти суміш другого коржа буде простіше.
  5. Через 10-15 хвилин залишилася горіхову масу розподіляємо по крему, прикрашаємо за бажанням подрібненим горіхом, шматочками фруктів і ставимо в холодильник на кілька годин, для просочення.

Вранці нас чекає приголомшливий калорійний десерт!

fruktovyj-zavtrak15

Але, як відомо, найпростішим і доступним фруктом в нашій смузі є, звичайно ж, яблуко. І з нього можна також приготувати дуже цікаві страви.

Наприклад, пастилу. Її можна їсти просто так – вона дуже смачна і відмінно заповнює сили, а можна додавати в мюслі і каші замість сухофруктів.

Яблучно-бананова пастила

Це тільки звучить страшно, а робиться, насправді дуже швидко!

Складові

  • Яблуко – 3 шт.
  • Банан – 1 шт.

Яблучно-бананова пастила

Приготування

  1. Чистимо яблука від шкірки і пюріруем їх з бананом в блендері до однорідності.
  2. Застеляємо кілька листів пекарської папером і рівним шаром наносимо пюре. Висушити пастилу можна і в силіконової формі, головне вирівняти її досить тонким шаром.
  3. Сушимо на протязі 6-8 годин при температурі не вище 40 градусів. Це важливо, щоб пастила зберегла еластичність, не рвалася і не ламалася.
  4. Готову пастилу розрізаємо на листочки і прибираємо в пакет. Зберігається така пастила в сухому і темному місці досить довго.

Порада: перед тим, як ставити пастилу сушитися, посипте пюре кунжутом або кокосовою стружкою – вийде і смачно, і красиво.

Яблука з хурмою

З яблук є також варіант простіше і ситніше, що ідеально підходить для сніданку.

Складові

  • Яблуко – 2 шт.
  • Мандарин – 2 шт. або ½ апельсина
  • Хурма – 1 шт.
  • Мед – ½ ст.л
  • Волоські горіхи – 2 ст.л
  • Кориця – за бажанням

Яблука з хурмою на сніданок

Приготування

  1. Відрізаємо у яблук верхівку, приблизно 1/5 частину. Ножем дістаємо серцевину, щоб вийшла «глибока ємність». Край можна обробити спеціальним ножем для створення красивого контуру.
  2. З мандарина вичавлюємо сік і, змішавши з медом, наносимо на внутрішню частину яблук, соус, що залишився ще стати в нагоді для заправки.
  3. Хурму очищаємо від шкірки, ріжемо кубиками, також чинимо з іншим мандарином, м’якоттю яблука і горіхами. Все перемішуємо, заправляємо соусом і закладаємо всередину яблук.

Горіхами, що залишилися прикрашаємо блюдо. Все готово!

Ідеї ​​для салатів

Для тих же, хто зовсім не хоче возитися, існує маса варіантів салатів з яблуком. Відмінно бадьорить і пробуджує з ранку поєднання фруктів – яблуко, помело або апельсин, жменька волоських горіхів і зацукровані імбир.

Хороший буде і несолодкий салат з яблуком:

  • пекінська капуста,
  • ½ зеленого яблука,
  • ½ авокадо,
  • порізані довгою стружкою 20 г свіжого кокоса.

Салат з фруктів на сніданок

Все солимо, заправляємо маслом виноградної кісточки і насолоджуємося! За бажанням можна додати дрібно тертий сир.

Як бачите, фруктовий сніданок може бути надзвичайно різноманітним і дуже смачним, і поживним. До того ж фрукти, як ніякі інші продукти дають можливість поекспериментувати. Готуйте друзі!